Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adnan Kahveci'de son rötuşlar: Ne zaman hizmete açılıyor'

Adnan Kahveci'de son rötuşlar: Ne zaman hizmete açılıyor'

Bayraklı'da yeni kent merkezine ulaşım sağlayacak en önemli projelerden olan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nı tamamlama aşamasına getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda son rötuşlara başlıyor. Kasım ortasında kavşak etrafında çevre düzenlemesi ve diğer çalışmalara başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine nefes aldıracak yeni ulaşım aksını ise yılbaşında hizmete açmayı planlıyor. Adnan Kahveci'de son rötuşlar

  • Ege Postası
  • 29.10.2015 - 11:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı ve Bornova ilçelerini Altınyol’a direkt bağlayacak köprülü kavşak projesinde adım adım sona geliniyor. 22,5 milyon liraya mal olan ulaşım projesinde kaba inşaat işleri ve imalatlar büyük ölçüde tamamlanırken, köprülü kavşağın yılbaşında hizmete alınması planlanıyor. Yol üzerinde gerçekleştirilecek asfaltlama, elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarının ardından trafiğe açılması beklenen Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı etrafında ayrıca özel olarak çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılacak.



KÖPRÜ ÇEVRESİNE ÖZEL ÇALIŞMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2015'de temeli atılan, Altınyol’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Ulaşım projesinde son rötuşları yapan Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında köprülü kavşağın denizle buluştuğu cephede ise bir diğer önemli çalışmaya start verecek.
 
YILBAŞINDA TRAFİĞE AÇILMASI PLANLANIYOR
Köprülü kavşağın yakın çevre düzenlemesi, deplase ve korkuluk imalatları için ek hizmet alım ihalesine çıkacak olan belediye, Kasım ayının sonunda ilk kazmayı vurarak projeye start verecek. Yapılacak çalışmalarla birlikte ulaşım aksının denizle buluştuğu cephe atıl kalmaktan kurtarılacak ve İzmirlilerin denizle bütünleştiği yeni bir cazibe merkezi haline getirilecek.
 
VİYADÜKLERİN ALTINA SPOR SAHASI VE PARK
Yol güzergahı üzerinde yapılacak özel çalışmalar dahilinde viyadükler ve çevresini özel olarak değerlendirecek olan Büyükşehir Belediyesi, kavşağın etrafını ve altını sosyal donatı alanları ile zenginleştirecek. Bu kapsamda viyadük altlarını spor sahaları ve çocuk parkları inşa ederek daha işlevsel hale getirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların denizle buluşacağı kıyı şeridinde de yeniden tasarlayacak.
 

PASAPORT KIYILARINI ARATMAYACAK
Pasaport kıyılarından esinlenen Büyükşehir, Bayraklı'daki yeni ulaşım aksının bulunduğu alanda tıpkı İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde olduğu gibi zemin üstü çalışmalar yapacak. Özel yürüyüş yolları, seyir bankları, akıllı aydınlatmalar ve bisiklet yolu ile görsel zenginlik katılacak alanda mevcut köprü ve deniz kenarındaki korkuluklar da yeni tasarımlarla tekrar hayat bulacak. Gökdelenler bölgesine çıkan alanı İzmirlilerin nefes alacağı yeni bir merkez olarak değerlendiren Büyükşehir Belediyesi'nin yürüteceği bu çalışmalar toplam 5 ayda tamamlanacak ve proje Nisan 2016'da tamamlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.