Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'daki hain saldırıya İzmir'den ortak tepki!

Ankara'daki hain saldırıya İzmir'den ortak tepki!

Ankara'daki terör saldırısı sonrasında İzmir'de, 4 parti il başkanından, baro başkanına, milletvekillerinden gazetecilere kadar toplumun her kesiminden, acı olaya tepki yükseldi, terör lanetlendi. Açıklamalardaki diğer ortak bir yön ise, barış, birlik ve beraberlik çağrısı oldu. Ankara'daki hain saldırıya DİSK'ten çağrı:

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 15:18
İZMİR - Ankara'da, yapılacak olan “Emek, Barış, Demokrasi" mitinginin toplanma yeri tren garı önündeki peşpeşe yaşanan iki patlamayla, Türkiye bir kez daha terör acısını yaşadı. İzmir'de de 4 parti il başkanından, baro başkanına, milletvekillerinden gazetecilere kadar toplumun her kesiminden, acı olaya lanet edildi, tepki gösterildi. Açıklamalardaki diğer ortak bir yön ise, barış, birlik ve beraberlik çağrısı oldu.



TÜRKİYE'Yİ BU HALE GETİRENLERE LANET OLSUN
CHP İl Başkanı Bedri Serter, “Olayları lanetlememek mümkün değil. Türkiye'yi bu hale getirenler utansın. O bombaları oraya getiren, organize edenleri lanetliyorum. Yine ciğerlerimiz yandı, her gün ciğerlerimiz yanıyor. Türkiye bu hale getirenlere lanet olsun" dedi. 



KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDIK
MHP İl Başkanı Necat Karataş, “Patlamadan dolayı, son derece üzgünüz. Cenabı Allahtan rahmet diliyoruz. Türkiye'deki terör bazlı yangının sadece Güneydoğu'da olmadığını gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olan Türkiye'nin göbeğinde bu tür patlamanın olması bizleri endişelendiriyor. Yarına dair bizi kaygılandırıyor işin doğrusu. Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği, ülkenin geldiği şu nokta, bu günde oluşan sıkıntılardan kaynaklanmıyor. Uzun yıllardır bu birike birike bugünlere geldi. Artık Türkiye'de her ilde her ilçesinde, bu tür acıların yaşanabileceği ortamın olduğu bir gerçek. Bunun sorumlularının kim olduğu yetkililer tarafından takip edilip bulanacak, hesabı da inşallah sorulur. Ama bizim bulunduğumuz noktayı geçmiş zamanda işaret etme gayreti içinde olduk. Terör belasıyla Türkiye'nin karşı karşıya kalacağını söyledik. Keşke MHP Genel başkanımız Devlet Bahçeli, haklı çıkmasaydı. Bu tür olaylardan sonra, her hadiseden sonra, bunların failleri yakalanacak. Araştırma başlatıldı onlara gereken ceza verilecek sözlerine alıştık. Maalesef terör yine yapacağını yapıyor" dedi. 



BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ASLA BOZMAYACAĞIZ
Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Bunun insan olarak konuşulacak bir yanı yok. Acımızı büyük. Bu ülkede bu lanet eylemi yapanların Allah belasını versin. Bunu lanetlemek bile yetmiyor. Büyük acı, ailelere başsağlığı diliyoruz. Ölen insanların bizim için acısı gerçekten çok büyük. Birlik beraberliğimiz, asla bozmayacağız. Kardeşliğimize kasteden başta dış güçlere ve içerideki maşaları hak ettikleri cezayı alacaklardır. Türkiye büyük bir devlet. Birlik ve beraberliğe kastedenlere karşı inadına daha da kenetleneceğiz. Devlet en kısa zamanda faillerini, yakalayacaktır. En ağır cezayı alacaktır" dedi. 



1 KASIM'DA BUNUN CEZASI VERİLECEK
HDP İl Başkanı Cavit Uğur, “Sözün bittiği yerdeyiz. Bu filmi yeniden seyretmeyeceğiz demiştim ama bize aynı filmi izletmekte ısrarcılar. PKK'nın seçim güvenliği açısından ateşkes çağırısını yaptığı sırada, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamaları, bu saldırının kimler tarafından yapıldığının faillerini ortaya çıkarmıştır. Bu kadar saldırı hazırlığından, istihbarat örgütünün haberdar olmaması mümkün değil. Çocuk mu kandırıyorla? Orada bulunan arkadaşlardan aldığımız bilgi, patlama tıpkı Suruç'taki gibi etraftaki polis tertibatı kaldırıldıktan sonra olmuş. Patlamanın, saray ve tarafından onun kurduğu derin örgüt tarafından yapıldığı açıktır. Acımız çok büyük ama bu hesapsız kalmayacaktır. 1 Kasım'da bunun cezası verilecektir" dedi. 

YAPANLARI ORTAYA ÇIKARMAK BOYNUMUZUNU BORCUDUR
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel'de, Ankara'da terör saldırısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Atilla Sertel, “Çok sayıda vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan saldırıyı lanetliyorum. Terörün ve şiddetin her türlüsünü lanetliyorum. Ülkemizde kaos yaratmak, topluma korku salmak amacıyla yapılan saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Bu saldırıları yapanları ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur" dedi.


DİSKTEN GENEL GREV ÇAĞRISI 
Ankara'daki terör saldırısına tanıklık edenlerden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Kolların bacakların yere düşmelerini seyrettik. 7 Haziran seçimlerinden sonra kaos ortamı yaratıldı. İnsanlar ölüyor. Polis, asker, sivil ölüyor, ne denilirse denilsin insanlar ölüyor. Ellerin tetkikten çekilmesi için Ankara'ya geldik. Daha barış türküleri söylenirken peşpeşe iki bomba patladı. Çok kayıp var. Emekçilerin 1977 mitinginden sonraki en büyük katliamdır. Tüm patlayan bombalara rağmen, insanlar hala barış çığlığını yüksetmekte. Ben de inanına barış diyorum. Bir de teklifim var. Bu saldırının failleri açığa çıkartılana kadar genel grev uygulanmalı" dedi.


KARŞIYAKA OLARAK, BUGÜN DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE, YASTAYIZ 
Terör, olanca uğursuzluğu ve alçaklığı ile insanlarımızı katletti. Gözü dönmüş bu alçaklığa direnmek, yan yana olmak, artık vazgeçilemez bir gerekliliktir. İnadına barıştan, kardeşlikten, ülkemizin birliğinden söz etmekle yükümlüyüz. Faşizmin ve gericiliğin kirli yüzünü teşhir etmek, eli kanlı canilerin ve iplerini ellerinde tutanların mutlaka ve mutlaka hesap vermelerini sağlamak için, hep birlikte çalışmamız gerekmektedir. Dayatmaya çalıştığı yılgınlığa, umutsuzluğa ve teslimiyet tuzaklarına düşmememiz, bugün ülkemize yapılacak en büyük hizmettir.
         
Biz nice bunalımı, acıyı, kederi ve çaresizliği el birliğiyle yıkmış, yepyeni gelecekler kurmuş bir ülkenin çocuklarıyız. Derin üzüntümüzü, onulmaz bir acıyla yaşarken, bu gerçeği anımsamanın, birbirimize ellerimizi uzatmamızın tam zamanıdır.

        
Yitirdiğimiz insanlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifa dilerken, başın sağ olsun Türkiye diyorum.



HAKİM VE SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, “Miting öncesi yapılan saldırıyı nefretli kınıyorum lanetliyoruz. Sorumluların derhal bulunarak adalet önüne çıkartılması gerekiyor. Bu anlamda cumhuriyet savcılarına, yetkililere büyük görev düşüyor. Olayın sorumlusu her kim olursa olsunu adalet önüne çıkartılmalıdır. Saldırganların, saldırtanlarını amaçlarının önüne geçilmelidir. Ülkemizi tekrar bir barış kardeşlik içerisinde, vatandaşlarımız hayatlarını ülkemiz içinde idame ettirmeliler. Bunu da sağlayacak olan en başta adalet mekanizmasıdır. Hakim ve savcıları göreve davet ediyoruz ve tabi ki iktidarı da göreve çağırıyoruz" dedi.

TÜRKİYE BUNLARI HAKETMİYOR
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılarda terör saldırısıyla ilgili 7 Haziran seçimleri sonrasında unuttuğumuz terör eylemlerinin, yeniden Türkiye'nin gündemine girerek evlerimize ateş düşürdüğünü, yüreklerimizi yaktığını ve yakmaya devam edeceğini söyledi. Yorgancılar, "Hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durum artık dayanılmaz bir hal almıştır. Ankara'da, barış isteyen sivil vatandaşlarımıza yönelik yapılan son saldırı da, elbette ki amacına ulaşamayacaktır. Türkiye, her geçen gün tehlikeli bir sarmalın içine sürüklenmektedir. Şanlı tarihimizde bu oyunları boşa çıkaran ülkemiz, bugün de bu güçte ve istektedir. Her bir saldırıda halkımız birbirine daha çok kenetlenmiştir, yine kenetlenecektir. Ancak, bir korku imparatorluğuna dönüştürülmeye, milli birlik ve beraberliği çökertilmeye çalışılan ülkemiz, bunları hak etmemektedir. Vatanına, toprağına, bayrağına canı pahasına bağlı olan halkımız da bu şiddeti ve ayrışmayı hak etmemektedir. Siyasi irade, artık terörü lanetlemenin ötesinde gereğini yapmak zorundadır. Özellikle de seçim öncesinde söylemlerde çok daha hassas olunmalı, kastını aşan cümlelere müsaade edilmemelidir. Aksi, terör eylemine hizmet etmekle eşdeğerdir. Bir kez daha altını çizmek isterim ki, sağduyumuzu koruyarak, birlik ve beraberlik içerisinde, kutuplaşmadan yol alabilmeyi başarmak zorundayız. Temennimiz bir an önce bu acıların son bulması, ülkemizin yeniden huzurlu ve başarı dolu günlerine geri dönmesidir" dedi.



DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da Barış ve Demokrasi mitinginin toplanma alanında yaşanan terör saldırısı nedeniyle 30 vatandaşın hayatını kaybetmesinin tüm ülkeyi ve oda camiasını derinden sarstığını söyledi. Demirtaş, "İlk açıklamalarda belirtilen ölü ve yaralı sayısının daha da artmaması şu anda tek dileğimizdir. Bu hain terör saldırısını acı ve üzüntüyle lanetliyoruz. Ülkemizde bir an önce, barış ve huzur ortamının sağlanmasını istiyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi. 

GÜÇLÜ'DEN MESAJ
ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü, "Artık sözün tükendiği yerdeyiz. Çok vahim bir olaya üzücü olay, kim ne medet umarak bu eylemleri yapıyorsa lanetliyoruz. İnanıyorum ki birşeyleri planlarayanların arzuları gerçekleşmeyecek.Türkiye bir şekilde barış içinde yoluna devam edecek" dedi. 

İZMİR KONFEDERASYONU KINADI
İzmir'de 120 dernek ve 24 Federasyonu bünyesinde bulunduran İzmir Konfederasyonu Başkanı Turgay Baransel de, "Suruç katliamı yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde yaşadığımız bu terör olayı hepimizi derinden sarstı. Ancak terör bu coğrafyada zarar verse de hiç bir zaman amacına ulaşamayacak. Terörü bir kez daha lanetliyor, halkımıza başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. 1 Kadım seçimleri ve demokrasiyi sabote etmeye yönelik bu hain saldırı karşısında da tek yumruk olmayı başarırsak teröre en büyük cevabı veririz. Acımız sonsuzdur" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.