Dolar 32,4885
%-0.16
Euro 34,9697
%0.41
Altın 2.432,330
%0.38
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti eski İlçe Başkanı Duru'ya 'hakaret' cezası

AK Parti eski İlçe Başkanı Duru'ya 'hakaret' cezası

İZMİR'de, 2009- 2013 yılları arasında AK Parti Balçova İlçe Başkanlığı yapan Oktay Duru'nun, eski İl Başkan Yardımcısı Fırat Aytekin'e hakaret ettiği iddiasıyla üç aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı dava sonuçlandı. Hakim, Duru'yu 6 bin 250 lira adli para cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 14:29
İZMİR- Oktay Duru geçen yerel seçimler öncesinde belediye başkan aday adayı olunca görevinden istifa etti. Duru, partisinin yerel seçimde ilçede aldığı yenilginin ardından da oyların eridiğini, aday gösterilen Hasan Özcan'ın Ankara'da oturduğunu, Özcan'ı aday gösteren AK Part İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Fırat Aytekin'in Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı tüm sinyalizasyon işlerini aldığını ileri sürdü. Duru ayrıca, Aytekin'e Twitter hesabından, “Fırat istifa et de 2014'te yaptıklarını unutalım, daha çok zarar verme partiye, köşeyi döndün zaten", “Fırat ilk partiye geldiğinde hangi kamyonete biniyordun, şimdi ihalelerden sonra neye biniyorsun açıkla", “Hadi Fırat açıkla son 12 yıldır karayollarından senden başkası ihale alabildi mi" şeklinde birden fazla tweet attı. Fırat Aytekin de avukatı Özgür Hızal, aracılığıyla savcılığa başvurup, Duru'dan şikayetçi oldu. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nazan Pekcan, sanık Oktay Duru hakkında, Aytekin'e 'Sesli yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret ettiği' iddiasıyla üç aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, tutuksuz yargılanan Oktay Duru, avukatı Özlem Ünsal ile davacı Aytekin'in avukatı Özgür Hızal katıldı. Evli ve iki çocuk babası olduğunu, mimarlık yaptığını, aylık gelirinin 6 bin lira olduğunu söyleyen Oktay Duru, “Davacıyı tanıyorum. Kendisi ile aynı siyasi partide siyaset yaptığımız sırada, kendisinin parti içinde adayların belirlenmesi sürecinde, benim hak etmediğim şekilde, Balçova ile hiçbir alakası olmayan birisini getirip aday yaptılar. Ben de buna karşın, yıllarca siyaset içinde mücadele ettikten sonra bana reva görülen muameleye tepki olarak o tweetleri davacıyı hedef alarak kızgınlıkla attım. Kendisiyle haricen görüşüyoruz. Kişisel olarak bir husumetimiz yoktur. O tweetleri attığım için pişmanım. Kendisine hakarette bulunmadım. Sadece eleştiride bulundum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanığın avukatı Özlem Ünsal da “Aynı dönemde yaşanan ve diğer tarafça atılan mesajlarla ilgili görülen davada tarafların anlaşıp şikayetten vazgeçmesi nedeni ile dava düştü. Bu dava da müvekkilimin siyaset yapan diğer tarafa yönelik soru cümlesi biçimindeki eleştirilerinin hakaret suçunu oluşturduğunu kabul etmiyoruz. Bu nedenle beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Fırat Aytekin'in avukatı Özgür Hızal ise "Sanığın eleştiri maksadı ile bu tweetleri attığı yolundaki savunmalarını kabul etmiyoruz. Kullanılan ifadelerle, ticaretle uğraşan ve bu uğraşı siyaset yapmasına engel teşkil etmeyen müvekkile hakaret edildiği ve onu rencide ettiği şüphesiz. Müvekkilim adaylık sürecinde etkili ve belirleyici bir konumda olmadığı halde bu yolda suçlamalara maruz kaldı" diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Hakim Süleyman Çekilmez, sanık Oktay Duru'nun 125 gün hapis cezasının karşılığı olan 6 bin 250 lira adli para cezasını 10 eşit taksitle ödemesine karar verdi. Çekilmez, daha sonra sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Oktay Duru, eleştirilerinin ardından partiden ihraç edilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.