Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Başkan Bakıcı’dan Gökçealan çıkışı!

AK Partili Başkan Bakıcı’dan Gökçealan çıkışı!

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, taş ocağı yapılması planlanan Gökçealan Mahallesi’ne gitti. Başkan Bakıcı,“Doğa harikası olan bu bölgede taş ocağının yapılması tabiata ve bağı bahçesi olan vatandaşımıza etki edecek gibi görünüyor.Hukuki zemin içerisinde bunun önüne geçme isteğindeyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 15:02
İZMİR- Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, taş ocağı yapılması planlanan ve son günlerin tartışmalı konularından biri haline gelen Gökçealan Mahallesi’ne gitti. Ansızın gerçekleştirilen ziyaret karşısında Başkan Bakıcı’yı karşılarında gören mahalle sakinleri şaşkınlık yaşarken, Bakıcı mahalle sakinlerinden oluşan bir heyetle yapımı planlanan bölgeye yürüdü. Burada incelemelerde bulunan Bakıcı, “Doğa harikası olan bu bölgede taş ocağının yapılması tabiata ve bağı bahçesi olan vatandaşımıza etki edecek gibi görünüyor. Burayı gördüğümde de burada bir taş ocağı olmaması gerektiği kanaatim kuvvetlendi yani burada taş ocağının açılmasını onaylamıyorum. Bu konuda gerekli incelemeleri yapıyor ve adımlar atıyoruz. Hukuki zemin içerisinde bunun önüne geçme isteğindeyiz” dedi. İncelemeler sırasında bilgi veren köy sakinleri ise Başkan Bakıcı’yı yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.
 
Rotayı Gökçealan’a çevirdi
 
Selçuk’daki hizmet birimlerinin açılışına Çamlık’tan başlayan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, törenin ardından rotasını son günlerin tartışmalı bölgelerinden biri haline gelen Gökçealan Mahallesi’ne çevirdi. Köylülerin özel taş ocağı kurulması talebine karşın zaman zaman eylem yaptığı Mahalle meydanına giren Başkan Bakıcı, vatandaşların şaşkın bakışları arasında karşılandı. Tek tek tokalaştığı mahalle sakinleri ile bir süre sohbet eden ve gelişmeler hakkında bilgi veren Bakıcı, beraberindeki Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ve köy sakinleri ile taş ocağının yapılması planlanan bölgeye gitti.
 
“Vatandaşımızın yanındayım”
 
Köy sakinlerini dinleyen ve incelemelerde bulunan Başkan Bakıcı, bölgenin doğal bir güzelliğe sahip olduğuna dikkat çekti. Taş ocağı yapılmasının tabiata ve bağı bahçesi olan vatandaşlara olan zararını araştırdıklarını kaydeden Bakıcı, “Bu bölgenin tabiat olarak böyle bir şeyi kaldırmayacağını düşünüyorum. Bu kanaatim burayı gördükten sonra daha da kuvvetlendi. Burası doğa harikası bir bölge. Bir tarafta çam ormanları, bir tarafta zeytinlikler, bir tarafta bağlar, bahçeler var. Bu kadar güzel bir coğrafyada, bu kadar güzel bir tabiatta taş ocağının açılmasını anlamlı bulmuyorum. Doğaya zarar vermektir, doğayı katletmektir. Gökçealan mahallemizde bu alana çok yakın. Buda konunun diğer tarafı. Biz bu konuda gerekli incelemeleri ve çalışmaları yapıyoruz. Bu adımları daha da güçlü atarak bunun önüne geçme isteği içerisindeyiz. Doğanın bu kadar güzel olduğu bir nokta da taş ocağı olmamalı. Her şey hukuk içerisinde gerçekleşecek ve meşru zemin içerisinde gerekli adımları atacağız” diye konuştu.


 
Hassasiyetle takipteyiz
 
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve İzmir Valisi Mustafa Toprak ile konuya ilişkin görüştüklerini ve son durumu paylaştıklarını bildiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, konunun her aşamasının hassasiyetle takip edildiğini kaydetti. Vatandaşların şikayet ve isteklerinin doğrudan Ankara’ya, Milletvekillerine ve İzmir Valisi Toprak’a ilettiklerini sözlerine ekleyen Bakıcı, konunun zaten takipte olduğunu bundan sonrası içinde takipçisi olacaklarını söyledi.
 
Başkanı yanımızda görmek bizi mutlu etti
 
Gökçealan Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mehmet Akgün ise bu mücadelede Başkan Bakıcı’yı yanlarında görmekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Üzüm ve incir yetiştiricisi olduğunu kaydeden Akgün, “Biz tüm gelirimizi bu dağdan elde ediyoruz. Burası bizim için nimet. Vatandaşlar olarak gerekli girişimleri yapıyoruz. Sayın Başkanımızın yanımızda olması da bize ayrı bir güç verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.