Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKM’de vefa gecesi

AKM’de vefa gecesi

Konak Belediyesi tarafından ünlü bestekar ve söz yazarı Rüştü Şardağ anısına düzenlenen güfte yarışmasının ödülleri Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli gecede sahiplerini buldu. İzmir’in yetiştirdiği önemli sanatçılardan Şardağ’ın 20. ölüm yıldönümünde düzenlenen gecede Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı da Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Müziği Korosu ile birlikte muhteşem bir konsere imza attı.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 11:46

Siyasetçi, yazar, besteci ve şair Rüştü Şardağ’ın ölümünün 20’nci yılında Konak Belediyesi’nce düzenlenen ve Türk müziğine yeni eserler kazandırmayı amaçlayan ‘Rüştü Şardağ Güfte Yarışması’nın ödül töreni Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı. Törene; Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Rüştü Şardağ’ın kızları Sabah Şardağ, Gülçağ Şardağ, Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal, seçici kurul üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

BİRİNCİ İZMİR’DEN

Türk Sanat Müziği'ne, 'Benzemez Kimse Sana', 'Bir Gece Ansızın Gelebilirim' gibi unutulmaz eserler kazandıran Rüştü Şardağ anısına düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden 100 güfte katıldı. Yarışmayı İzmir’den ‘Dün seni görmüşler canım saz meclisinde’ adlı eseriyle kazanan Nihat Demirkol’a ödülünü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. İkinciliği ‘Aşkım bir kördüğüm çözemiyorum’  adlı eseriyle Yılmaz Yüksel kazanırken, Bodrum’dan Hicran Akçakaya ‘Geceler’ adlı güftesiyle üçüncü oldu. Seçici Kurul Özel Ödülleri ise Manisa’dan yarışmaya katılan Musa Kalkınç’a ve Balıkesir’den yarışmaya katılan Muzaffer Ateş’e gitti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yarışmanın seçici kurulunda yer alan; Ahmet Ilgaz, Halim Yazıcı, Hayati Çiftçi, Şahin Çandır, Şengül Kıran, Dr. Teoman Önaldı, Yaşar Aksoy ile katkı koyan Burcu Tuna ve Aylin Onart’a da teşekkür plaketi sundu.

HÜZÜN VE MUTLULUK BİRARADA

Vefa duygusunun yaşatıldığı gecede heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunan Rüştü Şardağ’ın kızı Sabah Şardağ, yarışmanın düzenlenmesine öncülük eden Konak Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Şardağ, “Bizim için hüzünlü bir gece olabilirdi ama içimiz sevinçle dolu. Bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Güfteleriyle, besteleriyle Rüştü Şardağ’ı sevmiş, onun şiirleriyle aynı duygularıyla paylaşmış müziksever dostlara teşekkür ediyorum” dedi.

DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Rüştü Şardağ’ın İzmir’in yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu belirterek, “Rüştü Şardağ İzmir’in edebiyat, sanat ve sosyal hayatına önemli katkılarda bulunmuş değerli birisiydi. İzmir belediyesinde başkan yardımcılığı, belediye meclis üyeliği, İzmir milletvekilliği yapmış, bu kentin sorumluluğunu duymuş bir insandı. Biz onu böyle bir gecede anmak istedik. Değerlere sahip çıkmak, vefa göstermek gelişmişlik duygusu olsa gerek. Biz üzerimize düşen her türlü sorumluluğu göstermekte, değerlerimizi topluma maletmekte çaba göstermekte kararlıyız. Yarışmaya eser gönderen herkesi alkışlıyorum” diye konuştu.

ESERLER KİTAP OLDU

Gece Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı’nın Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Müziği Korosu ile birlikte verdiği muhteşem konserle devam etti. Davetliler Çayırlı’nın seslendirdiği birbirinden güzel eserler eşliğinde müzik dolu bir gece yaşadı. Törende ayrıca yarışmaya katılan güftelerin yer aldığı ve üzerinde Rüştü Şardağ’ın fotoğrafının bulunduğu kitap günün anısına davetlilere armağan edildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.