Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili belediye başkanlarına 'Koca' sitem!

AK Partili belediye başkanlarına 'Koca' sitem!

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’den flaş adaylık daveti yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çağrısını yineleyerek, “Örgüt ve halk beklenti içerisinde, heyecanla sizi istiyor” dedi ve İsmet İnönü’yü örnek göstererek, “İkinci bölgeden aday olacak” diye konuştu. Kocoağlu, AK Partili 7 belediye başkanına seslenerek, “İlçe belediyeleri lütfetsinler, yasalarının kendilerine verdiği görevleri iyi şekilde yapmak için gayret göstersinler” dedi. AK Partili belediye başkanlarına

  • Ege Postası
  • 27.02.2015 - 00:02
İZMİR- Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli konu başlıklarını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde çeşitli tartışmalara yol açan ve AK Parti’li belediye başkanlarının yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dahil olduğu hizmet odaklı eleştirilerine sert yanıt verdi. Hükümetin diğer büyük kentlerde metro projelerine verdiği desteği örnek gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocoağlu, AK Partili 7 belediye başkanına seslenerek, “İlçe belediyeleri lütfetsinler, yasalarının kendilerine verdiği görevleri iyi şekilde yapmak için gayret göstersinler” diye konuştu
 
 
ÖN SEÇİME İLK DESTEK VERENLERDEN BİRİSİYİM
“Kılıçdaroğlu İzmir’den milletvekili adayı olursa son derece memnun olurum. Bu talepte bulunmamın birinci nedeni, üç dönemdir İstanbul’dan aday olan Sayın Genel Başkan’ımızın İzmir’e, Ege bölgesine bir coşku ve heyecan katacağımı düşündüm. Bu hem İzmir hem de Ege için bir onurdur. CHP uzun bir aradan sonra 56 ilde ön seçim yapıyor. Ön seçimde Genel Başkan’ımızın da demokratik tavrını göstererek aday olmasını ve ön seçime girmesini istedim. Hiçbir sakıncası yoktur. Erdal İnönü de ikinci bölgeden aday olarak ön seçimle yarışa girdi. Bu gelenek CHP’de var, faydalıdır da. Başından bu yana ön seçimi savunan, bunu seslendiren, bu kampanyaya ilk imza koyanlardan birisiyim. Büyükşehir belediye başkanının da ön seçimle belirlenmesini istemiştim. Gerçekten demokrasi adına önemli bir adım. Partinin genel merkeze değil halka gitmesi adına, siyasetin en ücra köylere yayılması adına başından bu yana savunduğum bir dilektir. Bunu daha anlaşılır kılmak istedim” dedi.
 

“KILIÇDAROĞLU İKİNCİ BÖLGEDEN GELECEK”
Kılıçdaroğlu’na yaptığı adaylık daveti hakkında detaylı bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Buna tek başıma karar verdim. Kimseye söylemedim. Kendisi bana teşekkür etti. Kürsüden söylenmiş bir laf değildir, bu ciddi bir istektir ve mutlaka pozitif olarak değerlendirilmesi gerekir diyerek altını çizdim. Ön seçime girmeniz, buna katılırsanız daha doğru olur dedim. Uçağa binerken de tekrar söyledim. Dün de bir konu için aradığında, hem örgütten hem de halkta buradan aday olmanız konusunda ciddi bir kanı oluştu diye konuştuk. Kesinlikle istediğine inanıyorum. İzmir’e gelip aday olup, ön seçime girmesini istediği konusunda kafamda en ufak bir soru işareti, kuşku yok. İkinci bölge, yani benim bölgemden gelecek. Ama çizmeyi aşmamak lazım…” ifadelerini kullandı.
 
ANKARA’YA SESLENDİ: BÜROKRASİYİ HIZLANDIRIN
Aziz Kocaoğlu sözlerinin devamında Ankara’ya çağrıda bulunarak “Benim ağzımdan bugüne kadar para yok lafı çıkmadı. Banliyo, raylı sistem, arıtma yapıyorum. Ben bunları yapmaya muktedirim. Param da var. Bir tek şey istiyorum, Ankara’ya sesleniyorum. Opera binasının temelini atacağım, orada önündeki arsayı TOKİ’den almamız gerekiyor. Onun hızlanması lazım. Belli izinlerin verilmesi gibi. Ankara’nın süreci hızlandırmasını istiyoruz. Dünya yarışıyor, kentler yarışıyor, havzalar yarışıyor, zamanla yarışıyoruz. Bürokratik konularda hızlanma talebimi dile getiriyorum.
 

AK PARTİ’Lİ BAŞKANLARA YANIT VERDİ: KENDİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRSİNLER
Kocaoğlu, AK Parti’li ilçe belediye başkanlarının son dönemlerde artan hizmet odaklı eleştirilerine “Adaletli olduk” yanıtı verdi ve AK Parti’li başkanların kendisini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şikayet ettiğini savunarak, “Bu ilçelerin büyük kısmı yeni bağlanan ilçelerdir. 650 bin hektar alandan bahsediyoruz. 550 bin hektarlık alan sınırımız genişledi. Biz 6 aylık belediye başkanını sorgulamıyoruz. 13 yıldır adaletten ayrılmayan, her türlü hesabı veren belediye başkanını sorguluyor, itham ediyorlar. Bu aka kara demekten başka bir şey değildir. Bu geri tepmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerinin yetişemeyeceği büyük projelerde yardımcı oluyor ve yapıyor. İlçe belediyeleri lütfetsinler, yasalarının kendilerine verdiği görevleri iyi şekilde yapmak için gayret göstersinler. İlçe belediyelerinin sorumlulukları bizde. Kaynağı keseceklermiş. İşlerini, altyapı yatırımlarını ben yapıyorum. Kaç tane belediye artıma yapmı? Söyledikleri o büyük kaynak yıllardır elindeydi. Neden yapmadıla? İlçe belediyeleri kolay kolay arıtma, kanalizasyon altyapı yatırımları yapamıyor. Ben bir ilçede arıtma yapıyorum ihale bedeli 25 milyon TL, ilçe belediyesinin bütün bütçesi o kadar…” diye konuştu.
 
BÜTÜNŞEHİR PAROLASI: KIRSALDA KALKINMA DİYEREK YOLA ÇIKTIM
Başkan Kocaoğlu kent merkezine verilen desteğin büütnşehir yasası ile birlikte yeni bağlanan kırsala da aktarıldığının altını çizerek şunları söyledi: “Biz önce kent belediyesiydik. Sonra kırsal bize bağlandı, ova belediyesi olduk. Şimdi köyler bağlandı. Geçtiğimiz hafta Beydağ ve Kiraz’a gittim. En az hizmet gitmiş yerler. Buraların ekmeğini, aşını büyütmem gerekiyor. Sadece yol yapmak, kaldırım yapmak, kanalizasyonu yapmak yetmiyor. Buraları kalkındırmamız gerekiyor. Oradaki insanların elini tutup, küçük desteklerle orayı kalkındırmamız gerekiyor. Ben bir ilke ile yola çıktım. Benim bir hedefim var. Bu hedefim kenti kalkındırmak. Sadece Alsancak’ı, sanayiyi, ticareti, turizmi kalkındırmak değil. Tarımı da, kırsalı da kalkındırmak…”
 
“KENTSEL DÖNÜŞÜM DOĞUM SANCILARI ÇEKİYOR”
Hafta sonu Karabağlar’da kentsel dönüşüm için ilk kazmayı vuracak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Uzundere’de ciddi bir çalışma var. Vatandaşlarla anlaştık. Kentsel dönüşüm olayı tüm Türkiye’de ve İzmir’de doğum sancıları çekiyor. Kent dönüşümünde yerinde dönüşüm olacak ve orada çıkan ne rant varsa oradaki vatandaşa kalacak. Biz yeniden bir kent kurmak zorundayız. Ve burada hata yapma lüksümüz yok. Biz yüz yıllık bir kent kuruyoruz” dedi.  
 
“BUYURUN STADI YALI’YA YAPIN…”
Aziz Kocaoğlu son olarak Karşıyaka Stadı ile ilgili alevlenen tartışmalara değinerek, bakanlığa şu sözlerle çağrıda bulundu: “Örnekköy’deki araziyi ne yapacaklar bilmiyorum. Bu 78 dönümü ne yapacaklar bunu çok merak ediyorum, orada ne hesap va? Madem Yalı’da çok ısrarcınız buyurun stadı yapın, önünüzde engel yok… Biz de en az Gençlik ve Spor Bakanlığı kadar devlet kurumuyuz. Biz oraya spor kompleksi yapalım diyoruz. Buyurun verin yapalım, size devredelim. Sıfırdan yapalım, alsınlar kullansınlar. Kimsenin stadın altına tekerlek koyup götürecek hali yok. Bu kentin malı. Biz söyleyeceğimizi  bir defa söyleriz, ondan sonra susarız. Bunu yazılı olarak da talep ettik. Kente negatif enerji salgılamaya hakkımız yok. Hazır İzmir pozitif enerji yakaladı, buna kimsenin negatif şey katması doğru değil. Buna kimsenin hakkı yok. 4 sene seçim yok, belki şimdiden sonra her şey daha rahat olur.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.