Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Kocaoğlu'na tepki

AK Parti'den Kocaoğlu'na tepki

“İzmir’de Sayın Bakan Binali Yıldırım ile yarışmak benim için büyük bir zevk.” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na AK Parti’den tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 13:57
İZMİR- AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile ilgili yaptığı “İzmir’de Sayın Bakan Binali Yıldırım ile yarışmak benim için büyük bir zevk.” şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Aziz Kocaoğlu’nun, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın üzerinden prim yapma gayretini şaşkınlıkla izlediklerini belirten Aziz Demir, “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamayı oldukça manidar buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı, en yatırımcı ve en çalışkan bakanlarından birisi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ismi üzerinden prim yapmaya çalışmasını hayretle izliyoruz. Devletin kasasından bir kuruş para harcamadan dünyanın en büyük havalimanlarından birisini Türkiye’ye kazandıracak olan, denizin altından iki kıtayı birleştiren mega projenin mimarı, binlerce kilometre otoyolun ve duble yolun, hızlı trenin, ülkenin birçok köşesine yapılan yeni havalimanlarının, limanların, haberleşme alanındaki birçok yeniliklerin altında imzası olan Binali Yıldırım ile yarışmak; projeyle, hizmetle, eserle yarışmakla olur. Sayın Kocaoğlu’nun bu yaptığı kelimenin tam anlamıyla şark kurnazlığıdır. Kendi isminin Binali Yıldırım gibi hizmette marka olmuş bir bakanın ismiyle beraber anılmasını istiyor, bu sayede herkesçe maruf olan ‘beceriksiz başkan’ imajından sıyrılmayı hedefliyor. Ama kusura bakmasın, İzmirliler bu oyuna gelmez. Sayın Kocaoğlu önce üzerine vazife olan işleri yapsın. İzmir Metrosu yılan hikayesine döndü. Metroda sürekli tarih öteleniyor, vaat edilen açılış bir türlü gerçekleşemiyor. Sayın Kocaoğlu önce metroyu tamamlasın, İzmir Körfezi’nde yüzülebileceğini iddia ediyordu şimdi ise maalesef geçmişe geri döndük, körfezdeki koku Sayın Kocaoğlu dışında İzmir'deki herkesi rahatsız ediyor, önce bu işleri halletsin. Türkiye’de son 10 yılda yapılan birçok yatırımın mimarı, ülkenin birçok değişik kentindeki yüzlerce projenin altında imzası bulunan Sayın Bakanımız Binali Yıldırım ile yarışma hevesi kuracağına kendisini örnek alsın. Belki o zaman İzmir’e birazcık olsun hizmet edebilir, ‘beceriksiz başkan’ imajından kurtulabilir.” dedi.



BİNALİ YILDIRIM, İZMİR İÇİN BÜYÜK ŞANS

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir için büyük şans olduğunu hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, “Sayın Bakanımız İzmir için çok büyük bir şanstır, büyük bir kazanımdır. İzmir’in tüm sorunlarıyla ilgilenmeyi kendine görev bilen, İzmir’in bakanı olarak kentin tüm paydaşlarıyla ortak hareket eden Sayın Bakanımız mütevazi kişiliğiyle gönüllerde yer edinmiştir. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bu şansı iyi kullanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm projelerinde Sayın Bakanımızın desteğini rahatlıkla alabilir, İzmir’e hizmet etmek istiyorsa Sayın Bakanımızla ortak çalışma imkanı bulabilir. Sayın Bakanımızın ortak çalışma ve kent için birlikte hareket etme duygusu ile birçok projede Büyükşehir Belediyesi’ne destek verdiğini biliyoruz. Bunun en büyük örneklerinden birisi İZBAN projesidir. Bakanlık ile Büyükşehir Belediyesi birlikte çalışarak kente önemli hizmetler kazandırılabilir. Yeter ki Sayın Kocaoğlu istesin. Bugüne kadar ne istedi de yerine getirilmed? Sayın Bakanımız her zaman ‘siz isteyin, talep edin, ben destek vereyim’ diyor. Bunu gerek kamuoyu ve basın önünde, gerekse birçok toplantıda ifade ediyor. Dolayısıyla böyle bir bakış açısına sahip olan bakan ile birlikte çalışmak Sayın Kocaoğlu için şans olsa gerek. Kendisine tavsiyemiz, Sayın Bakanımızın adı ile gündeme gelmeye çalışmaktan ziyade, hizmet ile gündeme gelmesidir. İzmirliler hizmet bekliyor, kentin birçok önemli sorunu çözüm bekliyor, ulaşımdan çöpe, kentleşmeden çevreye kadar birçok konuda İzmir’in büyük sorunları var. Bu sorunları halletmenin yolu birlikte çalışma kültüründen, uzlaşı yoluyla hizmet etme gayreti göstermekten geçer. Sayın Kocaoğlu’ndan beklenen budur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.