Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Acemi erler Manisa'da yemin etti

Acemi erler Manisa'da yemin etti

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda üç haftalık temel eğitimi tamamlayan 4 bin 194 acemi er, ailelerin katıldığı törende yemin etti. Tören sonrası birbirlerine kavuşan askerler ve aileler, özlem giderdi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 15:56
Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun kışlasında, acemi erler için yemin töreni düzenlendi. Acemi eğitimlerini tamamlayan kısa ve uzun dönem 4 bin 194 asker yemin etti. Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Arslan, gaziler ve aileler törene katıldı. Kendilerine ayrılan yerleri dolduran aileler, heyecanla oğullarını görmeyi bekledi. Bazıları da çocuklarının kendilerini bulabilmesi için farklı yollar denedi. Bir ailenin plastik bir çubuğun üzerine yerleştirdiği kağıda 'İlkay Çorum, 2. Tabur 6. Bölük' yazarak oğluna ulaşmaya çalışması dikkat çekti. Eğitimlerde başarılı olan askerlere ve askerliği Manisa'da yapmış 86 babaya da törende ödül verildi.

Konuşma yapan Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, ailelere ve askerlere seslenerek, "Mehmetçiklerimiz bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet edeceğine ve Atatürkçü düşünce sistemine gönül bağlı kalacaklarını beyan ettiler. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olan Türk Silahlı kuvvetlerimiz gücünü sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve Türk milletinin güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak bir onurdur. Ailelerimiz canından değerli evlatlarını bizlere emanet ettiler. Bizler de anne babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştiğini biliyoruz. Yüce Türk milletinin hasletleri devam ettikçe, içiniz de gönlünüzde aklınız da rahat olsun" dedi.



Ardından acemi askerler yemin etti, aileler de bu anı cep telefonu ve kameralarıyla ölümsüzleştirdi. Yemin töreninin ardından askerler geçiş yaptı. Marşlar eşliğinde yürüyen askerleri aileleri alkışlarla eşlik etti.

KAVUŞMA ANI DUYGULANDIRDI
Törenin sona ermesiyle birlikte aileler ve askerlerin buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Bazı aileler tören alanında gözyaşları içinde oğullarını ararken, oğluna kavuşan aileler sevinç çığlıkları attı. Yemini eden ve henüz birkaç aylık olan asker bir baba ise oğluna gözyaşlarıyla sarıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.