Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti dev kampüsü tanıttı!

AK Parti dev kampüsü tanıttı!

Önümüzdeki ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temeli atılacak 2017 yılında hizmete girecek olan 2 bin 60 yataklı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nin tanıtımı AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda yapıldı.

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 12:44
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Sağlık Bakanlığı’nın 14 ilde kamu-özel İşbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 15 şehir hastanesi arasında yer alan İzmir Bayraklı ilçesinde yapılacak olan 2 bin 60 yataklı hastanenin tanıtımı AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlı’ğında yapıldı. Önümüzdeki ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temeli atılacak Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, 2017 yılında açılacak. Maliyeti 1 milyar 638 milyon TL’yi bulan kampüs 622 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak.Dev kampüsün tanıtım toplantısına AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ, il Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe Başkanı Ali Aslan da hazır bulundu.


ULEMA: SAĞLIKTA GERİ KALMIŞLIKTAN LİDERLİĞE GİTTİK

Sağlık alanında dev bir hastaneyi İzmir’e kazandıracaklarını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Ulema, “ Sağlık politikamızı kaliteli hizmeti ileriye taşıyoruz. Kararlılıkla yol alıyoruz. İktidarımız döneminde sağlıkta geri kalmışlıktan liderliğe gittik. 2018 yılına kadar sağlık hizmeti sunan tüm hastanelerimizi nitelikli ve alt yapısı güçlü hale getireceğiz. Vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alacağı,teknolojik alt yapısı ve donanımı yüksek, bilişim teknolojilerini açık, çevre duyarlılığı olan, kamu özel işbirliği ile gerçekleştirilecek şehir hastaneleri hayata geçireceğiz” dedi.

FİNANSMANI YÜKLENİCİ FİRMA KARŞILAYACAK

Kamu özel sektör işbirliğinin yatırımların bir an önce sonuçlandırılması bakımından önemli olduğunu belirten Ulema, “ Finansmanı tamamen yüklenici firma tarafından karşılanacak olup, bakım onarım ve yenileme 25 yıl süresince yüklenici firmanın sorumluluğunda olacak. Hastane hizmete girdikten itibaren 20-22 yıl süresince yüklenici firmaya kira ödenerek karşılanacak bir uygulamadır. Böylece finansman maliyeti hazinenin yıllar içinde yükleneceği hale dönüşmüş olacak" ifadelerini kullandı.


“EXPO 2020 YOLUNDA ÖNEMLİ”
İzmir’de 2 şehir hastanesi planladıklarını hatırlatan Ulema, “ Biri Bayraklı biri Tepecik Şehir hastanesiydi. Sadece İzmir’e değil çevre şehirlere de hizmet verecek düzeyde. Bu iki hastaneyle EXPO 2020 yolculuğunda İzmir sağlık üssü haline gelecek. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sağlık bakanımıza ve emeği geçen herkese İzmir adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DAĞ: HAYIRLI OLSUN

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “2 bin 60 yataklı planlanan hastanenin İzmir’e Ege Bölgesi’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AKAY: TEMELİNİ BAŞBAKANIMIZ ATACAK
Sağlıkta dev bir yatırımı İzmir’e kazandırdıklarını ifade eden İl Başkanı Akay, “ Başbakanımızın teşrifiyle 14 vilayette yapılacak şehir hastanelerinin imza törenine katılmıştık. İzmir’de Bayraklı’da yapılacak. Yapılacak hastanenin temelini 12-13 Ekim’de Başbakanımızın İzmir ziyaretinde atmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ASLAN: BİRİLERİ LAF YAPIYOR AK PARTİ İCRAAT

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “ Temelinde insanı yaşat ki devlet yaşasın inancı var. Ak Parti iktidarı sağlık alanında destan yazdı. İnsana verdiği değeri her adımda ortaya koydu. Bayraklı’ya verdiği değeri de apayrı bir şekilde ortaya koydu. Bayraklı önce ilçe oldu. Şimdi büyük bir hastane. Projenin değeri 1 milyar 638 milyon TL değerinde. Birileri laf yapıyor. AK Parti icraat yapıyor” ifadelerini kullandı.

Bayraklı Sağlık Kampüsü, Türkerler-Gama ortak girişi yatırımı olacak

Projenin başlangıç tarihi
: 2014

Bitiş tarihi: 2017
Projenin yatırım bedeli: 1.638.022.646
Arsa alanı: 622.530 metrekare
Toplam inşaat alanı: 573.546 metrekare
Kapalı otopark alan:170.400 metrekare
Toplam yatak sayısı: 2.060



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.