Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdoğan'dan çözüm süreci için önemli sözler

Akdoğan'dan çözüm süreci için önemli sözler

Başbakanvekili Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci için çok önemli açıklamalar geldi. 'HDP heyetiyle görüşmemiz diyalog sürecinin başlaması için önemli' diyen Akdoğan şöyle devam etti: yol kesme, haraç alma, iş makinesi yakma her türlü eylem şekli, kırsalda veya şehir merkezinde, bunların hepsine son verilmesi ve tam anlamıyla gerçek bir eylemsizliğin hayata geçmesi temel zemindir.

  • Ege Postası
  • 17.11.2014 - 11:53

Gelinen aşamada HDP heyetiyle yeniden  görüşmemiz, diyalog sürecinin başlamış olması önemli. Bu sürecin temel zemini,  daha önce açıklanan eylemsizliğin tüm yönleriyle çok boyutlu olarak hayata  geçmesidir. Eylemsizlik sadece karakol basmak değildir, her türlü şiddet ve  asayiş olayı da 'terör eylemleri' başlığı altında değerlendirilmesi gereken  olaylardır. Bu yüzden yol kesme, haraç alma, iş makinesi yakma her türlü eylem  şekli, kırsalda veya şehir merkezinde, bunların hepsine son verilmesi ve tam  anlamıyla gerçek bir eylemsizliğin hayata geçmesi temel zemindir.

-Çözüm sürecinin temelini diyalog  oluşturuyor. Ortada bir sorun varsa bu sorunun demokrasi yöntemiyle, demokratik  sistem içinde çözmeye çalışacaksak -elbette demokratik yöntemlerle çözeceğiz-  görüşme, diyalog temas, çözüm sürecimizde en önemli yöntemlerden bir tanesi.
 
-Kamu düzeni ve güvenliğinden  taviz vermeden tek bir vatandaşımızı bile bölgede ezdirmeden, hepsinin hakkını,  hukukunu koruyarak bu süreci devam ettirmek durumundayız. Şu anki öne  çıkardığımız temel, öncelikli hassasiyet budur. Bunu da herkes doğru anlamalıdır.  Bu 90'lara dönmek, eski Türkiye'ye dönmek anlamına gelmemektedir. Türkiye artık  eski günlere geri dönemez.
 
3'ÜNCÜ ÜLKE TALEBİ
 
-Başbakan Vekili Akdoğan, Çözüm Süreci'ne üçüncü bir ülkenin müdahil olmasına yönelik taleplere ilişkin, "Bu süreç yerli bir süreç. Türkiye'nin kendi  iradesiyle hayata geçirdiği bir süreç. Farklı bir ülkenin, mekanizmanın,  sistemin, örgütün, yapının bunun içerisinde olmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye  kendi imkan ve kabiliyetleriyle bu süreci devam ettiriyor" dedi.
 
BU BASKIYI BIRAKACAK MISI? TEMEL ZEMİN BUDUR
 
-Örgüt, baskı ve şiddet uygulamadığı takdirde  tutunamayacağını, halk desteğini kaybedeceğini düşünüyor. Bu yüzden de bundan  vazgeçmek istemiyor. Bunun bahanesi de Kobani olayları oldu. Gelinen noktada  görülmesi gereken bir irade. Yani sen bu işi yapmak istiyor musun, istemiyor  musu? Bu baskı, şiddet, bölgede uyguladığın ceberut anlayış, bunu bırakacak  mısın bırakmayacak mısı? Temel zemin budur. Bu olmadıktan sonra 'Biz çözüm  istiyoruz' lafı boş bir laf olur. Bunun ön zemini, temel zemini bu olayların  bırakılmasıdır."(MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.