Dolar 32,4263
%0.14
Euro 34,5794
%-0.02
Altın 2.384,670
%0.19
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili eski vekilden tuhaf silah çağrısı

AK Partili eski vekilden tuhaf silah çağrısı

AK Parti 24’üncü Dönem İzmir Milletvekili Rifat Sait, Türkiye’de sadece iki kişide bulunduğunu belirttiği Amerikan Kartalı modelli bir silahı satın aldı. Aldığı silahla fotoğraf çektiren ve bunu sosyal medya hesabında da yayınlayan eski vekil Rifat Sait, “Bende silah yoktu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra artık herkeste silah olmalı. Her evde bir tane bulunması lazım aslında” dedi. AK Partili eski vekilden tuhaf silah açıklaması;

  • Ege Postası
  • 16.03.2018 - 16:13

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti 24’üncü Dönem İzmir Milletvekili Rıfat Sait, silah ithal eden bir firma ile çalışacak. Savunma sanayine girmeyi planlayan AK Partili eski Vekil Sait, Amerikan Kartalı adlı bir silahı da satın aldı. Eşine de bir silah almayı düşündüğünü belirten AK Partili İzmir eski Vekili Sait, bireysel olarak silah kullanmayı istemese de 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından her eve bir silah gerektiğini söyledi.

15 TEMMUZ’DAN SONRA ARTIK HERKESTE SİLAH OLMALI

Eski Vekil Rıfat Sait, darbe girişiminin ardından herkeste silah bulunması gerektiğine inandığını dile getirerek, “Bende silah yoktu. 15 Temmuz’dan sonra artık herkeste silah olmalı. Ortak istişare kararı alındı zaten. Milletvekillerinin ruhsat sorunu da yok. Her evde bir tane bulunması lazım aslında. Her an her şey olabilir. 15 Temmuz olayı bize elimizde bir tane silah olması gerektiğini gösterdi. Bir daha aynı şeyi yapamazlar da. 15 Temmuz’da İstanbul’da idim. Üzerimize ateş açıldı. Tanklarla karşı karşıya kaldık. Yanımda kızım ve eşim vardı. Silah pek istemiyordum ama bulunsun. Her Türk asker doğar. Dolayısıyla her Türk askerdir. Silaha birey olarak karşıyız ama bir taraftan da gerekiyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN BİR EMRİNE BAKAR, HİÇ ÇEKİNMEDEN AFRİN’E GİDERİZ

Sosyal medya hesabından seçeceği silahlarla fotoğraf da çektirip bunları yayınlayan AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait, Afrin Harekatı’na katılabileceğini de söyledi: “Gerekirse Afrin’e gidilir. Çağırırlarsa gideriz. Cumhurbaşkanımızın bir emrine bakar. Hiç çekinmeden gideriz.”

TÜRKİYE’DE İKİ TANE VARMIŞ, RAKAMI DA BİRAZ PAHALI, ÖZEL BİR KABZASI VAR

Silah ithal eden bir firmaya danışmanlık ve bir reklam firması ile ortaklık kurma gibi çalışmalar içerisinde olduğunu kaydeden Rıfat Sait, Amerikan Kartalı isimli özel silahının kısa sürede kendisine teslim edileceğini belirtti: “Danışmanlık ve bir firma ile ortaklık kuracağız. Silah ithal ediyorlar. Mayın arama tarama ithal ediyorlar. Afrin’deki malzemeleri de biz temin ettik. Uludağ reklamcılık ile görüşmemiz sürüyor. İzmir şubesi olacağız büyük ihtimalle. Amerikan Kartalı silahın adı. Kargo ile gönderecekler. Eşime de bir tane alacağım. Atışlar yaptık. İyi o konuda. Urla tarafında. Silah hem iyi hem kötü. Tavsiye etmem ama bulunması gerekir. Aldığım silah Amerikan Kartalı, değişik bir silah. Türkiye’de iki tane varmış. Bana söylenen o. Varsa kimsede çıkarsın göstersin.  Rakamı da pahalı biraz. Yüz bin liraya yakın. Öyle bir şey. Türkiye’de yok. Belki de tektir. Özel bir kabzası var. Güzel bir silah. Caydırıcı olması bakımından gerekiyor.”

SİLAHI TEŞVİK ETMİYORUM, YANLIŞ. AK PARTİ İÇİNDE DE ARTIK HERKESİN SİLAHI VAR

“Arkadaşlarla çalıştığımız için. Menderes’e taşındım. Havalimanına yakın. Akşam kapım çalındı geldi birisi. Bulunması gerekiyor. Dostun da var düşmanın da var. Kullanmaya karşıyım ama bazen de gerekebilir. Geldi bir tanesi, gecenin on buçuğunda, bizim orası da sakin bir yer, tayin işi varmış. Eşim de çocuklarım da korktu, tedirgin oldu” diyen Rıfat Sait, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Silahı teşvik istemiyorum. Yanlış olur. AK Parti içinde de artık herkesin silahı var, birçok kişi de silah aldı. Bu gerginlik kavga birisini vurma anlamına gelmiyor. Ama caydırıcı olabilir.  Her Türk’te olur silah. Evladiyeliktir. Hatta ne denir, çeyizliktir.”

SON KHK İLE DARBE GİRİŞİMİ BASTIRAN SİVİLLERİN HUKUKİ, İDARİ, MALİ VE CEZAİ SORUMLULUĞU OLMAYACAK

Öte yandan OHAL kapsamında çıkarılan son Kanun Hükmünde Kararname’de yer alan 121’inci madde tartışma konusu olmuştu. Bu maddeye göre '15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivillerin fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu olmayacak. Son yayınlanan KHK'da  yer alan 121. maddede şu şekilde;  "8/11/2016 tarihli ve 6755 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun 37'nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir; Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında birinci fıkra hükümleri uygulanır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.