Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ALBA davası başladı

ALBA davası başladı

Yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokulduğu, Çandarlı Körfezi'ni, 2013 yılında petrole bulayıp çevre felaketine yol açtığı öne sürülen ALBA adlı gemiyle ilgili, İzmir Barosu'nun yaptığı başvuru üzerine açılan davanın ilk duruşması Aliağa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Çandarlı Körfezi'ni petrole bulamıştı

  • Ege Postası
  • 03.04.2018 - 11:42

Duruşmaya İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Muammer Erçoban ile Kent ve Çevre Komisyonu’ndan Avukat Saim Akkurt ve Avukat Gülşen Sarıbaş katıldı. Duruşmada söz alan İzmir Barosu Başkanı Özcan, baroların meslek örgütü olarak sadece avukatların sorun ve mesleki faaliyetleri ile ilgili konularda değil, bir hukuk örgütü olarak çevre, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve ülke ile ilgili tüm sorunlara müdahale edebilme hakları olduğunu ifade ederek, İzmir Barosu’nun davaya müdahale talebinin kabul edilmesini istedi. Mahkeme baronun müdahale talebini kabul ederek bir sonraki duruşmayı 4 Haziran 2018 gününe bıraktı.

“GAZETE HABERİYLE HAREKETE GEÇTİK”

Duruşma sonrası bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, 29.03.2013 tarihinde bir gazetede yer alan “Çandarlı sahilinde Çevre Felaketi” ile ilgili haber üzerine, İzmir Barosu Çevre Komisyonu’nun konu hakkında bilgi edinmek amacıyla ilgili kurumlarla yazışmalar yaptığını belirtti. Özcan yazışmalar sonunda tehlikeli atık yüklü yabancı bayraklı ALBA adlı geminin yasa dışı yollarla ülkeye sokulduğunu, bu durumun ortaya çıkmış olmasına rağmen geminin aylarca tersanede bekletilerek sınır dışı edilmediğini, mevzuata aykırı olarak gemi söküm belgesi ve yanaşma izni verildiğini, gas-free işleminin yapıldığını gösteren 24.10.2012 tarihli belgenin düzenlendiğini, 12.03.2013 tarihli taahhütnameye rağmen tehlikeli atığın Türkiye’de bertaraf edildiğini söyleyerek İzmir Barosu olarak Aliağa Liman Müdürlüğü, Aliağa Gümrük Müdürlüğü, İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Aliağa Geri Dönüşüm Demir-Çelik İnş. Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Şti. Yetkilisi, Gas-free işlemi yapıldığını gösteren 24.10.2012 tarihli belgede imzası olan şahıs ve firmalar hakkında TCK 181.maddede düzenlenen Çevreye Karşı Suçlar, TCK 257.maddede düzenlenen görevi ihmal suçları ile soruşturma neticesinde ortaya çıkacak diğer suçlar için suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.