Dolar 32,2841
%-0.16
Euro 34,7624
%-0.14
Altın 2.392,740
%-0.03
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağustos ayında daire fiyatlarındaki güncel durum

Ağustos ayında daire fiyatlarındaki güncel durum

Ev sahibi olmak isteyenler ve yatırım amaçlı gayrimenkul arayanların ortak noktası en uygun fiyata en güzel evi bulmaktır. Tam da bu noktada Flatfy devreye giriyor. 

  • Ege Postası
  • 11.09.2018 - 16:29

Ev sahibi olmak isteyenler ve yatırım amaçlı gayrimenkul arayanların ortak noktası en uygun fiyata en güzel evi bulmaktır. Bunun yanısıra arsa, tarla gibi taşınmaz arayanlar da ihtiyaçlarını en uygun fiyata karşılamak istemektedirler. Tam da bu noktada Flatfy devreye giriyor. Flatfy - uluslararası emlak arama motoru sadece ülkemizde değil 37 ülkede daha hizmet veriyor. Flatfy ile dünya üzerinde hizmet verdikleri bir bölgeyi, şehri, ilçeyi, semti seçerek diğer emlak sitelerine bakmaya gerek duymadan en uygun fiyatlı evleri kullanıcıları için pratik bir şekilde sunuyor. Bu sayede zamandan tasarruf eden kullanıcılar, satın alacakları evle daha çok ilgilenebiliyor. Flatfy aynı zamanda aylık konut raporlarını da kullanıcıları ile paylaşıyor. Ağustos ayı raporlarında ise ülkemizde emlak piyasası için geniş bilgiler yer alıyor.

Paylaşılan birinci tabloda on şehrin ağustos ayı güncel ev fiyatları sunuluyor. En yüksek fiyatlara sahip ilimiz İstanbul ve en düşük fiyatlara sahip ilimiz ise Ankara oluyor. Emlak piyasaları için bu durum şaşırtıcı olmuyor. İstanbul uzun yıllar boyunca en yüksek konut fiyatları konusunda zirveden inmiyor. Ankara ise daha fazla alana yayılmaya başladığı için, merkezden uzaklaşılan yerlerde fiyatlar daha uygun oluyor. Kıyı bölgesinin en pahalı evlerini ise İzmir konut fiyatları oluşturuyor. Bursa ev fiyatları ise geçen aya göre fiyat durumunda değişiklik yapmayarak yine 200.000 TL ile ev sahibi olunabiliyor. Antalya ise yaz sezonunun etkisiyle fiyatlarını arttırmış durumda. Adana, Konya, Kayseri ve Mersin şehirleri ise sürprizlere yer vermiyor.

tr.Flatfy.com tarafından paylaşılan ikinci tabloda ise oda sayılarının apartman dairelerine etkisi gösteriliyor. En pahalı evleri 4 odalı evler oluşturuyor. Aileler tarafından lüks olarak görülen ve genellikle kalabalık aileler tarafından tercih edilen bu evler Ankara’da yüzleri güldürürken Gaziantep ise en pahalı 4 odalı evleri satışa sunuyor. Gaziantep 1 odalı evler ise düşük bütçeyle sahip olunabiliyor. 2 odalı evlerde en pahalı şehirler İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Bursa iken en ucuz 2 odalı evler Ankara, Kayseri, Konya, Gaziantep ve Mersin’de yer alıyor. Eğer şehir konusunda belirli bir kriteriniz yok ise en ucuz konut fiyatlarına sahip olan şehirleri seçebilirsiniz. Bu şehirler oda sayılarına göre değişiklik gösterse bile yukarıda en ucuz olarak sayılan illerin ortalamanın altında fiyatlar sunduğunu söylemek gerekiyor. Aynı zamanda Konya, Ankara ve Kayseri gibi illerde öğrenci yoğunluğunun sürekli artacağı düşünülürse burada olan az odalı evler yatırımcılar için bir fırsat olabilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.