Dolar 32,2610
%0.06
Euro 34,7706
%0.27
Altın 2.393,420
%0.01
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sait: Tarım sektöründe müjdeler

AK Partili Sait: Tarım sektöründe müjdeler

Türkiye Tarım alanında lider ülkelerden biridir diyen AK Parti İzmir milletvekili ve dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, “Başbakanımız Sayın Davutoğlu yarın (25 Şubat Çarşamba) tarım konusunda önemli bilgilendirmeler yapacağını” söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 10:35
AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait:
 “Başbakanımız Sayın Davutoğlu yarın (25 Şubat Çarşamba) Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemini anlatacak, dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanacak bu sistem tarım sektörü için bir müjdedir” 

Tarım sektöründe dünyada bir ilk

Rifat Sait, kısa adları Tarsey ve Tarbil olan Tarım sektörü entegre bilgi sisteminin, dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanacağını belirterek bu sistemin tarım alanında çok önemli bir gelişme olduğunu ve avantajlar sağlayacağını belirtti. Sait, Tarsey ’in 42 ayrı veri tabanı içinde hizmet vereceğini ve tarımda entegrasyonu sağlayacağını söyledi. Sait, Türkiye’de 1200 farklı noktada bu sistemin kurulacağını belirterek, bunlardan biri İzmir’in Menderes ilçesi Tekeli köyünde olacak ve Sayın Başbakanımızın canlı video bağlantısı ile katılacağı törenle hizmete girecek, dedi.  İzmir’de şu anda 6 noktada kurulan bu istasyonlara 20 kadar yeni istasyonların katılacağını belirtti. Bu sistemin dünyada ilk olacağını söyleyen Sait, böylece toprağın durumunu, arazinin su potansiyelini, nem oranını, tarım ürünlerinin tahmini gelişim durumlarını, hangi ürünlerin ve çeşitlerinin ne olacağını bu sistemle görebileceğiz, uydu üzerinden de takip edebileceğiz, dedi. Bunun bir arazi bilgi sistemi olduğunu söyleyen Sait, çiftçilerimize önemli avantajlar sağlayacak, dedi.
 
IPAD’a yeni bir versiyon

Tarım alanında ikinci müjdenin kısa adı IPAD olan Avrupa Birliği kırsal kalkınma projeleri hakkında olduğunu söyleyen Sait, bu projenin kalkınmada öncelikli 42 ilimizde uygulandığını belirterek ancak içlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir gibi 39 ilimizin olmadığını ve bu illerimizin maalesef ilgili desteklerden yararlanamadığını belirtti. Alınan yeni kararla bu 39 ilimizin de tarımsal destekler alacağını söyleyen Sait, bunların Avrupa Birliği fonlarından değil iç kaynaklardan finanse edileceğini belirtti. Sait, Sayın Başbakanımız bu ve diğer tarımsal konularda yarın bilgiler verecek, dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.