Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti yönetimine 'Yıldırım' damga

AK Parti yönetimine 'Yıldırım' damga

AK Parti Genel Merkezi, Cumhurbaşkanılğı seçimine kadar İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile yola devam kararı aldı. Akay’ın il başkan yardımcılarından oluşan Yürütme Kurulu yeniden yapılandırıldı.

  • Ege Postası
  • 18.04.2014 - 12:29
ONUR ÇAKIR - HABER SERVİSİ / AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yürütme kurulunda değişikliğe gitti. Akay, Siyasi ve Hukuk İşleri, Halkla İlişkiler ve Yerel Yönetimler başkanlığına yeni isimler atarken, diğer birimlerde de değişikliğe gitti.

SAĞ KOL 2. ADAM OLDU
Yerel seçim sürecinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın, sağ kolu olarak görev alan Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, partide 2. adam konumuna yükseldi. Akay, Demir’i Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirdi. Bu görevi daha önce Ödemiş Belediye Başkanı seçilen Mahmut Badem yürütüyordu.

TEŞKİLAT YENİDEN KAYA’YA EMANET
Yerel seçim sürecinde Yıldırım’ın Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığını da teslim ettiği, Teşkilat Başkanı Mahmut Atilla Kaya koltuğunu korudu. Akay, yapılan bazı eleştirilere karşın teşkilatı Kaya’ya emanet ederek, “Başarılı işler yaptı. Arkasındayım” mesajı verdi. 


YEREL YÖNETİMLER ŞİMŞEK’E EMANET!
Daha önce AK Parti’den istifa eden Kenan Çakar’ın yürüttüğü Yerel Yönetimler Başkanlığı’na ise seçim sürecinde Yıldırım’a yakın siyaset yapan ve gece gündüz koşturan Ahmet Şimşek getirildi.

ERTEN KÜLLERİNDEN DOĞDU
Akay, beraber siyaset yaptığı ancak bir süre ayrı düştüğü Kazım Erten’i Dış İlişkilerde görevlendirdi. Bu durum, “Erten küllerinden doğdu” yorumlarını beraberinde getirdi.

İL SEKRETERİ VE BASIN KADINLARA EMANET
Akay, yerel seçim sürecinde SKM’de etkin görev alan Şule Özdin’i yaptığı çalışmalar sonrasında ödüllendirdi ve İl Sekreterliği’ni ona emanet etti. Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına ise Melek Eroğlu getirildi.

SÜNBÜL MALİ İŞLERE

Daha önce partinin kasasının başında olan Ahmet Kurtuluş sosyal işler başkanlığına getirildi. Daha önce İl Sekreterliği yapan Habib Sünbül, Mali ve İdari İşler Başkanlığı’na getirildi. Daha önce partide etkin rol alan ancak kıza çekile Rahmi Taştan ise Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Daha önce bu göreve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nazmi Kalyoncu yürütüyordu.

İŞTE O LİSTE!
Siyasi ve Hukuk İşler Aziz Demir, Teşkilat Başkanı Attila Kaya, Seçim İşleri Başkanı Refik Uzun, Tanıtım ve Medya Melek Eroğlu, Dış İlişkiler Kazım Erten, Sosyal İşler Ahmet Kurtuluş, Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Şimşek, Ekonomi İşleri Başkanı Bekir Pakdemirli, Halkla İlişkiler Rahmi Taştan, Mali ve İdari İşler Habib Sümbül, Arge Fırat Aytekin, İl Sekreteri ise Şule Özdin oldu.

HABERLERİ YOK
Egepostası’nın ulaştığı birçok isim yapılan görevlendirmeden haberdar olmadığını belirtirken Akay’a yakınlığı ile bilinen bir il başkan yardımcısı, “O göreve atanmam mümkün değil. Ben o işten anlamam” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.