Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sait'ten Şeboy resti

AK Partili Sait'ten Şeboy resti

AK Parti Buca’da Cemil Şeboy çatlağı yaşanıyor. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy’a, “hazır ol” mesajı vermesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Buca koordinatörlüğü görevi verilen AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in, Şeboy’un adaylığına karşı çıktığı, aday olması durumunda Buca’daki koordinatörlük görevini bırakacağı öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 12:18
Onur ÇAKIR / EGEPOSTASI - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için kolları sıvadı. Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Buca eski Belediye başkanı Cemil Şeboy, Seferihisar eski Belediye Başkanı Hamit Nişancı, DP eski İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’la görüşerek, “Hazır ol” mesajı vermişti.

RAHATSIZLIK YARATTI

Şeboy’un isminin Buca’da ağırlık kazanması AK Parti’nin 10 aday adayı arasında rahatsızlık yarattığı öğrenildi. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in Şeboy’un adaylığına karşı çıktığı ifade edildi. Sait’in yakın çevresine, “Şeboy’a büyük bir tepki var. Eğer Buca’dan aday yapılırsa ilçemin koordinatörlüğünü bırakırım” dediği öne sürüldü.

 

YILDIRIM’LA GÖRÜŞECEKLER

Öte yandan DP eski İlçe Başkanlarından Enver Okutan’ın öncülüğünü yaptığı ve merkez sağda siyaset yapan bir grup partilinin Şeboy’un adaylığına karşı çıktığını ve bunun gerekçelerini Binali Yıldırım’a iletecekleri öğrenildi.

ADAY ADAYLARI BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK!

Öte yandan bazı AK Parti'li aday adaylarının Şeboy’un olası adaylığına tepki göstermek için harekete geçtiği öne sürülürken, AK Parti Buca Belediye Başkan aday adayı Mustafa Arslan’ın da aralarında bulunduğu bazı adayların bu oluşumda yer almayacaklarını bildirdiği belirtildi. 

TEPKİ VAR

Konuyla ilgili egepostasına özel açıklamada bulunan Sait, “Şu anda Buca koordinatörü değilim. Ancak Buca ile ilgili ismi geçen bazı isimlere teşkilattan ve tabandan tepki var. Partiye zarar olan bazı isimlere karşı tepki gösteriyoruz. Ben teşkilattan gelen biriyim. Ben AK Partiliyim. Bu seçimlerde en çok çalışacak vekillerden birisi ben olacağım. Şunu da belirtmek istiyorum. İsmi basında geçen bir kişinin buradan aday olması halinde başka bir ilçede çalışmayı tercih ederim” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.