Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan AK Partili Denizli'ye rapor kontrası: İyi incele çelişkileri gör!

Akpınar'dan AK Partili Denizli'ye rapor kontrası: İyi incele çelişkileri gör!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,Büyükşehir'in Yamanlar'a yapmayı planladığı çöp tesisine yönelik eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinden aldığı ‘olumsuz’ rapor üzerinden kendisine gönderme yapan AK Parti Milletvekili İlknur Denizli’ye yanıt verdi.Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Akpınar,“Tribünlere oynamasın.Üniversite raporlarını vekil iyi incelerse çelişkileri görür.Bize söyleyecek sözü yok” dedi.Vatandaşın eylemleriyle gündeme gelen Nergiz Parkı’na “Nergiz Direniş Parkı” isminin verilecek olması nedeniyle mecliste polemik yaşandı.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 19:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’a yapılacak olan katı atık bertaraf tesisinin yerinin İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu tarafından onaylanması, tesisi yeniden kent gündemine taşımıştı.

DENİZLİ'DEN RAPORLU KONTRA!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın  eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinden aldığı ‘olumsuz’ raporun kendisinde olmadığını ve  rapor hakkında bilgisinin bulunmadığını söylemesi, tesise karşı en başında beri karşı duruş sergileyen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’yi harekete geçirmişti. Denizli, raporu hazırlatan Karşıyaka Belediyesi’nin  yeni başkanı Akpınar’ın rapora ulaşamamasına gönderme yapmış, raporun kopyasını Akpınar’a yolladığını açıklamıştı.


AKPINAR’DAN YANIT:İYİ İNCELESİN
Tesise yaptığı açıklamalarla 'yeşil ışık' yakan Akpınar Ekim ayı meclis toplantısında konuştu. Akpınar,  kendisine rapor gönderen ve "incele" diyen AK Partili Denizli'ye "sen iyi incele" dedi. 

AK Partili vekillerin çöp konusunda tribüne oynamaması gerektiğini ifade eden Akpınar, “Büyükşehir yer tespitinde bulundu. Valilikte işin içinde unutulmasın. Valilik Mahalli Çevre Kurulu yeri onayladı. Katı atık bertaraf tesisi yapılacak. Geri dönüşümü sağlamalıyız. Bunun için tesisler yapılmalı. Avrupa’nın önemli merkezlerinde bu tesisler var. Bazı yerler çöp bile ithal ediyor. Çöpü ithal etmeyelim enerjiye çevirelim ülke ekonomisine katkıda bulunalım. Üniversite raporlarını vekil iyi incelerse çelişkileri görür. Bize söyleyecek bir sözü yok. Bakanlık var. Bakan AK Partili…Kendiside AK Partili…Çok rahatlıkla bakanlığa görüşünü iletebilir” dedi.

DİRENİŞ PARKI POLEMİĞİ
Öte yandan meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi'nin yenilenen Nergiz Parkı'na “Nergiz Direniş Parkı” ismini verecek olmasına AK Parti tepki gösterdi.  AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Mertoğlu, “ Nergiz Parkı’na verilecek ismin ilçeye yakışır daha güzel bir isim olması gerek.Mahalleliye sorulmasını özellikle istiyorum. Direniş insanlara farklı şeyi çağrıştırabilir.İlçe binamızın cayır cayır yandığını gördük. Karşıyaka bu değil. Neyin direnişi anlamış değilim.Hassasiyetimizi anladığınızı düşünüyorum” dedi.


GÜNGÖR: ZAFER PARKI OLSUN
AK Parti meclis üyesi Ersin Güngör ise, “ Nergiz halkı zafer kazandı. Parkın ismi  ‘Zafer’ olabilir.Hak arayanlarla yıkıp yakanları ayırt edelim. Terör estirenlere tahammülümüz yok. Onları kınıyorum” dedi.

AKPINAR: DİRENMEK AŞK GİBİ BİR ŞEY
AK Parti'nin tepkisi üzerine Başkan Akpınar, “ Direniş Park…Belediye başkanı olarak ilk defa ifade ettim. Direnmek güzeldir. Yaşamın anlamıdır. Direniş size farklı bir algıdan gelebilir. Direnmek aşk gibi bir şeydir. Google direnmek yazın çok güzel şeyler çıkar. Siz de hayatınızda bir çok şeye direnmişinizdir. Nergiz halkı direnerek haklı mücadelelerinin sonucunu aldı. Direnmek kötü bir kelime değil. Ben de hep direnerek kazandım.O alan daha önce farklı bir hizmet alanı olarak gündeme gelmişti. Nergizliler direnmişti. Biz onların sesine kulak verdik. Vatandaş diren direne kazanacağız dedi.  Halkı dinlemeyen halkın istediğini yapmayan anlayış krallıktır. Burası krallık değil. Biz her zamna halkı dinleyeceğiz.Direnmek güzeldir. Çocuğuna bile 'diren' dersin. Biz direne direne bugünlere geldik” dedi.

MAHALLELİ EYLEM YAPMIŞTI
Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz yerel yönetim döneminde parkın bulunduğu alanda bina inşa etmek istemişti. Mahalleli uzun süre eylem düzenlemişti. Mahallelinin sesine kulak veren belediye parkta yenileme yapmış ağaç sayısını arttırmıştı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.