Dolar 32,4902
%0.16
Euro 34,8644
%0.35
Altın 2.443,560
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akademide konu: Türkiye Siyaseti

Akademide konu: Türkiye Siyaseti

AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneğiyle işbirliği yapılarak düzenlenen “Uluslararası Öğrenciler Siyaset Akademisi” AK Parti MKYK Üyesi, İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın ‘Türkiye’de Siyaset’ sunumuyla sona erdi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 15:03
Geçtiğimiz hafta başlayan akademiye Afganistan, Endonezya, Bangladeş, Irak, Suriye, Filistin, Azerbaycan, Özbekistan, Gana, Nijer, Fas, Zambia, Tunus, Somali, Moritanya, Etiyopya, Libya, Yemen, Makedonya, Kosova, Kolombiya, Meksika, Yunanistan gibi 30 farklı ülkeden çok sayıda uluslararası öğrenim gören öğrenci katılım gösterdi.

Akademinin son dersi AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’de Seçim Sistemi hakkında uluslararası öğrencileri bilgilendiren Dağ, “AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından böyle bir etkinliğin yapılması bizleri oldukça sevindirdi. Türkiye’de eğitim görüp bizler yurtdışında kendi memleketlerinde temsil edecek öğrencilerin ülkemizdeki siyaseti öğrenmeleri oldukça faydalı. Ben uluslararası öğrencilere burada Türkiye’deki yasama, yürütme, yargı ve seçim sistemi hakkında bilgiler verdim” dedi.

Öğrenciler Türkiye hakkında bilgi sahibi oldu
Akademinin öğrencilere oldukça faydalı olduğunu kendisine yöneltilen sorulardan anladığını  ekleyen Dağ, “Uluslararası Siyaset Akademisi’ne katılan birçok öğrencinin artık Türkiye’deki siyaset hakkında bilgi sahibi olmaya başladığını gördük. Zaten AK Parti’nin kurucusu, partimizin lideri ve şuna ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı akademiden önce de tanıyorlardı. Onun Türkiye için yaptığı hizmetler hakkında bilgileri vardı. Böyle etkinliklere önem verilerek devam edilmesini diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası öğrenciler Türkiye’deki siyaset hakkında bilgi sahibi oldu
AK Parti İzmir İl Dış İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gözde Keskin ise ilk defa İzmir İl Başkanlığı’nca düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Siyaset Akademisi’nin oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, “Projemize katılarak Siyaset Akademisine devam eden uluslararası öğrenciler Türkiye’deki siyasetin kendi ülkelerindeki en büyük temsilcileri olacak kadar bilgi sahibi oldular. Çok aktif geçen programlarımız sonrasında uluslararası öğrencilerimizle vakit geçirme imkanı da bulduk.

 Öğrencilerimizle Türkiye’deki yerel yönetimler, kamu yönetimleri ve siyaset hakkında çok verimli dersler gerçekleştirdik. Bundan sonra da AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak düzenleyeceğimiz projelerle gençlerin ilk olarak bilgi sonrasında da fikir sahibi olmaları için çalışacağız. Projeye destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.