Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’de e-temayül heyecanı

AK Parti’de e-temayül heyecanı

AK Parti İzmir'de belediye başkan aday adayları için dijital temayül (eğilim) yoklaması yapıldı. Halkapınar Spor Salonu'nda başlayan ve saat 16.00'da sona ermesi beklenen e-temayül yoklamasında yaklaşık 4 bin partili, bilgisayar aracılığı ile oy kullandı.AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sonuçları kendilerinin de merakla beklediğini söyledi. Adının büyükşehir adaylığı için çıkması durumunda tavrının ne olacağı sorusuna Şengül, “Önce neysek yine aynı oluruz. Değişen bir şey olmaz” yanıtını verdi. AK Parti’de e-temayül heyecanı

  • Ege Postası
  • 18.11.2018 - 13:35

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de aynı anda başlatılan e-temayül yoklaması İzmir’de Halkapınar Spor Salonu’nda partililerin katılımıyla başladı.

Yağmurlu havaya karşın partililerin yoğun ilgi gösterdiği temayüle katılan ve oy kullanan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir teşkilatının heyecanlı olduğunu ve seçim startının bir an önce verilip sahaya inilmesini beklediklerini söyledi.

AYDIN ŞENGÜL: TEŞKİLATIMIZ HEYECANLI VE…

Temayülü değerlendiren Aydın Şengül, “Ne güzel, neşeli, keyifli bir ortamda temayül yoklamamızı yapıyoruz. İlk kez Türkiye’de elektronik ortamda temayül yapılıyor. Çok iyi bir katılım var. Teşkilatımız heyecanlı. Herkes gözleri pırıl pırıl. Bir an önce seçim startını verip sahaya inmeyi bekliyorlar. İzmir’imiz için en iyisinin olacağına inanıyorum. Bugün sonuçlar Cumhurbaşkanımızın önünde olacak. Önümüzdeki hafta içerisinde de birçok il ve ilçe belli olacak Türkiye’de. İzmir’imiz ve Türkiyemiz için hayırlı olsun. Biz de merakla bekleniyoruz” dedi.

TEMAYÜLDE İSMİM ÇIKARSA...

Şengül, temayülde adının büyükşehir belediye başkan adaylığı için ön planda çıkması durumunda ne yapacağı sorusuna, “Önce neysek yine aynı oluruz. Değişen bir şey olmaz” yanıtını verdi.

ÜLKEMİZ VE İLİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Şengül, yağmurlu havaya karşın temayüle ilginin fazla olduğunu, 5 bini partiliden 4 bininin oy kullanmasını beklediğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de teşkilatımızın aday görmek istediklerini dijital ortamda oylayacak. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımız ve milletvekili arkadaşlarımız katıldı. Çok güzel bir ortamda temayül yoklaması yapıyoruz. Yaklaşık 5 bin kişi listede var, yaklaşık 4 bin kişinin oy kullanacağını tahmin ediyoruz. Mahalle temsilcileri, ilçelerde kullanıyor, Büyükşehir’de kullanmıyor. Çok neşeli, heyecan içerisinde, belki en yüksek katılımlı yoklama olacak. Ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olsun.”

Teşkilatların görüşünün ve taleplerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise Türk siyasi tarihinde ilk kez elektronik temayül yoklamasını da kendilerinin gerçekleştirdiğini dile getirdi.

SONUÇLAR 17.00’DE CUMHURBAŞKANININ ÖNÜNDE OLACAK

Temayül yoklamasının saat 16.00’da sona ereceğini ve sonuçlarının 17.00’de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olacağını söyleyen Kandemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çok güzel bir  gün. Türkiye’nin 81 vilayetinde gerçekleştiriyoruz. Teşkilat temayülü yapıyoruz. Teşkilatlar bizim yolumuzu belirlemede bizim için çok önemli. Onların görüşleri talepleri çok kıymetli. Bugün de İzmir’deyiz, sadece genel bir koordinasyon yapıyoruz. Tabi ki il başkanımız ev sahipliği yapıyor, teşkilat üyelerimiz, ana kademimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız mahalle başkanlarımız, gönüllerindeki isimleri yazıyor. Türk siyasi tarihinde ilk defa teknoloji çok yakın bir siyasi hareket olarak bizler, bilgisayar veri tabanlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Saat 4 itibariyle teşkilat temayülümüz sonlanacak. Saat 5 gibi  Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın önünde temayülleri görecek. Hangi isimleri göre bir ağırlık oluştu, bunları görme imkanı olacak.”

İZMİR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

“Teşkilat temayüllünden aldığımız bilgilerle de inşallah bu hafta geniş bir çalışma yapıp adaylarımızı açıklayacağız” diyen Kandemir, İzmir’in kendileri için önemli olduğuna vurgu yaparak, “İzmir bizim için çok önemli bir kent, biz İzmir’de çok iddialıyız. Bu seçimlerde il teşkilatımızın, ilçe teşkilatımızın olağanüstü bir gayreti ve inancı var. İzmir’de AK Parti çok iddialı bir şekilde seçim hazırlanıyor. Hep beraber göreceğiz. Milletimizin de teveccühü olursa inşallah AK Parti ile tanıştırmak istiyoruz” dedi.

ÖMER AZ: ESKİDEN BÜYÜK KARMAŞA OLURDU…

AK Parti İzmir İl Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Az da temayülün sonuçlarının büyük önem taşıdığını ancak parti olarak sadece temayül değil anket çalışmaları da yaptıklarını söyledi. Az, “Katılım çok iyi. Bayram havasında geçiyor. Bütün temayüllerimiz böyle geçer. Türkiye’de bir ilki deneyip e temayül yapıyoruz. Herkes oyunu kısa sürede kullanıyor. Eskiden büyük karmaşa olurdu, şimdi delegelerimiz seçmenlerimiz bir dakikada hem büyükşehir hem ilçeler için tercihini bir dakikada yapabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde olacak sonuçlar. Parti olarak sadece temayül yapmıyoruz. Genel merkezimiz de anket bazında çalışmalar yapıyor. Biz teşkilatımızın taleplerine önem veriyoruz. Seçmenler bir isim de iki isim de üç isim de yazabilir. Büyükşehire ayrı, ilçeye ayrı isimler yazılıyor. Mevcut ilçe belediye başkanlarımızla ilgili teşkilatımızın memnuniyetini de ölçüyoruz. Mevcut başkanlarımızın olduğu yerde 2 isim istiyoruz alternatif olarak” dedi.

KİMLER KATILDI'

İzmir’de 5 bin 40 partilinin oy kullanması beklenen e-temayül yoklamasına AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, İstanbul Milletvekili Emine Sare, Aydın Yılmaz, Tekirdağ Milletvekili Gonca Gül, Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.