Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hotar, CHP'li belediyelere yüklendi

AK Partili Hotar, CHP'li belediyelere yüklendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Nasıl bir İzmir istemiyoruz" konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreninde, CHP'li yerel yönetimleri hedef aldı. AK Partili Hotar, CHP'li belediyelere yüklendi:

  • Ege Postası
  • 05.06.2016 - 15:27

İZMİR - Hotar, "Eğer yardıma ihtiyacınız varsa biz size yardıma hazırız. Nasıl yapacağını bilmiyorsanız öğretmeye de hazırız. Yapılmış örnekleri görmek istiyorsanız AK Partili belediyelere tur düzenleyerek gösterebiliriz. Yeter ki İzmir'i bu görüntülerden kurtaralım" dedi.

AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanlığı tarafından Çevre Haftası kapsamında, "Nasıl bir İzmir istemiyoruz" konulu fotoğraf yarışması düzenlendi. Yarışma kapsamındaki fotoğraf sergisi ve ödül töreni, bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ödül töreni ve sergi açılışına İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan da katıldı. Varan, "Temiz körfez, vahşi depolama olmayan bir tesis, atık su ve altyapısını tamamlamış, kent parkları olan, kentsel dönüşümünü yapmış bir İzmir istiyoruz. Biz bunu takip edeceğiz" dedi. 



"GERÇEĞİ FOTOĞRAFLAR ANLATTI"

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İzmir'de çok büyük çevre sorunları yaşandığını öne sürerek, gecekondulaşmanın kentsel dönüşüm projeleri ile durdurulması gerektiğini söyledi. Keskin, "Belediyeler çalışmamakta direniyor. Altyapı ve yeşil alan eksikliği, trafik park sorunu var. Belediyelerin sanayiye sahip çıkmaması, hava ve suyu kirletiyor. Bacasına filtre takanlar, gece çalıştırmıyor. İzmir arsenikli suyu, kuralsız trafiği, yeşil alansız bir kent olmayı hak etmiyor. Gerçeği fotoğraflar anlattı" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan da, "Benim mecliste anlattıklarımı kadınlar bir anne duyarlılığı ile fotoğraflarda özetlemişler. Kadınların bu kente karşı ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gördük. Büyükşehir Belediyesi 'oturulamaz' durumda olan belediye binasını yapamadı ki kentsel dönüşümü yapabilsin" diye konuştu. 



"BU GÖRÜNTÜLER AFRİKA ÜLKESİNDEN DEĞİL"

AK Parti'nin Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, fotoğraf sergisini gezdikten sonra bu görüntülerin Afrika ülkesinde değil İzmir'de çekildiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Nasıl bir İzmir istemiyoruz' başlıklı bir yarışmada bu kadar bol malzemeyi bulmuş olmak çok sevindirici değil. Tam tersine hüzün verici. Acaba 'Nasıl İzmir istiyoruz' diye yarışma açsaydık bu kadar bol malzeme ve görüntü bulabilir miydi? İzmirli olarak içim sızladı. İzmir bu görüntüleri hak etmiyor. Bunların hiçbiri çözülemeyecek, başka illerde olmayan görüntüler değil. Hepsinin çözümü ve alternatifi var. Eğer yardıma ihtiyacınız varsa biz size yardıma hazırız. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız öğretmeye de hazırız. Yapılmış örnekleri görmek istiyorsanız AK Partili belediyelere tur düzenleyerek gösterebiliriz. Yeter ki İzmir'i bu görüntülerden kurtaralım. Bu bizim İzmir halkına da bir borcumuz. Bizim İzmir'den aldığımız 1 milyon oya borcumuz var. Bu görüntüler Afrika ülkesinden ya da uzayın keşfedilmemiş bir gezegeninden değil hemen yanımızda bizlerin yaşadığı yerler. Biz İzmir'i böyle görmek istemiyoruz." 



Partinin kadın üyeleri arasında yaptığı yarışmada Necla Çeşna mansiyon alırken, üçüncü Zuhal Kılıç, ikinci Ayşegül Erdoğan, birinci Esra Arslan oldu. Birinci olan yarışmacı, 2 bin lira para ödülünün de sahibi olurken ikinciye bin, üçüncüye 500 lira ödül verildi. (DHA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.