Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ademhan, vatandaşla buluşmaya devam ediyor

Ademhan, vatandaşla buluşmaya devam ediyor

Hakların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, “Siyaset ve siyasetçi algısını değiştireceğiz” dedi. Ademhan "Tek adama kırmızı kart göstereceğiz"

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 08:54
 İZMİR- HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, İzmir’in farklı bölgelerinde her gün vatandaşla buluşuyor. HDP’nin yeni yaşam çağrısını İzmirlilere anlatan Ademhan, “HDP, Türkiye’de yerleşmiş olan siyaset ve siyasetçi algısını değiştirecek. HDP’nin bir vekil adayı bir neferi olarak, bu mücadelenin içinde olacağım” diye konuştu.
Savurlular Derneği, Ege Mardinliler Derneği, Anıttepe Köyü Derneği’nde hemşerileri ile buluştu. Ademhan, ziyaretlerde HDP siyasetinin önemini anlattı. Ademhan, Türkiye’de milletvekilliği kavramının Ankara’da kürsüde olmakla özdeşleştiğini kaydederek, “HDP çizgisi ve geleneğine mensup siyasetçiler halkın oyu asla Ankara’dan ahkam kesmediler. Bizler, halkın içinden çıkmış ve halkla birlikte mücadele veren siyasetçileriz” dedi.
 

SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Milletvekili seçildiğinde haftanın belirli günlerinde mutlaka İzmir’de İzmirlilerle buluşacağını ifade eden Ademhan, “Her hafta mutlaka hemşerilerimle ve İzmirlilerle bir araya geleceğim. Halkın sorunları Ankara’dan bakılarak anlaşılmaz. HDP’li siyasetçiler olarak sürekli seçim bölgemizle iç içe bir çalışma içinde olacağız. İzmir’de de Ankara’da da halkımızın sorunlarının takipçisi olacağız” sözlerine yer verdi.
Ademhan, Türkiye’de bütün toplumsal kesimlerin çağdaş dünya ölçütlerinde bir yaşama kavuşana kadar sürekli mücadele halinde olacaklarını kaydederek, “İşte bu çabamızla siyaset algısını değiştireceğiz. Halkın beklentilerine cevap veren bir siyaset anlayışını yerleştireceğiz” ifadesini kullandı.
 
HEMŞERİLERE TEŞEKKÜR
Mardin yöre derneklerinde özel bir ilgi ile karşılanan Ademhan, Mardinli hemşerilerinin bugüne kadar gösterdiği desteğe de teşekkür etti. Ademhan,  “HDP olarak tabii ki Türkiye’de yaşayan bütün halkların partisiyiz. Ancak, İzmir’de yüz binlerce nüfusu olan biz Mardinlilerin siyasette dikkate alınmaması kabul edilemez bir durumdur. İşte HDP’nin Mardinli 2. sıra milletvekili adayı olarak ben, Ankara’da, İzmir’de yaşayan tüm hemşerilerimin sesi olmaya çalışacağım. Bize bu onuru veren partimiz HDP’nin de güçlü bir şekilde TBMM’de yer alması için bütün Mardinli ve Doğu-Güneydoğulu hemşerilerimin gerekeni yapacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.
 
TEK ADAMA KIRMIZI KART GÖSTERECEĞİZ
HDP’nin barajı geçmesinin de önemine dikkat çeken Ademhan, “Her seçim için önemli denilir, ama 7 Haziran’da yapılacak seçimler gerçekten çok önemli. Bu seçimde halkımızın tercihi ülkemizi ya tek adam saltanatına doğru götürecek ya da parlamenter demokratik siyasetin güçlenmesini sağlayacak. Türkiye’de de tek adamlığa dur diyecek tek siyasi parti de HDP’dir. İnanıyorum ki halkımız gereken sağduyuyu gösterip saltanata kırmızı kart gösterecek” dedi.
 
NE DEDİLER'
 
Ege Mardinliler Derneği Başkanı Nevzat Şimdi: Bir Mardinli olarak, hemşerim Ferhan Ademhan’ın adaylığından onur duyuyorum. İnanıyorum ki 7 Haziran’da onu TBMM’ye göndereceğiz.
 
Savurlular Dernek Başkan Yardımcısı Eşref Arasan: Ferhan Ademhan’ın ziyareti bize güç verdi. Kendisinin HDP’den aday gösterilmiş olması bizim için apayrı bir değer ifade ediyor. Savurlular olarak, İzmir’in her bölgesinde yaşayan Mardinlilere HDP’ye oy vermeleri için çağrıda bulunuyoruz.
 
Anıttepe Köyü Derneği Başkanı Seyfi Dağ: Hemşerim Ferhan Ademhan’ın yolu açık olsun. 7 Haziran seçimleri ülkemize barış ve kardeşlik getirsin. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.