Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevi Beştaşi Dernekleri'nden Arslan'a büyük destek

Alevi Beştaşi Dernekleri'nden Arslan'a büyük destek

İzmir ve Çiğli’deki Alevi birlik ve dernekleri ile sivil toplum örgütlerinden Çiğli Güzeltepe’deki cemevi sorununa ilişkin Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a büyük destek geldi. Bektaşi Dernekleri Çiğli Belediye Başkanı Arslan'ı ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 13:07
İZMİR - Güzeltepe’de tahliye edilen eski karakol binasın AKP İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şahin tarafından cemevine dönüştürülmesi konusunda Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a Büyük destek geldi.

Desteklerini sunmak adına: Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Temsilcisi Erdal Sefer, Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütlenme Sekreteri Haydar Olcay, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Han, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çiğli Şube Başkanı Cuma Kuzu, Alevi Yol Kültür Derneği Genel Merkez Yöneticisi Deniz Çanak, Varto Derneği Federasyonu İzmir Şube Başkanı Necdet Taş, Halkevleri Çiğli Şube Yöneticileri ve Şirintepe sakinleri Başkan Arslan ile makamında bir araya geldiler.

Eskiden polis karakolu olarak kullanılan yerin tahliye edilmesinden sonra, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın büyük mücadelesi ve girişimleriyle, okul öncesi çocuk bakım ve eğitim merkezi yapılması planlanan ve de Milli Emlak’tan tahsisi istenen; ancak söz konusu yerin tahsis işlemi için cevap beklenirken bu yerin AKP İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şahin tarafından cemevine dönüştürülme çalışması Çiğli’de büyük sorun yarattı. Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı aynı zamanda da AKP İl Başkan Yardımcısı olan Ali İhsan Şahin tarafından, Güzeltepe’de bulunan eski karakol binasının izinsiz ve ruhsatsız tadilatının yapıldığının gerekçe gösterilerek mühürlendiği iddiasına Başkan Arslan’dan sert tepki geldi. Yapılan açıklamada; Çiğli Belediyesi tarafından Milli Emlak’tan okul öncesi çocuk eğitim ve bakım merkezi yapılması için karakol binasının tahsisinin istendiği ve Mili Emlak Müdürlüğü’nün Çiğli Belediyesine cevap verme sürecinde, AKP İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şahin’in yönetici olduğu Evrensel Alevi Bektaşi Birliği’ne söz konusu karakol yerinin 6 aylık süre ile kiraya verildiği, mahalle halkının bu bölgeye cemevi yapılması yönünde bir talepleri olmamasına rağmen AKP İl Başkan Yardımcısı tarafından buraya yapılması konusunda ısrarcı davranıldığı belirtildi. İlköğretim okuluna bitişik olması, cenaze ve hayır yemekleri ile cem ve panellerde kalabalık kitleyi barındıracak kapasiteye sahip olmaması nedeniyle mevcut eski karakol binasının cemevine dönüştürülmesini uygun bulmadığını belirten Başkan Arslan, bu görüşlerinin aynı zamanda bölge sakinlerinin de görüşü olduğunu söyledi.

Başkan Arslan: “Cemevi Yapılacaksa Kendi Realitesi İçinde Değerlendirilmelidir”
İbadethanelerin özel mekanlar olduğunu, hayata geçirilmesinde halkın ihtiyaçları ve taleplerinin dikkate alınmasının en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, “Yapılması planlanan cemevi için yerin uygun olmaması, ilköğretim okuluna bitişik olması ve ana ulaşım arterlerinin üzerinde olması büyük bir problem olup, cenazelerin kaldırılması işlemi sırasında yaşanacaklar dolayısıyla buradaki halkın ve okul öğrencilerinin rahatsızlığı söz konusudur. Dolayısıyla söz konusu bu yer için bir takım sorunları beraberinde yaratmaması noktasında hareket etmeliyiz. Biz vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri önemsiyoruz. Cemevi projesi hayata geçirilecekse buna ilişkin bizimde çalışmalarımızın olduğu hatırlanmalı ve daha önce bölgede belediyemizce cemevi yapılması için kamulaştırılan arsalarımızın olduğu bilinmelidir. Biz öncelikle bu işte samimiyet arıyoruz. Alevilerin inanç ve hak talepleri dinlenmek isteniyorsa öncelikle koşulların çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Sonuçta burasını Şirintepe ve Güzeltepe halkı kullanacak olup, onların ibadet yerleri olarak rızalarının alınması esas olmalıdır. Buranın okul öncesi çocuk eğitim ve bakım merkezi olarak kullanılması doğrultusunda Çiğli Belediyesi olarak kararlıyız. Vatandaşlarımızdan da bu desteği gördük. Bu anlamda çok daha faydalı olacağına inandığımız bu yerin, gerekirse halkoyuna sunularak kararın bölge halkı tarafından verilmesi gereklidir. Ancak cemevi bile yapılsa öncelikle imar planında karakol olarak görülen yerin imar plan tadilatı ile sosyal ve kültürel tesis alanına dönüştürülmesi gerekmektedir. Alevi birlik ve dernekleriyle, sivil toplum örgütlerinin belediye başkanlığımıza olan destekleri Çiğli Belediyemizin haklılığını kanıtlamış durumdadır. Çiğli Belediye Başkanlığımıza bizzat gelerek uygulamalarımıza destek veren Alevi Bektaşi Dernekleri ile sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.