Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP'yi sandığa kadınlar gömecek

AKP'yi sandığa kadınlar gömecek

​Seçim bölgesi İzmir’de çalışmalarını sürdüren İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, baba ocağı Bergama’da hemşerileriyle buluştu. CHP Bergama İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Güler, partilileri görüş ve önerilerini aldı, gündemdeki konuları değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 11:43
Çalışmaları sırasında Bergama Ziraat Odasını ziyaret eden Güler oda yöneticileri ve çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerin içinde bulundukları sorunları hakkında bilgi alan Güler sorunlarını Ankara’da gündeme getireceğini ve takipçisi olacağını söyledi.  Gün içinde partililerle birlikte tarihi Bergama çarşısı Arasta’da esnafını ziyaret eden Güler hemşerileriyle sohbet etti. Yoğun bir program sonunda Bergamalı ev hanımlarıyla bir araya gelen Güler, “2015 seçimlerinde, ‘Kadınla erkeği eşit bir konuma getiremezsiniz’ diyen zihniyeti sandığa kadınlar gömecek ve 2015 seçimlerinde sonra yapılmak istenen yeni Anayasa’ya da kadınlarımız dur diyecektir” dedi.

“AKP, ulusal ve laik yapıyı bozmak istiyor”
AKP’nin uyguladığı politikalara karşı ciddi bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Güler, “2015 seçimlerinde AKP’nin bütün derdi yeni Anayasa. Yeni Anayasa ile de ne yapmak istedikleri açığa çıktı. Yeni Anayasa gelecek ve Türk vatandaşlığı Anayasa’dan silinecek. Laiklik kavramı çıkarılacak. Yapabilirse başkanlık sistemini getirecekler. Bizim en çok endişe ettiğimiz şey AKP’nin ulusal yapıyı bozmak istemesi. Bu bakımdan AKP’nin dört koldan çalışıldığını görüyoruz. Hedef etnik topluluklara bölünmüş bir Türkiye yaratmak. Anayasa’dan Türk vatandaşlığını silmek de buna hizmet edecek” dedi.

“AKP ulus yapısını, millet yapısını çözmeye çalışıyor”
AKP’nin 2015 seçimlerindeki asıl amacının Anayasayı değiştirecek çoğunluğa erişmek olduğunu söyleyen Güler, “AKP nerden ulus yapısını, millet yapısını çözeriz diye bir çalışma içerisinde. Türkiye’de çeşitli etnik grupların farklı farklı anadilleri var. Yeni Anayasa çalışmalarıyla birlikte İş ‘anadilleri tanıyından çıktı, ana diller resmi dil olsuna’ vardı. Yeni Anayasa’yı isteyenler ‘Türkiye’de resmi dil Türkçe, Türk bir etnik grup onun anadili resmi dil olmuş, neden Boşnak’ın, Kürt’ün, Çerkez’in anadili resmi dil olmasın’ diyor. Şimdi bu Anayasa’yı da çok resmi dilli bir toplum olmak için istiyorlar. Böyle bir Anayasa’nın arkasında bir millet bir ulus kalmaz. Herkes kendi dairesinde yaşamaya başlar. Eğer AKP bu Anayasayı ortadan kaldırırsa 75 Milyonun bir arada yaşama olanağı ortadan kalkar. Bu ne deme? Bu Suriye’deki, Irak’taki gibi mezhep kavgası demek. Etnik kavga demek. 2015 seçimleri AKP’nin Yeni Anayasa yapmak çalışmalarını önleme seçimi olacak. AKP 2015 seçimlerinde Anayasa’yı değiştirmeye yeterli sayı olan 367’ye ulaşmaya çalışıyor. AKP’nin 367’ye ulaşmasına sosyal yaşamda her geçen gün daha fazla güçsüzleştirilen, toplumdan soyutlanmak istenen, evlerine kapatılan kadınlarımız engel olacak ” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.