Dolar 32,2632
%-0.05
Euro 34,9292
%0.3
Altın 2.436,440
%0.48
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’dan Böke’ye sert tepki: Vatandaşlara karşı saygısızlık

AK Partili Dağ’dan Böke’ye sert tepki: Vatandaşlara karşı saygısızlık

AK Partili Hamza Dağ, Selin Sayek Böke'nin Arama kurtarma için sahada kullanılan ekipmanların neredeyse hepsi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla temin edildi” sözlerine tepki gösterdi. Dağ, “Bu mantık dışı açıklamalara, yalanlara ve mesnetsiz suçlamalara şu an için cevap vermeyi, depremde zarar gören vatandaşlarımıza karşı bir saygısızlık olarak görürüz” dedi. 

  • Ege Postası
  • 01.11.2020 - 16:10

EGEPOSTASI- 30 Ekim tarihinde İzmir’de meydana gelen 6.9’luk depremin ardından AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler enkaz altında kalan vatandaşlar için hemen arama kurtarma faaliyetlerini başlattılar.
Arama kurtarma çalışamaları devam ederken deprem nedeniyle şu ana kadar 58 kişi hayatını kaybederken 869 kişi de yaralandı.

Vatandaşlar bir yandan enkaz altındaki yakınlarından iyi haber beklerken bir yandan da yaralarını sarmaya çalışıyor.

Depremzedelere destek olmak için ise ilk günden itibaren birçok siyasi afet bölgesini ziyaret etti.

Öte yandan son olarak CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel afet bölgesine giderek hem yetkililerden bilgi aldılar hem de vatandaşların sorunlarını dinlediler. CHP’li heyet daha sonra Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki öadır kentte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasında konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, konuşmasında "Arama kurtarma için sahada kullanılan ekipmanların neredeyse hepsi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla temin edildi” ifadelerini kullandı.

Böke’nin ifadelerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan geldi.

Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Böke’nin açıklamalarının böylesi bir afet durumunda gereksiz olduğunu belirterek, “Bazı siyasetçilerden ‘Enkazı kaldıran vinç belediyenin vinci, kepçeyi biz gönderdik, biz çalışıyoruz’ gibi açıklamalara şahit oluyoruz. Yapılan bu açıklamalar, ekiplerimiz bir kişiye daha canlı ulaşmak için canı pahasına mücadele ederken olabilecek en gereksiz açıklamadır. Bu mantık dışı açıklamalara, yalanlara ve mesnetsiz suçlamalara şu an için cevap vermeyi, depremde zarar gören vatandaşlarımıza karşı bir saygısızlık olarak görürüz. Bunun için susuyoruz. Yaralarımızı sardıktan sonra doğruları tek tek anlatacağız” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.