Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKUT'un deprem simülatörü Ereğli’de

AKUT'un deprem simülatörü Ereğli’de

Türkiye çapında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta işbirliğinde yola çıkan deprem simülatörü depremle ilgili bilgilendirme çalışması yapmak üzere Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi. Simülatör TIR'ında 7.4 büyüklüğünde...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 17:00
Türkiye çapında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta işbirliğinde yola çıkan deprem simülatörü depremle ilgili bilgilendirme çalışması yapmak üzere Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi. Simülatör TIR'ında 7.4 büyüklüğünde depremin benzerini yaşayan öğrenciler, deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.

        Ereğli’ye gelen deprem TIR’ı bugün sabah saatlerde ilçenin Terminal Kavşağı olarak bilinen bölgesinde konuşlandı. Öğrenciler TIR'da depremle ilgili bilgilendirildikten sonra Marmara depreminin bir benzerini yaşadı. Ardından deprem öncesinde yapılması gerekenler yetkililer tarafından öğrencilere anlatılırken, eşyalarının sabitlenmesinin önemi vurgulandı. TIR'da bulunan birbirine benzer 2 ayrı oda öğrencilere tanıtıldı. Odalardan birinde eşyalar duvarlara ve yerlere sabitlenmiş ve güvenli bir şekilde dururken, diğer odada ise eşyaların olduğu gibi bırakıldığı ve güvensiz bir durumda olduğu dikkat çekti. Daha sonra ikisi erkek, ikisi kız 4 öğrenci, 7,4 büyüklüğünde deprem simülatöründe sarsıntıya maruz kaldı ve felaketin büyüklüğünü bir nebze de olsa yaşadı. Toplam 45 saniye süren yapay depremde güvenli odadaki öğrencilerin sarsıntının bitmesini beklediği, güvensiz odada bulunan öğrencilerin ise büyük panik yaşadığı görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.