Dolar 32,5870
%0.23
Euro 34,8164
%0.44
Altın 2.421,470
%-0.47
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de ihraç fırtınası

AK Parti'de ihraç fırtınası

Menderes'te AK Parti'nin kurucularından Mustafa Bahar ve eski il genel meclisi üyesi Ercan Erol, ihraç istemiyle disipline verildi. Daha önce disipline verilen AK Parti Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru ise partisinden istifa edeceğini belirterek, “Eğer gerçekten disipline verildiysem partide durmamın bir anlamı yok. Mutlaka istifa edeceğim. Bir toplantı düzenleyerek bunu kamuoyuna duyuracağım” dedi. AK Parti Gaziemir eski İlçe Başkanı Sabır Telingün de geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmişti.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 10:52
(HABER SERVİSİ) – Siyasi partilerde seçimden sonra ihraç ve istifa dalgası başlarken, AK Parti Balçova'nın ardından Menderes'te de düğmeye bastı, kurucusu Mustafa Bahar ve eski il genel meclisi üyesi Ercan Erol'u disipline verdi. Balçova da ihracı istenen eski İlçe Başkanı Oktay Duru, istifa edeceğini belirtti. Geçtiğimiz hafta bazı parti yöneticilerini twitter hesabından sert sözlerle eleştiren ve Egepostası’na çarpıcı açıklamalarda bulunan Duru, “Seçim zamanı kıyım başladı. Gençlik kolları başkanı zorla istifa ettirildi. Kadın kolları başkanın düzenlenen toplantılardan haberi yok. Teşkilatı paramparça ettiler. 12 yıldır partideyim. 5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Son 3 gün kala adayı değiştirdiler. Aday yapılan arkadaş İzmir’de bile oturmuyor. Apar topar aday buldular. En düşük oyumuzu aldı. 17 yaşından beri Balçova’ya gelmeyen birini aday yaptılar. Meclis üyelerine bir bakın, partiyle alakası olan var m? Teşkilattan yazılan isim 11. sırada. Teşkilattan bir kişi yok. İlk defa 4 tane meclis üyemizin 3 tanesi üniversite mezunu yok. Temel Bey’in ilçe başkanı olması istememiştim. Fırat Aytekin getirdi. Devletten ihale alanların siyasette yer alması çok yanlış. Hem kamu ihalesi alacaksınız hem iktidar partisinde görev alacaksınız.  Benim gibi düşünenlerin yanlarında istemediler. Bu benim düşüncem. Doğrudur, yanlıştır. Ticarette, siyaseti karıştırmayalım” demişti.



İHRACI İSTENDİ
AK Parti Balçova ilçe teşkilatı, Duru’nun bu sözlerinin parti tüzüğüne aykırı bulup kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesini istedi. AK Parti il yönetimi de bu isteği uygun bulun Duru’yu disipline sevk etti.

İSTİFA EDECEĞİM
Duru, disipline gönderilmesiyle ilgili kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini, bunu sadece dedikodu olarak duyduğunu belirterek, “Bunun gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Eğer doğruysa mutlaka istifa edeceğim. Bir toplantı düzenleyerek bunu kamuoyuna duyuracağım” dedi. AK Parti Gaziemir eski İlçe Başkanı Sabır Telingün de geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmişti.   




AK PARTİ KURUCUSUNU İHRAÇ EDİYOR
Öte yandan İzmir'de disiplin sürecini başlatan AK Parti Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru’nun ardından seçim kazandığı Menderes’in kurucu İlçe Başkanı olan Mustafa Bahar ile İl Genel Meclisi eski üyesi, Kanal 35 Televizyonu’nun Genel Müdürü Ercan Erol’la yollarını ayırmak istedi.

Partiyi Menderes’te kuran, 2004 yılında istifa edip 2008 yılı kongresinde yeniden ilçe başkanı seçilen Bahar, yerel seçim öncesi Menderes Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden ayrıldı. Ancak Bahar aday gösterilmedi. Aday gösterilen Bülent Soylu seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna otururken, Bahar, ihraç istemiyle disipline gönderildi. Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Bahar ile Erol’un disiplinsiz davranışları nedeniyle ihracının istendiğini söyledi. 

Menderes eski İlçe Başkanı Mustafa Bahar, partiden atılsa bile gönül bağının kopmayacağını belirterek, seçim kazanılan bir yerde partililerin disipline verilmesinin öc alma ve bazı hesapları hayata geçirme kaygısından kaynaklandığını söyleyerek şöyle konuştu: 

“Beni ihraç etsinler, önemli değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nerede ben oradayım. Kağıt üzerinden üyeliğimi silseler de gönül bağımı koparamazlar. Bu partiyi kurdum, yıllarca başkanlık yaptım, bir kişiyi disipline vermedim. Bana hakaret edenlere bile sahip çıktım ve bugün onlarla seçim kazandık. Benim için “CHP’ye çalıştı' diyorlar. Ekşi yemedim ki karnım ağrısın. Hiçbir CHP’li ile görüşmedim, yardım etmedim. İnsanları disipline göndermekle, ayrıştırmakla, ötekileştirmekle elinize ne geçece? Seçim kazanılan bir yerde insanları disipline gönderiyorsanız buradan öc alma ve ileriye dönük hesaplarını kurma anlamı çıkıyor. İlginç ve komik bir yaklaşım. Hiçbir zaman İl Disiplin Kurulu’na gidip savunma yapma acizliğine düşmeyeceğim. 20 yıllık diş hekimiyim, benim kim olduğumu ne yaptığımı herkes bilir.”

Menderes İlçe Yönetim Kurulu’nun aldığı bu karar İl Yönetim Kurulu tarafından onaylanırsa iki partili İl Disiplin Kurulu’nda sevk edilecek. AK Parti İzmir milletvekileri Ali Aşlık ve Mehmet Tekelioğlu’nun disiplin sürecinin işlememesi için devreye girdiği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.