Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Başkan Sandal'a sert eleştiriler: Çiçeği böceği bıraksın

AK Parti'den Başkan Sandal'a sert eleştiriler: Çiçeği böceği bıraksın

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, düzenlediği basın toplantısında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı sert sözlerle eleştidi. Polat, Sandal’ın makam odasında çıkan ‘Böcek’ adıyla bilinen dinleme cihazı için "Cihazı içlerinden birisinin koyduğunu düşünüyorum” dedi. Sandal’ın '40 milyon lira borç ödedim' açıklamasını hatırlatan Polat, “40 milyon lirayı nereden buldunuz, nereye ödediniz” dedi. Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, Altınyol'daki yol çalışmalarına değinerek, “Bayraklı’ya üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Sayın Soyer’e sormak istiyorum, sevgi yolundaki yaya geçidine bir şey olsa ne olacak'” dedi. Böcek, Altınyol, pazaryeri ve borç tartışmaları

  • Ege Postası
  • 31.08.2019 - 11:13

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Yerel seçimlerin ardından İzmir’de muhalfette kalan AK Parti, CHP’li Belediye Başkanlarının performanslarını değerlendirmeye devam ediyor. AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat düzenlediği basın toplantısında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın icraatlerini eleştirirken, Başkan Sandal’a sert sözlerle yüklendi.  Bayraklı’nın ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başkan Polat, “Bayraklı’nın sorunlarına 10 yılda sıkça dile getirdiğimiz halde çözüm bulunamamış ve Bayraklı ne yazık ki kötü yönetilmiştir. Mevcut belediye başkanı da göreve geldiği günden bu yana yaptığı açıklamalar ve aldığı aksiyonlarla 10 yıldır Bayraklı Belediyesi’ne getirdiğimiz eleştirileri adeta doğrular nitelikte önceki yönetimi suçlamaktadır” dedi. 

“ÖZKANLAR PAZARYERİ SORUNU HALA ÇÖZÜLMEDİ”

Başkan Polat, Özkanlar Pazaryeri sorununun çözüme kavuşmadığını dile getirirken, “Partimizin tüm desteklerine rağmen politik sebeplerle kangren haline getirdikleri Özkanlar Pazaryeri sorunu hala çözülmedi. Sadece pazaryeri konusunda bile kayıtlı-kayıtsız bin 300 pazar esnafının ve ailelerinin yanı sıra Bayraklı halkının da mağdur edildiğine tüm İzmir şahit olmaktadır. 6 yıldır devam eden bu sorunun artık çözüme kavuşturulması gerekmektedir” diye konuştu

“MAYDANOZLARIN YETİŞTİĞİNİ HATIRLATIYORUZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın seçim sürecindeki açıklamalarını hatırlatan Polat, “Seçim sürecinde oldukça heyecanlı gördüğümüz belediye başkanının vaatleri aklımıza gelince  ‘Ne zaman başlanacak acaba'’ diye sormadan edemiyoruz. Sayın Sandal’a kendi deyimiyle artık ‘maydanozların yetiştiğini’ ve Bayraklı halkının kendisinden hizmet beklediğini hatırlatmakta fayda görüyoruz” şeklinde konuştu. 

POLAT’TAN BAŞKAN SANDAL’A SORU BOMBARDIMANI 

AK Partili Polat, Başkan Serdar Sandal’ın ödediğini dile getirdiği 40 milyon lirayı nereden bulduğunu ve paranın hangi kurumlara ödendiği sorarken, “Başkan Serdar Sandal’a soruyorum, 5 Milyon liralık tasarrufu hangi kalemlerde yaptınız'40 Milyon lira borcu nerelere ödediniz'40 Milyon lira kaynağı nereden edindini? 40 Milyon lira borcunu ödediğinizi söylediğiniz Bayraklı Belediyesi’ni daha önce başka parti mi yönetiyordu da billboardlarda ‘borç ödedim’ diye reklam yaptınız'Tespit ettiğiniz israf ve yolsuzluklar ile ilgili gerekli hukuki süreci  başlattınız mı'” ifadelerini kullandı. 

“SANDAL 3 AYDA 45 MİLYON BORÇ ÖDEDİYSE 12 AY İÇİNDE BORCU SIFIRLAR HERALDE”

Başkan Polat,  3 ayda 40 milyon lira borç ödendiyse 12 ayda borcun sıfırlanması gerektiğini savunurken, “Eğer söylendiği gibi bir tasarruf ve borç ödeme söz konusuysa Serdar Sandal’ın belediye borçlarını ne zaman bitirmeyi planladığını Bayraklı halkına açıklamasını bekliyoruz. Bu söylemlerinden yola çıkarak 3 ayda 45 milyon lira borç ödediğine göre 12 ayda Belediyenin borcunu sıfırlamasını ve 2019 yılı kesin hesabında da bunu göreceğimiz ümit ediyoruz” dedi. 

“BAŞKAN SANDAL ÇİCEĞİ BÖCEĞİ BIRAKSIN”

Başkan Polat, geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın odasında bulunan böcek ile ilgili üstü kapalı olarak değinirken, “Özellikle son günlerde çiçek böcek konularıyla gündeme gelen Bayraklı Belediye Başkanı’nın, parti içi çekişmeleri bir kenara bırakıp, seçimlerde vaat ettiği projelere bir an önce başlamasını bekliyoruz. ‘’Maydonozların yetişme vakti gelmiştir’’ dedi. 

“CİHAZI KENDİ İÇLERİNDEN BİRİSİ KOYMUŞTUR“

Başkan Polat, Serdar Sandal’ın makam odasında bulunan ‘böcek’ adıyla bilinen dinleme cihazını kimin koyduğunu düşünüyorsunuz sorusuna “Belediye başkanıyla karşılaştığımızda bu soruyu yönelttim. Bu konuyla alakalı bir tarama yaptırdığını söyledi. Herhangi bir böceğe rastlanmamış. Göreve geldikten sonra böcek yerleştirme durumu söz konusu. CHP’nin kendi iç meselelerinden kaynaklı, o birilerinin ayağına basıyor, birileri başkasının ayağına basıyor. Bu CHP zihniyetinin yapısında olan bir durum. Genel Başkanları da böyle bir izleme ve dinleme operasyonlarıyla gitti. Hala devam ediyor demek ki. Cihazı kendi içlerinden birisinin böyle bir operasyonu yaptığını düşünüyorum” şeklinde cevap verdi. 

“BAYRAKLI’YA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR“

Altınyol’da gerçekleşen şerit arttırılmasına yönelik çalışmaları eleştiren AK Parti Bayraklı Belediyesi Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Altın yol ve İZBAN’ın yer altına alınması gerek. Bayraklı halkının sahille buluşması gerek. Bayraklı, en büyük sahile sahip ilçelerden birisi. Halkın sahile ulaşımı adete kapatılmış durumda. Bayraklı halkı o sahili kullanamıyor. Sadece sevgiyolundaki bir köprü ile geçiş sağlanıyor. Bayraklı halkı sahile bir türlü ulaşamıyor. Biz bu şikayetimizi mecliste dile getirdik büyükşehire de iletiyoruz. Sahil şeridi sorunun çoktan çözülmesi gerekirdi. Bostanlı’da, Karşıyaka’da böyle bir sorun yok. Bayraklı’ya üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Sayın Soyer’e sormak istiyorum, sevgi yolundaki yaya geçidine bir şey olsa ne olaca? Biz sahilini kullanamayan bir kent haline geldik” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.