Dolar 32,5026
%0.28
Euro 34,5958
%0.29
Altın 2.500,500
%0.7
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ademhan’dan Cavit Uğur’a sert tepki: Haddini ve Maksadını Aştı

Ademhan’dan Cavit Uğur’a sert tepki: Haddini ve Maksadını Aştı

Anadolu Birliği Başkanı ve Mardinliler Federasyonu Başkanı Ferhan Ademhan, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un aday listeleriyle ilgili yaptığı yoruma yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Ademhan, "İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur’un 31 Ağustos’ta basına verdiği demeçte, 'Ferhan Ademhan’ı aday göstermeyeceğini yerine Dr. Zeki Gül’ü aday gösterileceğini' ifade etmiştir. Bu açıklama bir il başkanının haddini ve maksadını aşan bir açıklama olmuştur." ifadelerini kullandı. Ademhan'dan HDP İzmir İl Eş Başkanı Uğur'a sert tepki

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 15:01
EGE POSTASI-  HDP İzmir il başkanı Cavit Uğur’un  “ 7 Haziranda 26 milletvekili adaylarımızın 25’ine 1 Kasımda yapılacak seçim için aday olması içim teklif götürdük, ancak Ferhan Ademhan’ı aday göstermeyeceğiz” şeklindeki açıklamasına Ferhan Ademhan’dan çok sert tepki geldi. 7 Haziran seçimleri öncesi kendisine adaylık teklifinin HDP’den geldiğini hatırlatan Ademhan, “ Ben 1 Kasımda yapılacak seçimde aday olmayacağımı hem genel merkeze hem de Cavit Uğur’a bildirmiştim. HDP il başkanı bu açıklamayı neden yaptı anlamış değilim. Ancak bu açıklamayla haddini ve maksadını aşmıştır. Kimin milletvekili adayı olacağına Cavit Uğur değil parti genel merkezi karar verir.” dedi.

7 Haziran seçimleri öncesi İzmir Konfederasyonu başkanı, Anadolu Birliği Başkanı ve Mardinliler Federasyonu Başkanı görevlerini devam ettirdiğini belirten Ademhan adaylık sürecini şu şekilde anlattı, “Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran seçimlerinde İzmir 2. Sıradan milletvekili olmam için teklifte bulundu. O güne kadar hiçbir siyasi partiyle ilişkim yoktu. Hiçbir partiye de müracaatım da olmamıştı. HDP’nin teklifini neden kabul ettiğimi basında defalarca anlattım. Barışın ve huzurun sağlanması için, anaların ağlamaması için, HDP’nin mecliste olması gerektiğini düşündüğüm için kabul ettim. İzmir’de sadece kendi bölgemde değil İzmir’in genelinde çalışma yürüttüm. HDP benim de aday olduğum İzmir birinci bölgede tarihinin en yüksek oyunu aldı. HDP Türkiye’de en yüksek oy artışını İzmir Birinci bölgede yakaladı. Bu YSK sonuçlarında da mevcut. Seçim süresince bize destek olan Dernek ve konfederasyonlara, İzmir konfederasyonuna, İzmir Mardinliler Federasyonu’na ve Anadolu Birliği’ne teşekkür ediyorum”
 
HADDİNİ VE MAKSADINI AŞAN BİR AÇIKLAMA
“Erken seçim kararının alınmasından sonra HDP genel merkezine gidip aday olmayacağını bildirdiğini söyleyen Ademhan il başkanı Cavit Uğur’un kendisi ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Ademhan, Uğur’un genel merkezin adına karar alarak kendi yetkisini aştığını bu yüzden de tekçi zihniyete karşı olan HDP tarafından disipline verilmesi gerektiğini söyledi. Ademhan açıklamasında şunları ifade etti, “ Erken seçim kararının ardından HDP genel merkezine gidip 1 Kasım seçimlerinde aday olmayacağımı ve evraklarımı vermeyeceğimi beyan ettim. Fikirlerimde bir değişiklik olmadığını gerekirse HDP için seçim boyunca çalışacağımı ifade ettim. Bu beyanımı İzmir İl eş başkanına da bildirdim. İzmir İl Eş Başkanı Cavit uğur buna rağmen 31 Ağustos’ta basına verdiği demeçte, Ferhan Ademhan’ı aday göstermeyeceğini yerine Dr. Zeki Gül’ü aday gösterileceğini açıklamış. Bu açıklamayla il başkanı haddini ve maksadını aşmıştır. 26 adaydan kimi çağırıp çağıramayacağını, kimi aday gösterilip gösterilemeyeceği yetkisini kendisinde bulması Genel Merkez’e de bir saygısızlıktır. Bunun için tekçi zihniyetlere karşı mücadele eden Halkların Demokratik Partisi gerekli araştırmayı yapıp disiplini işleteceğinden eminim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.