Dolar 32,5237
%0.27
Euro 34,8078
%0.19
Altın 2.444,990
%0.26
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Agamemnon’ tartışmaları büyüyor: Başkan Yücel’den Cumhur İttifakı’na ‘mizahlı’ yanıt

‘Agamemnon’ tartışmaları büyüyor: Başkan Yücel’den Cumhur İttifakı’na ‘mizahlı’ yanıt

Pasaport İskele’de geçici olarak hizmet veren yüzer iskelede yazan Agamemnon ifadesine yönelik tartışmalar büyüyor. Cumhur İttifakı tarafından yapılan eleştirilere İzmir büyükşehir Belediyesi’nin ardından bir yanıt da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel, ülkedeki yoksulluğa dikkat çekerek Cumhur İttiakı’nın kriz yaratmaya çalıştığını ifade etti ve “M.Ö 500 yıllarında yaşamış, İzmir Valiliğine ait bir işletmeye adı verilmiş Agamemnon ve 2016’dan bu yana ismini taşıyan bir yüzer iskele üzerinden tartışma başlatılması ancak mizah konusu olur” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2021 - 17:19

EGEPOSTASI- Pasaport İskele tadilattayken geçici olarak hizmet vermesi için Urla’dan getirtilen yüzer iskelede Yunan mitolojik krallarından Agamemnon’un adının yazmasına ilişkin tartışmalar büyüyerek devam ediyor.

İki gündür Cumhur İttifakı tarafından yapılan sert eleştirilere İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün yaptığı yazılı bir açıklamayla yanıt vermiş ve iskelenin 2017 yılında dönemin bakanlığının da onayıyla hizmete girdiğini belirtmişti.

Cumhur İttifakı’nın eleştirilerine bir yanıt da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel, Cumhur İttifakı’nın kendini kurtarmak için kriz çıkarttığını belirtti ve ülkedeki yoksulluğa dikkat çekti.

Başkan Yücel, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “’Agamemnon’ mitolojiyle kahramanlaştırılmış, geçmişte Hollywood yapımı filmlerde anlatılmış ve bugün de, Cumhur İttifakının kendini kurtarmak için üzerinden kriz çıkartmaya çalıştığı kralın adıdır. M.Ö 500 yıllarında yaşamış, İzmir Valiliğine ait bir işletmeye adı verilmiş Agamemnon ve 2016’dan bu yana ismini taşıyan bir yüzer iskele üzerinden tartışma başlatılması ancak mizah konusu olur. Cumhur İttifakı illa siyaset üretecekse milattan önceye gitmelerine gerek yok. Günümüzde asgari ücretle, emekli maaşıyla geçimini sağlayanların gerçek hikayesi, mitolojik hikayelere taş çıkartır. Amacınız kendinizi komik duruma düşürmekse, başardınız... Yok eğer amacınız İzmir için gecesini gündüzüne katan Tunç Soyer’e vurmaksa, sonuç yine hüsran. Bir de buzul çağını deneyin isterseniz:)”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.