Dolar 32,3835
%-0.3
Euro 34,7317
%-0.21
Altın 2.398,920
%-0.98
Bist-100 10.177,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Bilgi'den imar değişikliği tepkisi

AK Partili Bilgi'den imar değişikliği tepkisi

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, ilçe sınırları içerisindeki beş buçuk dönümlük bir arazinin imar planında eğitim alanından çıkarılıp özel eğitim alanı yapılmasına tepki göstererek, söz konusu alana devlet okulu yapılması gerektiğini ve bu konuda gerekli tüm girişimleri yapacaklarını belirtti. 

  • Ege Postası
  • 06.11.2017 - 15:24

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Partisinin meclis üyelerinin red oyuna karşılık Narlıdere Belediye Meclisi’nde imar planı değişikliğinin onaylandığını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi, araziyi özel bir eğitim kurumu satın aldıktan sonra mecliste yapılan imar durumu değişikliğini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. 

ÖZEL OKUL DEĞİL DEVLET OKULU YAPMAK İÇİN YASAL MÜCADELE DE VERECEĞİZ 

AK Partili İlçe Başkanı Aslan Bilgi, araziye özel okul değil herkesin yararlanabileceği devlet okulu yaptırmada kararlı olduklarını, gerekirse yasal yollara başvurup, mücadele edeceklerini açıklayarak, “İnşallah bu okul sorununu çözeceğiz. Buraya özel okul değil, herkesin faydalanabileceği bir ücretsiz devlet okulu yaptıracağız. Belediye karşımızda da dursa buradaki vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir okul yapmak için yasal yoldan her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi. 

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İPTAL EDİLSİN 

“Narlıdere ilçemiz sınırları içerisinde 6265 ada 1 parselde bulunan 5 buçuk dönümlük arazinin imar planı eğitim alanından çıkarılıp özel eğitim alanı yapıldı. Özel bir eğitim kurumu araziyi satın aldıktan sonra meclis sessiz sedasız imar durumunu değiştiriyorlar” iddiasında bulunan Başkan Bilgi, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un imar değişikliğini iptal edip arazinin kamulaştırılmasını istediklerini belirtti: 

“Biz bu araziye okul yaptırma konusunda samimiyiz. Belediye başkanı da samimiyse imar değişikliğini iptal etsin. O zaman okul yapmazsak gelsin bize hesabını sorsun. İmar değişikliği iptal edildiği taktirde en kısa süre içerisinde kamulaştırma yapıp okul projesini hayata geçireceğiz. Bu süreci de bizzat ben takip edeceğim. Okul yapılmazsa da hesabını ben vereceğim.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE İMAR PLANINA ASKI SÜRECİNDE İTİRAZ EDECEK 

Konuyu görüştükleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin de imar planına askı sürecinde itiraz edeceğini belirttiğini kaydeden Aslan Bilgi, itirazın kabul edilmemesi durumunda da konuyu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi: 

“Gerekirse gider bizzat bakanla görüşür ve burada özel okula değil devlet okuluna ihtiyaç duyulacağını izah ederim. Zaten konuyu il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle görüştüm. Bu alanın imar durumunun değiştirilmemesi gerektiği ve burada devlet okulu ihtiyacı olduğu konusunda onlarla da hem fikiriz.Milli Eğitim İzmir İl Müdürümüz imar planına askı sürecinde itiraz edeceğini söyledi. Eğer itirazları kabul edilmezse konuyu yargıya taşıyacağını da ifade etti.”

BİZE BÖYLE BİR TALEP GELSEYDİ, GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERİRDİK 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un taleplerini siyasileştirdiğini savunan AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Başkan Batur’un bu arazinin 37 yıldır okul alanı olmasına karşın neden bugüne kadar devlet okulu yapılmadığı şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

“Ancak meclis toplantısında bizim eleştirilerimize cevap veren belediye başkanı bizim yapıcı önerilerimizi değerlendirmek yerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) onayı olduğunu söyleyerek, işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. İmar planları hazırlanırken Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Müdürlüğü’nden görüş istenir. Milli Eğitim Bakanlığı da fiziki şartların uygun olup olmamasına bakarak,  olumlu veya olumsuz bir karar verir. Bu, bakanlık gidin buraya özel okul yapın demek olmuyor. Bu kentin ihtiyaçlarını Bakan değil, kentin yerel idarecileri bilir. Bakan sadece fiziki şartların uygunluğu ve yasal ihtiyaçları yerine getirip getirmediğine bakar. Mahalle muhtarımız ve bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız da özel eğitim kurumu yapılmasına karşı. Narlıdere’deki her kesimin karşı olduğu bir kararı belediye başkanı ve meclis üyeleri kimseye sormadan tek başına aldıkları bir kararla onaylayarak, dayatmacı bir yönetim şekli uyguluyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.