Dolar 32,2673
%0.03
Euro 34,7395
%0.08
Altın 2.401,360
%0.04
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'den Kıbrıs Şehitleri turu! Esnafı dinledi, vatandaşla buluştu

Akşener'den Kıbrıs Şehitleri turu! Esnafı dinledi, vatandaşla buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu, İzmirlilerle buluştu. Akşener, İzmir esnafının sorunlarını Meclis'e taşıyacaklarını belirtti ve en çok şikayetin elektrik faturası ve kira olduğunu söyledi. Akşener, korona virüsü önergelerinin reddedilmesi, Kızılay Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'yla ilgili açıklamalarda da bulundu.  Akşener'den Kıbrıs Şehitleri turu

  • Ege Postası
  • 31.01.2020 - 14:10

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İYİ Parti Genel Başkanı İzmir'deki ikinci gününde, Bolçova ve Buca'dan sonraki durağı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi oldu. Partililer ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Akşener'e apartmanlardan bol bol güller döküldü. Bir kurt köpeğini de seven Akşener, Alsancak esnafıyla tek tek konuştu. Dükkanlarının birçoğunu ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinleyen Akşener dinlediği sorunları Meclis'te dile getireceklerini belirtti. Akşener esnafa özellikle elektrik faturası ve kirayla ilgili sorular yöneltti. 

Esnaf turunun ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İYİ Parti Lideri önemli açıklamalarda bulundu. Akşener’e ziyaretlerinde; İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.

'FETÖ VİRÜSÜNDE DE AYNI ŞEYİ YAPTILAR'

Korona virüsüyle ilgili önergelerinin TBMM'de AK Parti ve MHP oylarıyla reddilmesini nasıl değerlendirdiği sorularını yanıtlayan Meral Akşener "Türkiye'nin yararı için verdiğimiz önergeleri küçük ve büyük ortak reddediyor. Corona virüsü çok önemli bir durum. Ne olduğuna dair hiç bir şey bilmiyoruz. Türkiye'ye girdi mi girmedi mi onu da bilmiyoruz. Biz gayet samimi bir biçimde komite kurulmasını istedik. Bu konuda hangi önlemlerin alınması gerektiği, vatandaşın nasıl bilgilendirilmesi gerektiğine yönelik siyasetle alakası olmayan bir önerge reddedildi. Ama bir virüs konusunda çok hassalar. FETÖ virüsüne de aynı şeyi yaptılar" diye konuştu.

'DERHAL GÖREVDEN ALINMASI GEREKİYOR'

Daha önce kamuoyunda çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'nın yaptığı bağışı kabul eden Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkındaki soruları yanıtlayan Akşener" Kızılay kuruluşu çok eski olan ve tamamen vatandaşın destekleriyle afetlerde çare olmak üzere organize edilmiş bir kurum. Bu ortaya çıkanlar, konuşulan konular korkunç. Bir de genel müdürün bir televizyon kanalında konuşmasını gördüm, ciddiyetten uzak, bağış yapan vatandaşlarla alay eder gibi tavrının hepinizi hakeret olduğunu düşünüyorum. Milletin her bir ferdini payı var o kurumda. Bu adam utanıp istifa etmesi gerekirken böyler bi durum gözükmüyor. İktidarın gereğini yapması lazım. Çekil kenara denmesi lazım. Her kurumun içi boşaltılıp saygınlığı güvenirliği ortadan kaldırılırsa inanacak tek bir kurumumuz kalmayacak. Ondan önce Türk Ordusu'na karşı başlayan Ergenekon ve Balyoz'la algı oluşturma sürecinin son halkasının Kızılay olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu kişinin derhal görevden alınması gerekiyor. 

İMAMOĞLU TATİLİ YORUMU

Ekrem İmamoğlu'nun bazı kesimler tarafında ailesiyle tatil yapmasının eleştirilmesi hakkında konuşan Akşener "Ben insanların günlük hayatında ne yaptığıyla ilgilenmiyorum. O tür konuların kararını seçmen verir. O oraya gitti, bu buraya gitti bizim konumuz değil" diye konuştu. 

'KİRALAR ÇOK PAHALI KALDI'

Akşener iki gündür yaptığı ziyaretlerdeki esnafın durumunu da yorumladı. Akşener  “İzmir esnafında, dünden itibaren gördüğüm şey şu; bütün ilçelerde iş yerlerinde elektriğin çok yüksek geldiği ve çok pahalı olduğu. İki, geçen sene ile bu sene arasında ikiyle çarpılma söz konusu. Geçen yılın Ocak ayı sonu Şubat ayı başıyla; bu yılın Ocak sonu Şubat başı arasında hangi şi yaparlarsa yapsınlar, her birinin iki yıl arasında en az yüzde 25-30 ile 50 arasında değişen bir volüm düşüklüğü var. Cirodan bahsetmiyorum. Satıştan bahsediyorum. Satışlar düştükçe kiralar çok pahalı kalmış. Böyle bir durum var. Çok kapanmaya yönelik iş yeri gördüm. Vergilerle ilgili sorunları var. Ben Salı konuşmamda İzmirli’nin sesini bildireceğim konuşmalarımda”  dedi.

'ELEKTRİK ÇOK YÜKSEK GELİYOR'

Kıbrıs Şehitlerindeki bir çok dükkan ve mağazaya ziyaretten bulunan Akşener; “İzmir’in genelinde ne gördüm, kiralar çok yüksek, elektrik çok yüksek geliyor. Bir de geçtiğimiz yılın Şubat ayıyla bu yılın Şubat ayı arasında volüme olarak fark var” dedi.

“BOZKURT YAPMAKTAN KORKMA”

Esnaf ziyaretlerinin aralarında vatandaşla bol bol selfie çekinen Akşener, yanına gelen genç bir gencin ‘bozkurt işareti’ yaparak fotoğraf çekinmek istemesi üzerine; “Sakın izin alma sakın. Bozkurt yapmaktan korkma” diyerek poz verdi.

TORBALI VE ÖDEMİŞ'TE ESNAF ZİYARETİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'in Torbalı ve Ödemiş ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

Temasları kapsamında Torbalı ilçesine gelen Akşener, burada esnafı ziyaret etti, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Torbalı Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden Akşener, dünden beri İzmir'de olduğunu ve halkın sıkıntılarını dinlemeye çalıştıklarını dile getirdi. 
AP Genel Kurulunda Türk bayrağının ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos tarafından yırtılmasına değinen Akşener, "Bu bayrağa uzanan elleri 82 milyon bir olur çatır çutur kırarız. Kimsenin şüphesi olmasın." dedi. 
Akşener, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirilerde de bulundu.

Gittiği her şehirde esnafla buluştuğunu aktaran Akşener, "Seçimden seçime gezmenin önüne geçmek, sizlerin ihtiyaçlarını, taleplerini Meclise taşımak için Antalya'dan başladık, şimdi de İzmir'deyiz. İşsizlerle, esnafla buluşarak onları dinliyoruz." şeklinde konuştu.
Daha sonra Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile makamında görüşen Akşener, Ödemiş ilçesine geçerek Saraçoğlu Caddesi'nde esnafla bir araya geldi.

Akşener, ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ödemiş'in, hem Efeler diyarı hem de Kuvayımilliye yurdu olduğunu ifade etti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.