Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili kadın milletvekilleri Avrupa'daki Türk kadınlarla buluştu

AK Partili kadın milletvekilleri Avrupa'daki Türk kadınlarla buluştu

AK Partili 15 kadın milletvekili, dokuz Avrupa ülkesinde yaşayan Türk kadınlarıyla buluşarak sorunlarını dinledi. Milletvekilleri, ziyaretlerinde özellikle gençlik dairelerinin haksız uygulamaları ve Almanya’daki Türk çocuklarının anadil...

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 10:21
AK Partili 15 kadın milletvekili, dokuz Avrupa ülkesinde yaşayan Türk kadınlarıyla buluşarak sorunlarını dinledi. Milletvekilleri, ziyaretlerinde özellikle gençlik dairelerinin haksız uygulamaları ve Almanya’daki Türk çocuklarının anadil problemine dikkat çekti.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) davetiyle beraberlerindeki 15 kadın kolları yöneticisi ve uzmanla birlikte Avrupa’ya dağılan milletvekilleri bu konularla ilgili olarak Türkiye’nin çalışmaları olduğunu söyledi. Milletvekillerinin üçü; Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Kahraman Maraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde çalışmalarda bulundu. Vekiller, eğitim gönüllülerinin Köln’de kurduğu Özel Dialog Lisesi’ni de ziyaret etti.

Köln ve çevresindeki görüşmeleri gerçekleştiren milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Köln Bölge Başkanı Mehmet Dal’ı da makamında ziyaret ettikten sonra IGMG İslami İlimler Okulu öğrencisi olan kızlara da hitap etti, temasları hakkında bilgi verdi. Gençlik dairelerinin uygulamalarına karşı yürütülen hukuki mücadeleleri örneklerle paylaşan Kaçar, sıkıntıları bu yeni dönemde daha yakından takip edeceğinin altını çizdi.

Gladbeck DİTİB Türkiye Camii’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Nurdan Şanlı ise gençlik dairelerinin el koyduğu Müslüman Türk çocuklarına da değindi. Avrupa’daki Türk kadınlarının birçok konuda yeterli bilgiye sahip olmadığını dile getiren milletvekili, vatandaşlarımızın birçok sorunuyla yakından ilgilendiklerini ifade etti. Annelere çocuklarının eğitimine önem vermeleri çağrısında bulunan Şanlı şöyle dedi: “Türkçe dersleri ile ilgili sorunlar karşısında hükümetimiz ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Çocukların hem dillerini öğrenmeleri, hem kültürlerini korumaları anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Burada sizlerle paylaştığımız konular havada kalmayacak.Önümüzdeki günlerde rapor halinde yetkili kurumlara iletilecek.”

UETD Gelsenkirchen Kadın Kolları Başkanı Mediha Kara da gençlik daireleri konusunda UETD’nin çalışma başlattığını söyleyerek, “Müslüman Türk çocuklar ailelerinden koparılıyor. Tabii ki bu hukuki bir mesele. Ancak, bize başvuran vatandaşlarımızın birçoğunun haklı olduğunu görmekteyiz. Bunun en büyük örneği de Gelsenkirchen şehrindeki Ece Kışla’dır. Şehrimizdeki gençlik dairesi ile görüşmeler başlattık, Türklerin koruyucu aile konusunda duyarsız kaldığını görmekteyiz.” şeklinde konuştu. Milletvekili Şanlı, daha sonra Gelsenkirchen’e giderek, Ece Kışla’yı ziyaret etti.

TÜRK KADINI ALMANYA’DA DAHA ZOR OLANI DA BAŞARDI

Stuttgart’a giden Ak Parti Adana milletvekili Fatoş Gürkan da başkonsolosluk konutunda Stuttgart bölgesinde dernek yöneticileri ve Türk iş kadınlarıyla bir araya geldi. Türk kadınlarının toplum hayatında çok önemli izler bıraktığına dikkat çeken Gürkan, “Türk kadınının birçok alanda başarılı olduğunu burada da görüyorum. Türkiye’de başarılı olmak daha kolay ama burada hayatın her alanında faaliyet göstererek başarılı olabilmek çok zor bir iş, hepinizi tek tek tebrik ediyorum.” dedi. Gürkan ayrıca Stuttgart-Feuerbach’ta bulunan DİTİB Feuerbach Camii konferans salonunda da vatandaşlarla bir araya geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.