Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adnan Yılmaz'dan belediyede mobbing iddiası

Adnan Yılmaz'dan belediyede mobbing iddiası

Ak Parti Çiğli Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, son günlerde Çiğli Belediyesinde yaşananlara tepki göstererek 'İnsan ne yaparsa kendine yapar, ama yerel de kamuoyunda ki algıya göre suçlu Hep AK Partidir' diyenlere Hz. Ali sözünü hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 10:25
İZMİR-2014 Yerel seçimlerinde CHP'den aday olan seçimi  göğüsleyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın Belediye personeline mobbing uyguladığı iddia eden Yılmaz şunları söyledi; "Biz hiçbir zaman çalışanın yaşadığı sıkıntıları küçümsemedik, çünkü onların yaşadığı gerçekleri biliyoruz, bu yüzden  Belediye'de çalışan birçok arkadaşımız bizi arayarak  Başkanın bu davranışlarına anlam veremediklerini söylüyorlar.Bir belediye Başkanı  gelir müdürlüğünde  çalışan işçisini ayağına çağırarak" sen kimsin, nerede çalışıyorsun, kimin zamanında işe girdin" diyerek işçisini sorguluyor. Belediye'de çalışan işçi kardeşlerimizin tamamı işten çıkarılacak korkusu ile çalışıyorlar. Burada tarih tekerrür etmiş ve gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Buradan belediye çalışanlarımıza sesleniyorum. Bunların olacaklarını seçim meydanlarında yüzlerce kez söyledik ve anlattık. Bu saatten sonra söylesem de fazla tesiri yok, ama  sussam da gönlüm razı değil."

İşçinin Sendika Hakkı Elinden Alınmak İsteniyor
O da yetmiyor gibi Kafesan'da çalışan işçi kardeşlerimizin çalışma hakkı ''Kafesan   şirketinin borcu var,  bu neden ile hizmet alım ihalesine  giremeyecek  denilerek taşeronlaşmanın önü açılarak sosyal güvenceleri ellerinden alınmak isteniyor" diyen Adnan Yılmaz" Bunun  için kılıf uyduruluyor , böyle bir davranış  samimiyetsizliği ortaya koyuyor." açıklamasında bulundu.

Esnaf Şikayetçi
Seçimlerde esnafın ve işçinin hakkını savunan " Halkçı Başkan" sloganıyla boy gösterirken, bugün bu hamleler doğru olabilir ama, ancak eli sopalı bir icraat halkın bir kısmını mutlu ederken, çoğunluğunda tepkisini alır açıklamasında bulunan Başkan adayı Adnan YILMAZ "Bir İnsanın taşıdığı karakter, sırtındaki taşıdığı elbise ile orantılı olmalıdır. Zaten zor şartlarda ve çağdaş olmayan mağazalarda geçimini ve bin bir zorlukla ayakta durmaya çalışan esnafa  katkı koymak yerine zorluk çıkarmak doğru değildir. Çiğli'de esnafın işyerine sürekli zabıta göndererek onlara ceza yazmak, eziyet etmek nasıl bir anlayışa sığar, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. Adnan Yılmaz " Başkanın almış olduğu bu kararlarla Çiğli'nin gerçeklerinde daha çok yaralar açacağına inanıyorum. Şu anda öncelik sorun Kafesan olmalıdır. Yaklaşan ihale sürecin de daha çok sıkıntı yaşanmamasını umut ediyorum,  çünkü bu konu işçinin her zaman kendisiyle ve onun yaşamıyla ilgili geleceğini ilgilendiriyor.  Para bulmanın yolları tabii ki alacaklılar üzerindeki yaptırım olarak akla gelebilir. Mesele yılların birikmiş sorunlarını ben yapıyorum, böyledir demekle de olmuyor. Şahsım olarak isteğim gelecekte daha büyük olayların yaşanmamasıdır. Burada tek söylenebilecek tarafların samimiyeti olmalıdır." diyerek sözlerini tamamladı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.