Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Yenice'den Susam'a şok suçlama

AK Partili Yenice'den Susam'a şok suçlama

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice, 1995 yılında 15 ortakla kurulan ve yöneticileri arasında CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın da BESAŞ AŞ'nin, esnafı 150 milyon lira zararı uğrattığını öne sürdü. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yaptığı incelemeler sonunda, hisse senedi alım satımları ve para transferi neticesinde haksız kazanç sağlandığının belirlendiğini iddia eden Yenice, Susam'ı kastederek, "Emniyetin fezlekesinde, bir numaralı şüpheli ve 150 milyon liralık soygunun baş mimarıdır" dedi. AK Partili Yenice’den CHP’li Susam’a şok suçlama

  • Ege Postası
  • 06.03.2015 - 14:05
EGE POSTASI - Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice, 1995 yılında 15 ortakla kurulan ve yöneticileri arasında CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın da BESAŞ AŞ'nin, esnafı 150 milyon lira zararı uğrattığını öne sürdü. Yenice, Susam'ı kastederek, "Emniyetin fezlekesinde, bir numaralı şüpheli ve 150 milyon liralık soygunun baş mimarıdır" dedi. Emniyet Müdürlüğü'nün de konuyla ilgili fezleke hazırladığını açıklayan Yenice, Susam'ın dokunulmazlık zırhından kurtularak, bir an önce aklanması gerektiğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, "Esnafın temsilcisi Susam'dır" denilerek, yanlış yönlendirildiğini savunan Yenice, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Yenice, Kocaoğlu'nun Susam ile ilgili dosyayı, Kılıçdaroğlu'na vermesini de talep etti.
 
CHP'NİN KAPISINDAN GEÇMEMELİ
Basmane'deki Yenice Restoran'da yaptığı basın açıklamasında konuşan Yenice, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın, yeniden aday olabilmek için, yanına esnaf olmayan kişilire da alarak, Kılıçdaroğlu'nun yanına gittiğini belirtti. Susam'ın esnafı temsil etmediğini öne süren Yenice, "Susam, yeniden kontenjan aday olabilmek için, esnaf olmayan kişileri de yanına alarak, Kılıçdaroğlu'nun yanına gitti. Evinin altıncı katında oto tamirciliği yapan insanları ve kardeşim dediği Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Mutlu'yu da yanına alarak, esnafı temsil ettiğini idda etti. Yanındaki kişiler de, 'Esnafın babası' diyerek, Susam'ın meclise gelmesini istedi. 'Ben müfettiş Kemal'im, kül yutmam' diyen Kılıçdaroğlu'nun, Susam'ın dosyalarından haberi var m? Kılıçdaroğlu, Susam'ı kapıdan bile geçirmemelidir. Kılıçdaroğlu, yanıltılmaktadır. Susam, esnaflık yapmıyor Teşkilatı kullanarak ve esnafın sırtına basarak, bugünlere gelen bir insandır" dedi.
 
DELİKANLIYSAN ADAY OLMA
Yöneticileri arasında CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın da olduğu BESAŞ'ın hiç edildiğini yönelik söylemleri sürekli duyduklarını belirten Yenice, "Biz, bunları söyleyenlere karşı çıktık. Tahsin Güzel'i eleştirdik, 'Çok konuşuyorsun' dedik. Ama herkesin huzurunda ondan özür diliyorum. Çünkü o doğru şeyleri söylemiş. Bilgi, Sanayi ve teknoloji Bakanlığı'nın müfettişleri, 3 bin sayfa ve 6 CD dosyayı aldı ve iddiaları değerlendirdi. SPK müfettişlerinin yaptığı inceleme neticesinde, 2014 yılının son döneminde belgeler değerlendirildi. Sayın Valimize dosyaların incelenmesi talimatı verildi. Emniyet de, 6 Ocak 2015 tarihinde hazırladığı fezlekede Susam, bir numaralı şüpheli olarak geçti. Ama milletvekili olduğu için, iddialara cevap veremiyor. Dürüst ve delikanlıysan aday olma, aklan gel. Biz de 2019'da seni tekrar bu kuruma getirelim. Kendisi, 150 milyonluk soygunun baş mimarıdır" dedi.


MUTLU, TORUNLARINI SEVSİN
İESOB Başkanı Mutlu'nun dosya kapsamında, 16 Aralık 2014 tarihinde verdiği ifadede, emekli olduğunu belirttiğini açıklayan Yenice, "Polise kendini emekli olarak tanıtan Mutlu'yu, torunlarını sevmeye davet ediyorum. Esnaf sanatkarlarının odalara ödediği paylarla alınan 1 milyon 667 bin liralık hisseyi, bugün birlİğin kasasında tutan ve hisseleri değerlendirmeyen, kendi hisselerini ise 100-150 milyon liraya çıkarıp, 2006 yılında vergi rekortmeni olan kişiler, kendi ifadesiyle emekli olmuştur. Mutlu, benim esnaf olmadığımı söylemişti. Ancak bu konuda yapılan inceleme, kovcuşturmaya gerek olmadığı yönünderar çıktı" diye konuştu.
 
KOCAOĞLU, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Susam ile ilgili dosyaları, Kılıçdaroğlu'na vermesi gerektiğini söyleyen Yenice, "Acaba sayın Kocaoğlu'nun geçen seçimde bahsettiği dosyalar acaba bunlar mıdı? Çık sen de açıkla. Kılıçdaroğlu'na gelecek bu dosyaları ver. İzmir'in ağabeyi olarak, üzerine düşeni yap. Müfettiş Kemal'den randevu al, dertlerimizi anlatalım. Belgeleri ortaya koyalım. Kocaoğlu, üzerine düşeni yapmalı ve bizlerin sesi olmalıdır. Hala bu adamı vekil yaparsanız da, derdimize yanalım ve mum yakalım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.