Dolar 32,2789
%0.05
Euro 34,9643
%-0.05
Altın 2.449,080
%0.11
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı'da gürültü kabusu

Alaçatı'da gürültü kabusu

Alaçatı’da yaşanan gürültü kirliliği’nin yarattığı olumsuz tepkiler gündem yaratmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler yüksek ses nedeniyle Alaçatı’yı terk ederken, tepkilerini de kamuoyu ile paylaşıyorlar. Amerikalı turist işkenceyi Başkan Oran'a böyle anlattı

  • Ege Postası
  • 14.07.2019 - 10:29

Türkiye'nin turizmdeki gözde kentlerinden Çeşme'deki Alaçatı'da son günlerde tavan yapan gürültü kirliliği, tepkileri de beraber getiriyor. Tatilini Alaçatı’da geçirirken gürültü nedeniyle kaçarcasına ayrılan Amerikalı turist Melissa Duun, Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran’a hitaben yazdığı mektupta yaşadığı gürültü işkencesini anlattı, tepkisini dile getirdi.

Alaçatı’da yaşadığı hayalkırıklığını dile getiren Amerikalı turist Duum, yüksek ses yüzünden tatilinin mahvolduğunu, kaldığı süreç içerisinde kızı ile sabaha kadar uyuyamadıklarını dile getirdi.

Amerikalı turist  Melissa Duun’un Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran’a hitaben yazdığı mektupta duygularını şöyle dile getirdi;

Sayın Ekrem Oran,

Size Alaçatı’da kaldığım sürede yaşamış olduğum hayalkırıklığını ifade etmek adına bu mektubu yazıyorum.

Tatilimin son iki gününü geçirmek ve özel bir lokasyon olduğunu düşünerek Alaçatı’ya geldim. Ancak ne yazık ki, korkunç yüksek ses kirliliği sebebiyle Türkiye ziyaretimin bu kısmı mahvoldu. 4 yaşındaki kızım ile birlikte kulakları sağır eden  kulüp müziği yüzünden hiç uyuyamadık ve sabaha kadar ayakta durmak zorunda kaldık. Müzik sesinden kurtulmanın hiçbir imkanı yoktu ve bu büyük bir işkenceye dönüştü.

Eğer varlıklı ailelerin Alaçatı’yı ziyaret etmelerini istiyor ve  buraya çekmek istiyorsanız, burada bulunan kaliteli ve çok güzel butik otellerin yakınlarında çok yüksek volümlü kulüp müziği çalınmasına kesinlikle müsaade etmemelisiniz.

Hayatım boyunca 100’den fazla ülkeyi ziyaret ettim ve kendim de sesin yoğun olduğu büyük bir büyük şehirde yaşamaktayım ancak dün akşam Alaçatı’da yaşamış olduğum olay daha önce hayatımda hiç tecrübe etmediğim kadar yüksek sesli ve rahatsız edici bir müzik ile başka bir boyut kazandı.

Şimdi mecburen Sheraton’a geçmek zorunda kalıyorum.

Saygılarımla,

Melissa Duun

San Francisco , California – Amerika Birleşik Devletleri”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.