Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Belediyede işçi krizi: Alevi personel işten atıldı

AK Partili Belediyede işçi krizi: Alevi personel işten atıldı

AK Parti’li Kınık Belediyesi’nde 9 belediye çalışanının işten çıkartılması ile ilçede yeni bir kriz patlak verdi. Geçtiğimiz dönemlerde belediyede işe giren ve tamamı CHP üyesi olan personelin işten atılması tartışmalara yol açtı. İçlerinde Alevi vatandaşların da olduğu çalışanlara karşı izlenen tutuma tepki gösteren Anadolu Erenler Derneği gelişmeleri mahkemeye taşıyacaklarını duyurdu. AK Partili Belediyede işçi krizi

  • Ege Postası
  • 01.08.2015 - 09:23
ERMAN ŞENTÜR/HABER SERVİSİ- Son yerel seçimlerin ardından CHP’den AK Parti’ye geçen Kınık Belediyesi’nde yeni bir işçi krizi patlak verdi. Geçtiğimiz haftalarda 10 belediye çalışanını işten çıkartan belediyenin dün 9 personelin iş akitlerini daha tek taraflı olarak fesih etmesiyle birlikte ilçede çeşitli tartışmalar başladı.

CHP ÜYESİ PERSONEL İŞTEN ATILDI

Kınık’ta ilçe belediyesinin aldığı karar doğrultusunda üst üste yaşanan işten çıkartmalar büyük tepki topladı. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü çatısı altında çalışan toplam on personel herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin işten çıkartılırken, yaşanan durum nedeniyle belediye şirketi KINYABEL bünyesinde çalışan toplam 19 sözleşmeli personel mağdur oldu. Belediye yönetimini aldığı karar doğrultusunda hafta başında on işçinin daha işten çıkartılacağı öğrenilirken, gelişmeler krize yol açtı.



KARAR SİYASİ Mİ'

Yaklaşık 11 yıldır belediyede çalışan işçilerin de arasında bulunduğu 9 personelin iş akitleri belediye yönetimi tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin fesih edildi. Gelişmeler karşısında şoka uğrayan sözleşmeli personele kıdem ya da ihbar tazminatları ödenmezken, mağdur personel dava açmaya hazırlandığını duyurdu. 

İŞÇİLER DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz dönemlerde belediyede çalışmaya başlayan personelin tamamının CHP üyesi olduğunu ve siyasi bir kararla işten atıldıklarını belirten CHP Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu ise duruma tepki gösterdi. Söz konusu işten çıkartmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceği yönünde duyumlar aldıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Pamukçu, ayrımcı bir tutum uygulandığını belirterek belediye yönetimini kınadı.

ALEVİ DERNEKLERİNDEN SERT TEPKİ VE EYLEM ÇAĞRISI

Belediyenin aldığı tek taraflı karar doğrultusunda işçilerin önce istifaya zorlandığını ve devamında zorla işten çıkartıldıklarını belirten Anadolu Erenler Derneği Başkanı Ali Ayaydın ise önümüzdeki hafta içerisinde hukuki işlemleri başlatacaklarını söyledi. Alevi vatandaşların da olduğu sözleşmeli personelle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Başkan Ayaydın, personele uygulanan baskının kabul edilemez olduğunu söyledi ve önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri eylem ile tepkilerini dile getireceklerini açıkladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.