Dolar 32,2805
%0.06
Euro 34,9623
%-0.06
Altın 2.446,100
%-0.01
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Belediyede flaş satış kararı

AK Partili Belediyede flaş satış kararı

Geçtiğimiz aylarda Tire'de yaşanan satış krizi Kınık'a sıçradı. Yasa ile kapatılan Poyracık Beldesi'nden kalan taşınmazlar için meclisten geçen satış kararı sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığından tepki geldi. Belediye Başkanı Sadık Doğruer'e tepki gösteren İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu, "Başkan göreve gelirken köy ve beldelerden gelen malları satmayacağım diye söz vermişti. Ne oldu da kararını değiştird? Tire'de kıyameti koparan AK Parti bu sefer ne yapacak'" diyerek kararı sert şekilde eleştirdi. AK Partili Belediyede flaş satış kararı

  • Ege Postası
  • 24.03.2015 - 13:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kınık'ta bütünşehir yasası ile kapatılan Poyracık Belediyesi'nden ilçe belediyesine devredilen taşınmazlar için alınan satış kararı krize yol açtı. Geçtiğimiz hafta alınan belediye meclis kararı gereği ilçe belediyesinin mülkiyetindeki 19 konut ve 5 dükkanın açık arttırma ihalesi ile satışa çıkartılması sonrasında Belediye Başkanı Sadık Doğruer eleştirilerin hedefi oldu.

AK PARTİ'Lİ BELEDİYEDE FLAŞ SATIŞ KARARI

Geçtiğimiz yıllarda Poyracık'ta belde belediyesi tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için projelendirilen ve yapımı tamamlanan 19 konut ve 5 dükkanın ihaleyle satılması kararı alındı. Kınık'ta Poyracık Mahallesi Park Caddesi'nde 65 bin TL ile 95 bin TL arasında fiyat belirlenen sosyal konutlar için açık arttırma usulü ile ihaleye çıkacak olan ilçe belediyesi, önümüzdeki günlerde yaklaşık bedeli 1 milyon 610 bin TL'yi bulan taşınmazların satışını gerçekleştirecek.

DAR GELİRLİYE AÇIK ARTTIRMA İLE KONUT SATIŞI

Poyracık'ta belde belediyesince kamulaştırması yapılan ve hazırlanan konut yenileme projesi kapsamında yapımına başlanan kaba inşaat halindeki söz konusu gayri menkullerin satışı ilçede çeşitli tepkileri de beraberinde getirdi.Kırsal yerleşimin yoğunlukta olduğu ilçede söz konusu fiyatlarla konut satışı yapılamayacağını belirten muhalif CHP'den satışa veto gelirken "Belediye miras yedi konumuna geldi" şeklinde tepki yükseldi.

"NEDEN KİRALAMA YÖNTEMİNE GİDİLMEDİ'"

Geçmiş yıllarda belde belediyesinin kendi imkanları ve halkın parası ile yaptığı projeye yönelik alınan satış kararını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu, "Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, göreve gelirken köy ve beldelerden gelen malları satmayacağı yönünde söz vermişti. Burası Poyracık Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile yapılmış bir yerdir. Bütünşehir yasası sonrasında beldelerden ilçe belediyesine yaklaşık 4 trilyon liralık bir kaynak aktarıldı. Ancak, 3,8 trilyon ne hikmetse bir anda buhar oldu" dedi.


"KARARINDAN VAZGEÇ, YANLIŞTAN DÖN"

Geçtiğimiz aylarda Tire Belediyesi'nde yaşanan satış krizini hatırlatan Pamukçu, "Malları sattırmayacağım diyen AKP, aynı konu yüzünden Tire'de kıyametleri koparan AKP şimdi ne yapmaya çalışıyor, bu satış kararını neye dayanarak alıyo? Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer göreve gelirken verdiği sözleri tutmalı ve bu satış kararından acilken vazgeçmelidir, yanlıştan dönmelidir. Hani AKP mal sattırmayacakt? Şimdi neden bu konutları satıyor'" diyerek belediye yönetimine çağrıda bulundu.

"BELEDİYENİN SOKAKTAKİ ESNAFA BİLE BORCU VAR"

Belediyenin dar boğazda olduğunu ve karşı karşıya kaldığı borç yükü nedeni ile elindeki malları satmaya başladığını ileri süren CHP İlçe Başkanı Pamukçu son olarak şunları kaydetti: "Belediye kaynaklarını doğru yönetemiyor. Beldelerden ve köylerden bu kadar para gelirken, nasıl oluyorsa, borç batağına saplanıyor. Ne yazık ki, belediyenin bugün esnafa bile borcu var. Biz buranın satılmasını istemiyoruz. Bu konutların ve iş yerlerinin kiraya verilmesi belediyeye bir kaynak yaratır, ilçenin devamlı geliri olur. Kaldı ki, bu fiyatlarla alınan satış kararı halktan bir talep görmeyecektir. Fiyatlar oldukça yüksek. Konutlar kaba inşaat halinde. Satın alan vatandaşın satış fiyatı kadar da evin ve dükkanın içine masraf yapması lazım. Vatandaşa açık arttırma ile konut mu satılı? Bu taşınmazların satılmasını değil, kiraya verilmesini istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.