Dolar 32,4677
%0.09
Euro 34,9057
%0.47
Altın 2.429,810
%-0.36
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de 'termik santral' çatlağı: Bakan başka Dağ başka konuştu!

AK Parti'de 'termik santral' çatlağı: Bakan başka Dağ başka konuştu!

Yerel seçimlere son iki gün kala 'İzmir'de termik santral kurulması' tartışmalara neden olurken, AK Parti'den de konuya ilişkin farklı açıklamalar geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Termik santral hedefimiz var" derken, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın "Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur. İzmirli hemşerilerimizin istemediği, bu şehrin doğasına, havasına, suyuna, yeşiline en ufak zarar veren bir projenin içinde olmadık, olmayacağız" açıklaması gözlerden kaçmadı.

  • Ege Postası
  • 29.03.2024 - 09:59
  • Güncelleme: 29.03.2024 - 13:33

EGEPOSTASI- Bir süredir gündeme gelen İzmir'e 'termik santral kurulması' tartışmalara neden olurken, konuya ilişkin AK Parti'den farklı açıklamaların gelmesi dikkat çekti.

BAKAN BAYRAKTAR: TERMİK SANTRAL YAPMA HEDEFİMİZ VAR

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir'e yaptığı ziyarette,  "Kınık'ta, Bergama'da yani bu Bakırçay bölgesinde bizim çok güçlü madenlerimiz var. Çok önemli kömür madenimiz var. Yaklaşık 2 bin 800 kişiye istihdam sağlıyoruz. İnşallah bu istihdamı arttırmak istiyoruz. Başta Kınık'taki kardeşlerimiz olmak üzere, civardan genç kardeşlerimize yeni istihdam kapısı, daha da büyüyen bir istihdam kapısı açacağız. İnşallah orada bir termik santral yapma hedefimiz var. Yerli kömürümüzü kullanarak, 700 megavatlık kuracağımız bu santralle inanıyorum ki 1000 kişiye daha yeni istihdam kapısı yine başta bu bölge olmak üzere Bakırçay bölgesine değerli kardeşlerimize sunmuş olacağız" demişti. 

DAĞ: GÜNDEMİMİZDE TERMİK SANTRAL YAPMA KONUSU YOK

Öte yandan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ise “termik santrali kurulması” meselesine ilişkin yazılı açıklama yaparak, “Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur. İzmirli hemşehrilerimizin istemediği, bu şehrin doğasına, havasına, suyuna, yeşiline en ufak zarar veren bir projenin içinde olmadık, olmayacağız. Biz İzmir’imizi ‘eşsiz şehir’ olarak nitelendiriyoruz. Bizim en büyük hayalimiz şehrimizin yeşilini arttırmaktır; suyunun, çevresinin daha temiz olmasıdır. Göreve gelir gelmez hızlıca ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Şehrimizin her bir ilçesine ‘İzmir Bahçeleri’ kuracağız. Çocuklarımızın doğa ve yeşille iç içe büyütebileceğimiz bir şehri birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.