Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti kongresi öne çekildi

AK Parti kongresi öne çekildi

İZMİR'de 4 Kasım'da ilçe kongrelerini yapmaya başlayacak olan AK Parti'nin 31 Ocak olarak belirlenen İl Kongresi, 21 Ocak'a çekildi.Öte yandan İzmir Teşkilatı’nda olağan kongre süreci işlerken revizyonda devam ediyor. Karşıyaka, Ödemiş, Bergama, Kiraz ve Dikili’den üçer isim Ankara’ya çağrıldı.Atanan yeni ilçe başkanları hafta içi belli olacak.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 10:08
EGE POSTASI - İzmir'de Genel Merkez'in verdiği, yüzde 40 mahalle teşkilatları, yüzde 50 mevcut yönetim, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, İl Disiplin Kurulu, İl Hakem Kurulu üyeleri, yüzde 10 kanaat önderleri, STK temsilcileri, muhtarlar, esnaf temsilcileri formülüne göre delege seçimlerini yapan AK Parti, 4 Kasım'da ilçe kongrelerine başlayacak. AK Parti, ilçe kongrelerini tek listeyle yapacak. AK Parti Genel Merkezi, daha önce 31 Ocak Cumartesi olarak açıkladığı İzmir İl Kongresi'nin tarihini öne çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek İl Kongresi, 21 Ocak Çarşamba günü yapılacak, seçimde 600 delege oy kullanacak. Kongrede İl Başkanı Bülent Delican'a rakip çıkması beklenmiyor. 

'AK PARTİ'DEN 50. İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

5 İLÇEYE DAHA ATAMA YAPILACAK
Öte yandan İzmir Teşkilatı’nda olağan kongre süreci işlerken revizyonda devam ediyor. Karşıyaka, Ödemiş, Bergama, Kiraz ve Dikili’den üçer isim Ankara’ya çağrıldı.

Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin milletvekilliği adaylığı düşündüğü için yerine atanacak isime yönelik yapılan çalışmalar sonrasında Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, eski İlçe Başkanı Mehmet Karal ile Tülay Kalıpçılar Ankara’ya çağrıldı.

Ödemiş’te mevcut İlçe Başkanı Ali Hadim, Ankara’ya çağrılmazken, Şerif Delibalta, Muhammet Şen ve Halil Demir’den biri yeni başkan olarak atanacak.

Bergama’da da mevcut başkan Raşit Ülper Ankara’ya çağrılmazken,  Mustafa Durmaz, Hakan Kuştu ve Güven Yakar Genel Merkez’e giden isimler oldu.

İlçe başkanı İbrahim Yılmaz’ın uzun süre istifa etmemek için direttiği Kiraz’da da revizyona gidilecek.Mehmet Emin Avşar, Bilal Sevim ile İsmail Hancı’dan biri Yılmaz’In yerine atanacak.

Dikili’den ise Ankara’ya Zafer Afyon, Yunus Demirtürk ve Semih Yalın davet edildi.Mevcut ilçe başkanı Levent Bahçıyan ise çağrılmadı.

GEÇ SAATLERDE BELLİ OLACAK
Ankara’ya giden isimlere İl Başkanı Bülent Delican’da eşlik ediyor. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’yla yapılacak olan görüşmelerin ardından yeni başkanların gece geç saatlerde atanması bekleniyor.
 
Geçtiğimiz hafta Seferihisar, Gaziemir, Narlıdere, Urla ve Güzelbahçe’ye atama yapılmıştı. Atanan isimler ilçe kongrelerine tek aday olarak girecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.