Dolar 32,5178
%0.01
Euro 34,8481
%0.53
Altın 2.429,090
%-0.15
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de meclis üyelerine MYK freni

AK Parti'de meclis üyelerine MYK freni

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın partinin Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin milletvekili olabilmek için görevlerinden istifa etmemesi yönünde ilke kararı aldıklarını açıklaması sonrası gözler Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Özen Kızılırmak ve Nazmi Kalyoncu'ya çevrildi. Öte yandan DSP İzmir'de sahaya iniyor. Hedef 30 ilçede 30 miting... İZMİR'DE GÖZLER O İSİMLERDE

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 10:53
İZMİR - İzmir'de yerel seçimde meclis üyesi koltuğuna oturanların bir kısmı, TBMM'ye girmeye hazırlananların hızı, MYK'ın ilke kararıyla kesildi. AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin milletvekili olabilmek için görevlerinden istifa etmemesi yönündeki ilke kararını çarşamba günü bildirdi. AK Parti'de milletvekili adayı olmak isteyen meclis üyeleri, 10 Şubat'ta görevlerinden istifa edecekti. Adaylar arasında Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Özen Kızılırmak ve Nazmi Kalyoncu da vardı. Meclis üyesi olan adaylar, istifadan önce Genel Merkez düzeyinde nabız yoklama çalışmalarını artırdı. Çünkü adaylık için istifa eden meclis üyesi, aday gösterilmezse ya da seçilmezse meclis üyeliğine geri dönemeyecek. AK Parti, 2011 genel seçimleri öncesinde de aynı ilke kararını almış ancak dönemin Buca Belediyesi Meclis Üyesi Rıfat Sait'i, 6. sıradan meclise taşımıştı. 

Aynı zamanda AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı olan Özen Kızılırmak'ın şubat ayı ortasında yapılacak olan Kadın Kolları Kongresi'nde aday olmayacağı milletvekili adaylığı için görevi bırakacağı öne sürüldü. Kızılırmak'ın yerine İl Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Edebali ve Kadın Kolları il yönetiminde yer alan Ebru Aslıer'in hazırlandığı öğrenildi. 

DSP'den konferanslı propaganda 
DSP İzmir'de konferanslar yoluyla mahallelere giriyor. Hedefleri 30 ilçede 30 miting yaparak, siyasete Ecevit nezaketini getirmek. 

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de konferans düzenleyerek, propaganda yapacak. İlk konferans, 31 Ocak'ta Romanların yaşadığı Yenişehir yapılacak. Alper Yağlıdere, Romanlar'ın sorunlarını ve toplumsal yerini anlatacak. 7 Şubat'ta Bornova'da yapılacak konferansta Prof. Dr. Ergün Aybars ve Tarihçi Ahmet Gürel, "1913 Ermeni olayları ve nedenleri"ni anlatacak. DSP'den milletvekili adayı olmaya hazırlanan İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, adaylık için şu an kadar 50 kişinin başvurduğunu, sayının 150 olmasını beklediklerini belirterek, "Konferanslarla hem aday adaylarımızın, hem de halkımızın bilinç düzeyini yükseltmeyi, farkındalıklarını artırmayı amaçlıyoruz. '30 ilçede 30 miting' hedefiyle yola çıktık. Siyasette saygı, sevgi kalmadı. Halk siyasetten soğudu. Siyasete Ecevit nezaketini yeniden getireceğiz. Bu ülkenin demokratik sol siyasete ihtiyacı olduğunu daha gür bir sesle dile getiriyoruz. Gittiğimiz her yerde bize kapısını açan insanlar var. Seçimde iktidarı eleştirmekten çok kendi projelerimizi anlatacağız. Ancak yolsuzlukları, yüzkaralarını anlatmaktan geri durmayacağız" dedi. (ELİF DEMİRCİ/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.