Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ Menderes'te okul açtı

AK Partili Dağ Menderes'te okul açtı

Menderes İmam-Hatip Ortaokulu'nun açılışını yapan AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İmam-Hatip okullarının kuruldukları andan bugüne kadar birçok meselede ön planda olduğunu vurgulayarak, birilerinin bu okullardan her zaman rahatsızlık duyduğunu ifade etti

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 12:13
"Kültürümüzün devamı için çalışan bir nesil varsa bu okulların büyük başarısıdır" değerlendirmesinde bulunan Dağ, tarih boyunca İmam-Hatiplerle ilgili birçok spekülasyon yapıldığının altını çizdi. 

Dağ: "Vatandaşlarımız bu okullara sahip çıkıyor"

Kendisinin de imam-hatip lisesi mezunu olduğunu anımsatan Dağ, konuşmasını söyle sürdürdü: 

"Geçmişte üniversiteye girişlerde sorun yaşanmıştı. Bundan sonra bize ve bu okullara gönül verenlere düşen görev bu okulların devamını sağlamaktır. 3. Eğitim öğretim yılını yaşıyoruz bu okullarda ve insanlarımız o kadar çok açmış ki bu okullara hem İzmir'de hem de Türkiye'de o kadar teveccüh var. Son 3 yılda 950 bin öğrenci bu okullara ulaşmış durumda. İzmir'de de İmam-Hatip ortaokulu ya da lisesinde eğitim gören 28 bin öğrenci kardeşimiz var. Derslik ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamamıza rağmen vatandaşlarımız bu okullara sahip çıkıyor" 

AK Partili Dağ ortaokul yıllarına gitti

Dağ, kendi öğrencilik yıllarından bahsederken ortaokul yıllarında yaşadığı bir sıkıntıdan bahsetti. Ortaokulda okurken kitap ihtiyacını karşılamanın sorun olduğunu ifade eden Dağ "Paranız olsa kitabınız olmuyordu, kitap olsa para olmuyordu" açıklamasında bulundu. 
AK Parti hükümetiyle birlikte Türkiye'nin eğitim alanında çığır açtığını dile getiren Dağ "Önceden 50 kişilik sınıflar da eğitim verlirken şimdi 20 veya 25 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor. Fatih Projesi'nden akıllı tahtalara kadar birçok projenin hayata geçtiği daha teknolojik bir eğitim ve öğretim hayatı yaşıyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.