Dolar 32,4082
%0.15
Euro 34,7881
%-0.01
Altın 2.400,560
%0.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı Ot Festivali'nde renkli kortej

Alaçatı Ot Festivali'nde renkli kortej

İzmir'de Çeşme Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 13'üncü kez kapılarını açtı. Festivalin ikinci gününde düzenlenen renkli kortej yürüyüşünde konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, bu yıl yerli üreticilerin daha fazla ön plana çıkmasını istediklerini belirtip, "Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olarak, seçim sürecinde bu festivali planlarken bile heyecanım ikiye katlandı. Çünkü eğlence alanlarında kadının farkını ortaya koymak en büyük hedefimdi" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2024 - 17:12
  • Güncelleme: 19.04.2024 - 21:00

Çeşme Belediyesi tarafından 18-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 13'üncü Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci günü kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Süslenmiş model arabalar, bisikletliler, palyaçolar ve ilginç kostümlülerin katıldığı kortej yürüyüşünde Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de vatandaşları selamladı.

Bu yıl 'Öz'e Dönüş' konseptiyle düzenlenen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olurken, kurulan stantlarda yerli ürünler sergilendi. Zeytinyağlı yemek çeşitlerinden farklı ot türleri ve el işlerine kadar birbirinden renkli ürünler alıcılarıyla buluştu.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, festivalin ikinci günündeki kortej yürüyüşü sırasında yaptığı açıklamada katılımcılar ve turizmcilerin festivalden gayet memnun olduğunu dile getirerek “Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinden sonra olmasına rağmen festivalin kalabalık olması çok güzel. İnsanlara farklı etkinlikler sunuyoruz. Bu yıl ilk defa Alaçatı'da normalde etkinlik alanı olmayan yerlere etkinlikler koyduk. Sokak sanatçılarımız birkaç noktada belli performanslar gösteriyor. Alaçatı içindeki esnafımızın da festivalden, tıpkı tezgahlarımızdaki yerli üreticilerimiz gibi yararlanmasını istedik" dedi.

'YERLİ ÜRETİCİLERİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARMAK İSTEDİK'

Bu yıl konseptin 'Öz'e Dönüş' olduğunu hatırlatan Denizli, bu temaya 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden önce karar verdiğini söyledi. Festivalin yoğunluğu ile ilgili bazı gözlemlerde bulunduğunu anlatan Denizli, "Katılımcıların, festivalin eskisi gibi olmadığını sık sık vurgulaması üzerine ben de kendi deneyimlerinde aynı durumu gözlemliyordum. Burada yerli üreticilerimizi ön plana çıkarmak istedik. Sadece Çeşme ya da Alaçatı'nın değil bölgemizin kıymetli ürünleri ve geleneklerinin tanıtıldığı bir festivale dönüşmesi için elimizden geleni yaptık. Aynı zamanda eğlenceleri de özdeşleştirdik. Katılımcılar son derece memnun. Olağanüstü bir durum yaşanmaması için emniyetimiz ve zabıtamız alanda. Festivali kaymakamımız da takip ediyor. Her yıl değişik konsept ile ama yerli üreticilerimizi koruyarak festivalimizi daha da güçlendiriyoruz" diye konuştu.

'ÖNCEKİ YILLARIN ÜZERİNE KOYACAĞIMIZ BİR FESTİVAL HEDEFLEDİK'

Alaçatı Ot Festivali nedeniyle ilçeye girişlerin de arttığını ifade eden Başkan Lal Denizli, ilk kadın belediye başkanı olarak festivalde fark yaratmak istediğini belirtip şöyle devam etti:

"Çeşme bu festival nedeniyle yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Henüz 1 milyona ulaşmadık. Akşama doğru emniyetten resmi rakam bekliyoruz. Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olarak, seçim sürecinde bu festivali planlarken bile heyecanım ikiye katlandı. Çünkü eğlence alanlarında kadının farkını ortaya koymak en büyük hedefimdi. Bunu başardığım için gurur duyuyorum. Festival için kurulan koordinasyon ekibimiz çok tecrübeli. Festivallerden geri dönüş almak beni mutlu ediyor. Seçim sürecinde bunun hazırlığını yapmak zordu. 13'üncüsünde hem öze dönüş hem de önceki yılların üzerine katacağımız bir festival hedefliyorduk. İkinci gününde şimdilik aldığımız geri dönüşler bunu başardığımızı gösteriyor. Ayın 21'ine kadar da festivalin bu şekilde devam etmesi en büyük temennimiz."(DHA)

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.