Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili o belediyede dev satış

AK Partili o belediyede dev satış

​Geçtiğimiz aylarda Tire’de ilçe belediyesinin köy tüzel kişiliklerinden devredilen taşınmazlar için satış kararı alması ile başlayan ve uzun süren tartışmalara yol açan kriz bu sefer de Torbalı’ya sıçradı. İlçe belediyesi, Bütünşehir Yasası ile idarenin tasarrufuna geçen Pancar ve Ayrancılar’da yer alan toplam 334 bin metrekare büyüklüğünde 26 ayrı taşınmazı satışa çıkartmak için düğmeye bastı. Kararla birlikte, gözler son sözü söyleyecek Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e çevrildi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2014 - 10:34
ERMAN ŞENTÜRKK/HABER SERVİSİ- CHP’li ilçe belediyesi Tire’de başlayan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun müdahalesi sonrasında askıya alınan satış işleminin yarattığı kriz Torbalı ilçesine sıçradı. Geçtiğimiz günlerde dev bir satış için harekete geçen Torbalı Belediyesi’nde gerekli işlemler başlatılırken, belediye yönetiminin önümüzdeki günlerde idareye kayıtlı 26 ayrı mülkü resmen elden çıkartması bekleniyor.
 
 
TORBALI’DA DEV SATIŞ KAPIDA
Yerel seçimlerin ardından CHP’den AK Parti’ye geçen Torbalı’da yeni bir kriz kapıya dayandı. Köy ve belde tüzel kişiliklerinden ilçe belediyesine geçen, mülkiyeti idareye ait yaklaşık 350 bin metrekareyi bulan toplam 26 ayrı taşınmazın satışı için süreç resmen başladı. Belediye, Bütünşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Yoğurtçular Köyü, Ayrancılar Beldesi ve Pancar Beldesi’nde imara konut alanı olarak kayıtlı olan ve 112 bin metrekaresi makilik yeşil alan, 150 bin metrekaresi ise askeri alan olan arazileri elinden çıkartacak.
 
HİZMETE KARŞILIK KÖY MALLARI!
Belediyenin borçları nedeniyle ekonomik açıdan zorlu günler geçirdiği ve yatırım yapmak için maddi kaynak arayışında olduğundan satış kararı aldığı öğrenilirken, geçtiğimiz aylarda 2015 yılı için 130 milyon TL’lik gelir-gider bütçesi belirlenmişti. 35 milyon TL borcu, 29 milyon TL de alacağı olan Torbalı Belediyesi’nin ayrıca satışlardan gelecek para ile yatırıma ve borç ödemelerine öncelik vermesi bekleniyor.
 





26 AYRI TAŞINMAZ İÇİN BAŞKAN’A YETKİ VERİLDİ
Toplu satış ya da takas işlemleri için belediye meclisinden yetki alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in önümüzdeki günlerde konuyla ilgili süreci resmen başlatarak, sorunlu alanlardaki tapu işlemlerini hallettikten sonra söz konusu arazileri ihaleye çıkartması bekleniyor. Belediye meclis toplantısında satışın yolunu açan önerge AK Parti’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilirken, CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri belediye tasarrufundaki taşınmazların satışına sert şekilde tepki göstermiş ve karşı çıktıklarını açıklamıştı.
 



MECLİSTE KRİZE YOL AÇMIŞTI
Söz konusu satış işlemleri için Başkan Görmez’e yetki veren önerge geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen belediyenin meclis oturumunda da büyük bir tartışmaya yol açmıştı. Konunun görüşüldüğü meclis toplantısında açıklamada bulunan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçeye hizmet götürmek ve yatırım yapmak için satışın gerekli olduğunu belirterek “Bizim hayallerimiz var. Değerini bulmadan kolay kolay satmam. Vatandaşlarımızın birçok talebi var. Torbalı çok hızlı büyüyor. Yatırım Torbalı’da kalacak. Buraları çar-çur etmeyeceğiz. Biz önce Allah’a sonra millete hesap veririz” demişti.
 
CHP’DEN “SATIŞ CAİZ Mİ'” TEPKİSİ
Satış işlemine karşı çıkan ve ret oyu veren CHP Grubu adına meclis toplantısında açıklama yapan meclis üyesi İbrahim Özel, 90 yıllık Torbalı Belediyesi’nin mal satmasına kesinlikle karşı olduklarını dile getirmiş ve “Bu yerler Torbalı Belediyesi’ne gökten gelmedi. Buraların sahibi köylülerdi, orada yaşayan vatandaşlardı. Seçim meydanlarında bu alanların satılacağını söylediniz m? Daha önce hiç kimseye söylemeden 334 bin metrekare alanı satmak caiz midi? CHP döneminde bir dönüm yer satmadan, üstüne yüzlerce dönüm yer alarak 150 bin nüfuslu ilçeye hizmet götürüldü. Bu kararı alırken, önce Torbalı halkına hesap vermek gerekir. Yer satmakla hizmet olmaz” diyerek Başkan Görmez’i topa tutmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.