Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akgül emekliye arka çıktı

Akgül emekliye arka çıktı

Geçen Hafta DİSK Ege Bölge temsilciliğinde yaptğı ziyaret ile dikkatleri üzerine çeken CHP STK'lardan sorunlu İl Başkan yardımcısı Şirin Akgül " Alanlarda olacağız " mesajı vermişti. Çiçeği burnunda İl Başkan Yardımcısı Akgül dün Aliağa'da DİSK'e bağlı Emekli-sen şubesinin yaptığı eyleme destek verdi ZAMMIN YANITI SANDIKTA...

  • Ege Postası
  • 01.02.2015 - 12:40
İZMİR - Aliağa Demokrasi meydanında yapılan protestoya destek veren ve ardından DİSK'e bağlı Emekli-sen Aliağa Şubesinin açılışına katılan CHP'nin STK'lardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül burada yaptığı konuşmada hükumetin yaptığı zamma tepki gösterdi.



CHP İKTİDARINDA EMEKLİ HAKKINI ALACAK
 Akgül " “emekliler sadaka istemiyor, gelin hep birlikte zammı iade edelim"diyerek yapılan zamma tepki gösterdi. Akgül Konuşmasına söyle devam etti; " Başta vergiler olmak üzere iğneden ipliğe her şeye yüzde 10’dan fazla zam yapıldığı bir dönemde emekliye yüzde 2,33’lük artışın reva görülmesini kabul edilemez. Emekli, dul ve yetimlerin vatandaşımız bizi arayıp “Biz sadaka istemiyoruz, hep birlikte zammı iade edelim” dediklerini belirtti. Akgül Önümüzdeki seçimlerde CHP'nin iktidarında ezilen bütün sınıfların tüm halkarını alacaklardır. İşçinin, memurun ve emeklinin alacağı maaşa göz diken bir iktidarın artık gitmesi gerekiyor. Bu neden ile  düşük zamma mahkûm edilen emekli, dul ve yetimlerin gerekli yanıtı sandıkta verecektir" dedi.



STK'LAR VE PARTİLERDEN DESTEK GELDİ
 Genel Başkan Veli Beysülen'in yaptığı açıklamanın ardından Emekli-Sen Aliağa Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi.Aliağa'dan Pek çok demokratik kitle örgütünün Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı protestoya CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Anadolu Partisi Aliağa İlçe Başkanı Nazan Ülkü, ÖDP Aliağa İlçe Başkanı İsmail Hakkı Ortaköy, DSP Aliağa İlçe eski Başkanı Mehmet Emircan katıldı.



İLÇE BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİLER
Yapılan eyleme destek veren CHP İl Başkan yardımcıları Şirin Akgül ve Banu Özdemir CHP Aliağa İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile sohbet eden İl Yöneticileri İlçe Başkanı Durmaz'dan Aliağa İlçe örgütünün çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.