Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Acı haber Zonguldak'tan geldi: 8 ölü

Acı haber Zonguldak'tan geldi: 8 ölü

Zonguldak'ta bir maden ocağındaki metan patlamasında 8 işçi öldü

  • Ege Postası
  • 07.01.2013 - 15:27

ZONGULDAK- Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında metan birikmesinden dolayı patlama oldu Zonguldak’ta bir maden ocağında metan gazı sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. 6 madencinin cesedine ulaşılırken, göçük altında 4 işçinin daha olduğu öne sürüldü. Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında metan birikmesinden dolayı patlama oldu.

Kendilerinden haber alınamayan 6 madencinin cesedine ulaşıldı. Ölen bu 6 işçiden başka göçükte 3- 4 işçinin daha bulunduğunu belirten yetkililer, Tahlisiye Ekibi’nin bu işçilere bir an önce ulaşmak için kurtarma çalışmalarını zamana karşı yarışarak sürdürdüğünü söyledi. Çalışmalar sonucunda 5 işçinin cesedine ulaşıldı. Diğer madenci için çalışmalar devam ediyor. 

TTK GENEL MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI! 

Türkiye Taş Kömürü (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, ”Yaşanan olaydan etkilenen 8 madenciden 7’sinin hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz” dedi. TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında metan gazının açığa çıkması nedeniyle hayatını kaybeden  madencilerin yakınları, Müessese Müdürlüğü’ne gelmeye başladı. Sinir krizi geçiren madenci yakınlarını, beraberindekiler sakinleştirmeye çalıştı. Öte yandan, maden işçilerinin kuyu başında endişeli bekleyişi sürüyor. TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 cenazeye ulaşıldığını kaydederek, gaz nedeniyle meydana gelen göçükte 3 değil 2 madencinin kaldığını belirlediklerini söyledi. ”Yaşanan olaydan etkilenen 8 madenciden 7’sinin hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz” diye konuşan İnan, birinin sağlık durumunun ise belirsizliğini koruduğunu belirtti. İnan, cenazelerin yer üstüne çıkartılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.