Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’li vekilden ilginç Diyanet ve Din çıkışı

AK Parti’li vekilden ilginç Diyanet ve Din çıkışı

AK Parti’li Uçma’dan ilginç Diyanet ve din çıkışları: İmamların zihinleri sülfürik asit dolu

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 10:23
Kadına şiddet olaylarını önleme amaçlı “mahallenin namusu” kavramını öneren AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Diyanet Başkanlığı’na ve dinlere yönelik de ilginç eleştirilerde bulundu. Başta Diyanet olmak üzere bir İslam Rönesansına ihtiyaç olduğunu belirten Uçma, “İmamların Kuran kursu hocalarının tamamının zihinleri sülfürik asit dolu. Bunları nasıl temizleyeceksiniz'” dedi.

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu, önceki gün Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanı Sedide Akbulut’u dinledi.

Ak Parti’li Uçma, Akbulut’un sunumu üzerine yaptığı konuşmasında şu eleştirileri yöneltti:

İMAMLARIN ZİHİNLERİ SÜLFÜRİK ASİT DOLU

Diyanet kurumsal bir dini temsil eder. Diyanet bu kurumsal dinin dışına çıkması çok zordur; ama çıkmak zorundadır. Diyanet özellikle kimi konuşmacıları ya da görevlendirdiğiniz imamların Kuran kursu hocalarının tamamının zihinleri sülfürik asit dolu. Bunları nasıl temizleyeceksiniz. Bunun için bir kaynak artırımına gidilmesi gerekiyor.

CAMİ GÖREVLİLERİMİZ İYİ YETİŞSE...

Camilerimizdeki görevlilerimiz, iyi yetişmiş olsalar, mahallelerinde olan bu tür olaylarda, mahallede bir genç kız, bir delikanlı ya da baba mahalleli iç içe olsa... Bunlar devlet memurları toplumun içine çıkmıyorlar. Gitseler ailelerle çalışsalar. Ondan sonra Hristiyanlar misyonerlik yapıyor İncil dağıtıyor diyorsunuz. Şimdi bizim müftülerimiz, imamlarımız, toplumun bütün yaralı alanlarına... Diyelim ki bir konuyu anlatması gerekiyor, polise git kayıt tut, şu bu yerine gidip güvendiği bir müftüyle görüşebilir. Başta Diyanet olmak üzere bir İslam Rönesansına ihtiyaç vardır. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.