Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ ‘Atakent’in açıklamasını yayınladı: Vatandaşlarımızın yanındayız

AK Partili Dağ ‘Atakent’in açıklamasını yayınladı: Vatandaşlarımızın yanındayız

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Atakent’teki arazi hakkında flaş bir paylaşımda bulundu. Dağ, paylaşımında vatandaşın yanındayız derken, Atakent Efes Siteleri sakinleri Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin arazinin sahibi İstanbul kaynaklı özel okulla şartlı olarak anlaşıldığını iddia etti. Site sakinleri bu durumu üstü örtülü rüşvet olarak değerlendiren zehir zemberek bir basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2020 - 12:49

EGEPOSTASI - TOKİ tarafından 7 yıl önce bir özel eğitim kurumuna satılan Karşıyaka Şemikler’deki Atakent Mahallesi’nin Emlak Konutlarının içindeki yaklaşık 9 dönümlük arazi tartışmaları sürüyor.  Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Millet İttifakı oylarıyla imarı spor alanından, özel eğitim alanına dönüştürülmesi sonrası Atakent Sitesi sakinlerinden zehir zemberek bir açıklama geldi. Site sakinleri durumu şöyle görüyor:  “Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Karşıyaka Belediyesi ile uzun süren pazarlıklar sonucunda spor tesislerinin bulunduğu alanın yüzde 25’i park ve yeşil alan olarak terk edilmek karşılığında özel eğitim alanı olarak değiştirilmesi hususunda anlaştıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. İmar plan değişiklikleri şartlı olarak yapılamaz. Madddi değeri olan arsanın bir bölümün yeşil alan ve park olarak kullanılmak üzere terk edilerek imar ratı kazandıracak imar değişikliği yapılması bağış görünümlü rüşvettir”

Son olarak AK Parti İl Teşkilatı, Başkan Kerem Ali Sürekli önderliğinde arazide bir basın açıklaması yapmış ve imarın 1/1 emsal olduğunu ve yaklaşık 9 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacağını açıklamıştı.  Bölge sakinleri neredeyse tamamı yeşil alan olan arsanın beton yığınına dönüşmesinden korkuyor.

KONUYU KAMUOYUNA DUYURAN AK PARTİLİ DAĞ’IN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI ŞÖYLE:

1-) İmar planlarında “spor alanı” iken 100 milyonu aşan rantı ile “özel eğitim” alanına çevrilen İzmir’in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki arsada yapılan operasyonu takip ediyoruz.

2-) Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizin “ret” oyu kullandığı plan değişikliğine bölge halkı da şiddetle karşı çıkıyor. Herkes bilsin, dillerinden “kamu yararı” ve “sosyal demokrasi” kavramlarını düşürmeyenler, her fırsatta ranta başvuruyor ve kendi çıkarlarından taviz vermiyor.

3-) Biz, vatandaşlarımızın yanındayız. Bu imar rantına itiraz edip, konuyu yargıya taşıyacağız. Bu işin arkasında olanları ve yapılan pazarlıkları tek tek ortaya dökeceğiz.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.