Dolar 32,5982
%0.38
Euro 34,8047
%0.21
Altın 2.501,230
%0.67
Bist-100 9.434,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağız dolusu sağlık

Ağız dolusu sağlık

Konak Belediyesi ile Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Sağlıklı Dişler Şenliği' ile çocuklar hem eğlendi hem de ağız ve diş bakımını öğrendi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 09:44
İZMİR - Sağlıklı nesillerin yetişmesi için biraraya gelen Konak Belediyesi ile Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi anlamlı bir etkinliğe imza attı. Alsancak Kıbrıs Şehirleri Parkı'nda düzenlenen 'Sağlıklı Dişler Şenliği' ile minikler ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirilirken, bir birinden renkli etkinlikler sayesinde de eğlenceli bir gün geçirdi. Erken yaşlarda diş sağlığı konusunda farkındalık yaratarak çocukları bilgilendirmeyi amaçlayan şenliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,  Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Diler Yaşar, hastane çalışanları ile ilçedeki çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve aileleri katıldı. Gün boyu süren şenlikte minikler ağız ve diş bakımını gerçekleştirilen tiyatro ve müzik gösterileri eşliğinde öğrendi.



BİLİNÇLİ VE SAĞLIKLI NESİLLER  YETİŞECEK
Etkinlik öncesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş şenliğe katılan çocuklara diş macunu ile diş fırçası armağan etti. Çocukların sağlıklı büyümesi için üstlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını dile getiren Başkan Pekdaş, "Siz büyüyeceksiniz ve bu ülkenin yönetimini üstleneceksiniz, çeşitli meslekler edineceksiniz. Bütün bunları yaparken sağlıklı bir vücudunuz olması lazım. Bugün burada dişlerimizi nasıl bakıyoruz onu öğreneceğiz. Hepinizi çok seviyorum, çok iyi insanlar olarak yetişin, birbirinizi, ülkenizi çok sevin" dedi. Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Diler Yaşar da çocuklara diş fırçasını sevmelerini ve gülüşlerine güvenmelerini tavsiye ederek "Sağlıklı dişlere sahip çocuklar, sağlıklı nesiller oluşturacaktır. Biz bu düşünceden yola çıkarak; ana hedefimizi çocuklar olarak belirledik. Ağız ve diş sağlığı konusunda, farkındalık kazanmış çocuklar ile anne ve babaların çoğunlukta olduğu bir toplumu oluşturma çabasındayız" diye konuştu.

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
Sağlıklı Dişler Şenliği'ne katılan minikler önce Şubadap Müzik Topluluğu'nun birbirinden eğlenceli şarkılarından oluşan konserini dinledi, ardından Rota Dişler Dünyası adlı tiyatro oyununu izledi. Çeşitli ikram ve oyunlar eşliğinde eğlenceli bir gün geçiren çocuklar hem eğlendi hem de diş bakımının önemini öğrendi. Şenlikte Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin başarılı doktorları da miniklere ağız ve diş bakımı eğitimi verdi. Ayrıca katılan her çocuğa diş macunu ve diş fırçası armağan edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.