Dolar 32,5501
%0.11
Euro 34,8970
%0.67
Altın 2.434,900
%0.08
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Aşlık, partilisi Şengül'ü işaret etti: 'Sarnıç'taki hatamız...'

AK Partili Aşlık, partilisi Şengül'ü işaret etti: "Sarnıç'taki hatamız..."

2/B yasası gereği Gaziemir Sarnıç’ta devam eden tapu çalışmaları itirazın ardından yine dururken, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ilçeye giderek vatandaşla bir araya geldi. Aşlık, konuşmasında şok bir çıkışa imza attı. Aşlık, isim vermeden AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ü işaret etti, ‘Biz yasayla çözeceğiz’ demesi hataydı” dedi. AK Partili Aşlık, partilisi Şengül'ü işaret etti

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 15:41
EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 2B sancısının yaşandığı Gaziemir Sarnıç’ta  Kaplanlar Düğün Salonu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Aşlık, kendisi gibi yeni dönemde aday gösterilmeyen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e göndermede bulundu.

AŞLIK ŞENGÜL’Ü İŞRATE ETTİ
Aşlık, yerel seçim sürecinde de gündeme gelen konuyu bu zamana kadar takip eden isimlerin başında gelen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün Sarnıç konusunda  “Sıkıntıyı yasayla çözeriz” demesinin hata olduğunu ifade etti.

HAKKINDA DAVA OLAN BİR KONU YASAYLA ÇÖZÜLEMEZ
Aşlık, Şengül’ü işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi;
 “Bizim burada hatamız nedi? Hatamız yerel seçimler öncesi mühendis olan ve söylediğinden rahatsız olan benim gibi aday yapılmayan bir milletvekili arkadaşımızın “Biz yasayla çözeceğiz” demesi. Hakkında dava olan bir konu yasayla çözülemez. Bu anayasa orada durduğu müddetçe, bir kanunun yasayla düzeltilemeyeceği ortada. Bunu söyleyen arkadaşın hukukçu olmadığı için iyi niyetli söyledi. Sizi kandırmak için söylemedi.  Yasayla çözüleceğini düşünmüş olabilir ama ben mühendislikten anlamam hukukçuyum. 2 B konusunda emeği olan biriyim. Komisyondayım. Bir çok şeyi çözük. Bizden kaynaklanan bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

SÜREÇ TIKANDI
Orman vasfını kaybetmiş arazilerin kullanıcılara satışını öngören 2/B yasası gereği Gaziemir Sarnıç’ta devam eden tapu çalışmaları itirazın ardından yine durdu.  İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının yaptığı itiraz sonucu Kadastro Müdürlüğü, tüm bilgi ve belgeleri tapu müdürlüğü ve orman işletme müdürlüğünden isterken yaşanan çıkmazda bir yol açılamayınca süreç yine tıkandı.

ŞENGÜL TAPULARIN DAĞITILACAĞINI SÖYLEDİ
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tapuya itiraz eden İbrahim Cevahir ile kararın mahkeme tarafından verileceğini söyledi. Şengül, tapuların kısa zamanda dağıtılacağını ifade etti.
Aşlık ve Şengül, yeni dönemde aday gösterilmezken, uzun süredir  aralarının soğuk olduğu parti koridorlarında yüksek sesle dillendiriliyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.