Dolar 32,4815
%0.1
Euro 34,8530
%0.38
Altın 2.480,790
%0.75
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akil insanlar heyeti Cizre’de esnafı ve avukatları dinledi

Akil insanlar heyeti Cizre’de esnafı ve avukatları dinledi

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti Şırnak’ın Cizre ilçesine geldi. Çarşıda esnafları ziyaret eden heyet daha sonra bazı sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Heyette; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:24
Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti Şırnak’ın Cizre ilçesine geldi. Çarşıda esnafları ziyaret eden heyet daha sonra bazı sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Heyette; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, avukat Kezban Hatemi, eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen, gazeteci Etyen Mahçupyan ve Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, akademisyen Murat Belge ve sanatçı Yılmaz Erdoğan bulunuyor. İlk olarak esnafları ziyaret eden heyet, daha sonra Şırnak Baro Lokali'ne geçti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu, “Bildiğiniz üzere akil insanlar heyeti olarak biz gittiğimiz yerlerde daha çok sivil toplum kuruluşlarıyla ve siyasi toplumsal çevrelerle, sorunun kalıcı çözümüne ilişkin görüş ve düşüncelerini almaya çalışıyoruz. Cizre ise Kürt sorunu denilince ilk akla gelen ve çok büyük acılar yaşamış, çok büyük sorunlar yaşamış, çok büyük baskılar görmüş ve derin travmalara uğramış mekanlarımızdan biri. Bu tarihi kadim şehirde yaşayan insanların duygularını, düşüncelerini barışa ilişkin umutlarını ya da kaygılarını dinlemenin özel bir önemi var. Çünkü bir sorun eğer çözülecekse bunun en çok ilgili olduğu yerden ya da taraflardan biri de Cizre. O açıdan Cizre’de yapacağımız istişare toplantısı bizim heyet açısından özel bir önem arz ediyor. Ben bu toplantının çözüm-barış sürecine hayırlı katkılar sağlamasını umuyorum.” diye konuştu.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ise toplantıda şunları söyledi: “Bilindiği gibi ülkemizde 100 yıldır Kürt meselesi devam ediyor. Barış süreciyle beraber değerli heyet üyeleri gerçekten çok onurlu ve sorumluluk gerektiren bir görev almışlar. Bu görevlerinde başarıyla tamamlayacaklarını bu barış sürecine bir katkı sunacaklarına hiç şüphemiz yok. Gerçekten şahsım ve baro adına kendilerine başarılar diliyorum. Bu sürede herkesin barış sürecine destek vermesini ve en kısa zamanda sürecin sona ermesini temenni ediyorum. Bilindiği gibi biz sivil toplum örgütleri, halkın kanaat önderleri bu konuda önerilerimizi varsa çözüme ilişkin tavsiyelerimizi paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Akil insanlar heyeti çalışmalar kapsamında Cizre’den sonra Şırnak il merkezinde temaslarda bulunacak. Geceyi Şırnak’ta geçirecek heyetin yarın Uludere’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.